Από την ΑΕΚ κάποιοι δεν μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα

Ορισμένοι θα πουν πως ο Χιμένεθ και οι εμπνεύσεις του ευθύνονται για την αγωνιστική"τραγωδία" στην Τρίπολη. Όχι, ο Ισπανός με τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του έπαιξε και έχασε πεντακάθαρα από τον Παντελίδη.Δικαιολογίες για κάποιους όμως δεν υπάρχουν. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Από την ΑΕΚ κάποιοι δεν μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα

Η πίκρα από την ήττα στο "Κολοκοτρώνης" μεγάλη, όχι γιατί η ΑΕΚ δεν έβγαλε νεύρο και στόφα ομάδας που κυνηγάει το πρωτάθλημα, αλλά περισσότερο γιατί αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο για να καλύψουν τις θέσεις των βασικών δεν έπεισαν καθόλου. Δεν θα αναφερθούμε στον Γιαννούτσο, αμαρτία και αδικία θα ήταν να "σταυρώσουμε" τον νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος έκανε την "παρθενική" του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα σε επίσημο ματς. Άλλοι είναι αυτοί που δείχνουν ότι δεν... τραβάνε και ο Χιμένεθ θα πρέπει να τους "ξεκουράσει" μέχρι νεοτέρας στον πάγκο, καθόσον η κερκίδα δε τον βολεύει εξαιτίας του μικρού ρόστερ που έχει στα χέρια του για να διαχειριστεί και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ... ΜΙΣΗ

Από το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ έδειχνε ότι δεν μπορεί να το πάρει το ματς. Η διαφορά με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν χαώδης κι αυτό οφείλεται στο γεγονός των πολλών απουσιών που είχε ο Χιμένεθ να διαχειριστεί και της τεράστιας κούρασης, όπως και της πίεσης για να αποσπαστεί η ομάδα από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου.

Αυτό που θα χρεώσουμε στον Ισπανό ως προς τις επιλογές του είναι ο Αϊντάρεβιτς που... δεν μπορεί όπως και ο Μπακασέτας που είτε στα πλάγια παίζει είτε ως μεσοεπιθετικός δεν πείθει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ότι διαθέτει την πρωταθληματική προσωπικότητα για να οδηγήσει την ΑΕΚ στο γκολ όταν δεν παίζουν ο Λάζαρος, ο Λιβάγια ή ο Αραούχο. Ένα δυνατό σουτ και μόνο δεν φέρνει την... άνοιξη όταν δεν μπορείς από μόνος σου να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να σουτάρεις.

Όσον αφορά τον "Βίνι", εντάξει το καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι δεν το έχει... Στατικός σε όλες τις φάσεις, νεύρα πολλά και καμία διάθεση να κυνηγήσει τη φάση στην οποία ο ίδιος κάνει "πατάτα" και αφήνει τον αντίπαλο να γίνει απειλητικός, παρακολουθώντας τον να... καλπάζει προς την περιοχή.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΒΑΛΣΑΜΟ

Η διακοπή του πρωταθλήματος αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία για μερικούς ποδοσφαιριστές να πάρουν τις ανάσες τους και για άλλους να αποθεραπευτούν. Η ΑΕΚ έχασε μία φοβερή ευκαιρία για να αποσπαστεί από το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό στο +8 κι το δεύτερο ΠΑΟΚ, ωστόσο σίγουρα δεν έχασε καμία ευκαιρία για να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Επί της ουσίας η διακοπή θα είναι ευεργετική και για την ψυχολογική κατάσταση του συνόλου των ποδοσφαιριστών που ομολογουμένως έδειχναν πιεσμένοι και αγχωμένοι να πάρουν το αποτέλεσμα και επί της ουσίας δεν έπαιξαν καθόλου ποδόσφαιρο. Η ψυχολογική πίεση ήταν έντονη, έκανε "μπαμ" και η ΑΕΚ χρειάζεται ηρεμία και ξεκούραση για να συνεχίσει να διεκδικεί τον τίτλο.

Το στραβοπάτημα στην Τρίπολη συγχωρείται γιατί ο Χιμένεθ στερήθηκε των υπηρεσιών σημαντικών παικτών με προσωπικότητα και δεύτερον γιατί ήταν λογικό κάποια στιγμή οι "κιτρινόμαυροι" να γκελάρουν. Η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, αλλά χρειάζεται ενίσχυση το Χειμώνα και τον Χιμένεθ να... ταΐσει μερικούς δραμαμίνες για να μην ζαλίζονται όταν η μπάλα “καίει” και η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK