Μαλεζάνι, ο ανατρεπτικός

Μαλεζάνι, ο ανατρεπτικός
Στο ποδόσφαιρο καμιά φορά συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Ερχονται γκολ σε διαστήματα που μια ομάδα δεν παίζει καλά, ενώ άλλες φορές η απόδοση κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα αλλά το γκολ δεν έρχεται. Τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είδε ο Παναθηναϊκός την Τρίτη το βράδυ.

Στο πρώτο μέρος, οι πράσινοι, μετά τα δύο γρήγορα γκολ, πελαγοδρομούσαν και επέτρεπαν στους Γερμανούς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, κυρίως από τα αριστερά. Πραγματικά είναι θαύμα που ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόνο ένα γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, σαν να βγήκε άλλη ομάδα στο γήπεδο. Οι παίκτες του Μαλεζάνι έκλεισαν σωστά τους χώρους, έβγαιναν ωραία στην κόντρα και απείλησαν ουκ ολίγες φορές την προβληματική γερμανική αμυνα. Κατά την ταπεινή μας άποψη, ο Ιταλός τεχνικός έκανε τη κίνηση του αγώνα ρίχνοντας τον Τζιόλη στο πλευρό του Κονσεϊσάο. Το κέντρο του Παναθηναϊκού ενισχύθηκε και έτσι οι κεντρικοί αμυντικοί έπαιρναν πολύτιμες ανάσες.

Χωρίς αμφιβολία, οι πράσινοι μπορούν να "χτίσουν" πάνω σε αυτή τη νίκη, τόσο στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, όσο και στο ψυχολογικό. Η ομάδα έδειξε να "λύνεται" και με τις κατάλληλες εντολές από τον πάγκο λειτούργησε καλύτερα. Ο προπονητής απέδειξε ότι δεν διστάζει να συγκρουστεί με τα μεγάλα ονόματα αφήνοντας στον πάγκο τον Μπίσκαν και εκτός αποστολής τον Ολισαντέμπε. Επίσης, ο Μαλεζάνι εμπιστεύεται το νέο αίμα του Παναθηναϊκού ακόμα και σε παιχνίδια-φωτιά, όπως αυτό της Τρίτης.

Τα δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα χαρίζουν πολύτιμο χρόνο στον προπονητή των πράσινων ο οποίος, πιο ήρεμος πλέον, καλείται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Ο τρόπος άλλωστε που πανηγύρισε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή μαρτυρούσε πολλά. Το άγχος αποτελεί παρελθόν για τον Μαλεζάνι.

24MEDIA NETWORK