Αυτή είναι η μαγκιά της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ απέδειξε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Η μαγκιά της εφετινής πορείας είναι να βλέπεις ποδοσφαιριστές χωρίς ούτε ένα πρωτάθλημα στην πλάτη τους να κατακτούν τον τίτλο 100% δίκαια και να δημιουργούν νέα γενιά ΑΕΚτζήδων: υπερήφανων πρωταθλητών. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ! Πόσοι το έχετε συνειδητοποιήσει; Μετά από 24 χρόνια η Ένωση επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, κι όμως ο κόσμος δεν μπορεί ακόμη να εκδηλωθεί ούτε καν... ν' αναπνεύσει μέσα στο γήπεδο, επειδή ελοχεύει ο κίνδυνος να "σκάσει" μία τιμωρία... μεταμεσονύχτια και να τα διαλύσει όλα.

Η ομάδα του Χιμένεθ "σφράγισε" τον τίτλο μαθηματικά εντός του γηπέδου, ωστόσο άπαντες κρατούν μία... πισινή, μήπως, και δεν γίνουν τα αυτονόητα με τη δικαστική απόφαση για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

"Ψιλογελοίο" όπως είπε πολύ σωστά και ο Πέτρος Μάνταλος μετά τον θρίαμβο, αλλά τι να κάνεις, δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Να έχεις παίξει την καλύτερη μπάλα, να έχεις πραγματοποιήσει ιστορικές νίκες με γκολάρες, να μην έχεις χάσει ούτε ένα ντέρμπι και να σε αναγκάζουν να ζεις στην... τσίτα μέχρι την τελευταία στιγμή, και να μην κάνεις μια φιέστα ανάλογη της επιτυχίας, μήπως... φτερνιστεί κάποιος δυνατά και σε καθίσουν στο εδώλιο για... κροτίδες. Τι να πεις;

ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η εφετινή ΑΕΚ, λοιπόν, αυτή με το μικρότερο μπάτζετ από το γκρουπ της "Big-4" απέδειξε ότι οι ομάδες, αυτές που λειτουργούν σαν παρέες, και δουλεύουν με σύνεση και μεθοδικότητα έχουν δικαίωμα στο όνειρο.

Μόνο που η Ένωση δεν έμεινε να... κοιμάται, αλλά υλοποίησε τον πρώτο της στόχο, αυτόν που δεν κατάφεραν 24 φουρνιές στο παρελθόν.

Βάλτε τα κάτω... Πρόκειται για ιστορικό γεγονός, όχι λόγω της μεγάλης περιόδου ξηρασίας, όμως επειδή ο τίτλος κατακτήθηκε από παίκτες και προπονητή που δεν είχαν πρωταθληματικό παρελθόν.

Το συμπέρασμα; Ότι αυτό σύνολο αν διατηρηθεί ως έχει και με τις κατάλληλες προσθήκες το καλοκαίρι, θα "πατήσει" σ' αυτό που πέτυχε και θα κάνει το "κουμάντο" για πολλά χρόνια.

Και πλην των μεταγραφών, όποιες κι αν είναι αυτές, φανταστείτε τη δυναμική που θ' αποκτήσει η πρωταθλήτρια ΑΕΚ όταν μπει μέσα στο νέο της σπίτι...

Ο "δικέφαλος" έχει αλλάξει επίπεδο! Αυτό δεν φάνηκε μόνο εντός συνόρων. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη αήττητη. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία και δείχνουν ότι κάτι γίνεται σωστά επί εποχής Μελισσανίδη.

Εν αναμονή, λοιπόν, των αποφάσεων ο κόσμος της ΑΕΚ που... γκρέμισε το ΟΑΚΑ θα κοιμηθεί πρωταθλητής απόψε κι έτσι θα ξυπνήσει. Και πέρα από τ' αγωνιστικά είναι "μαγικό" να σκέφτεται κανείς ότι μια παρέα παιδιών όπως ο Μπακασέτας, ο Γαλανόπουλος, Μπάρκας και ο Μπακάκης "έφτιαξαν" φέτος μία νέα γενιά ΑΕΚτζήδων που θα πάει το πρωί στο σχολείο με ψηλά το κεφάλι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK