Δικαιώθηκαν οι... κωπηλάτες, σειρά έχουν οι καπεταναίοι της ΑΕΚ

Κι ενώ η ΑΕΚ φτιάχτηκε σχετικά γρήγορα το καλοκαίρι και ο Χιμένεθ είχε έτοιμη ομάδα να προετοιμάσει στο Κίελτσε, σταδιακά τα πάντα ανατράπηκαν και το ρόστερ έμεινε... γυμνό από βασικούς ποδοσφαιριστές. Τη δουλειά, ως όφειλαν, ανέλαβαν οι "κωπηλάτες" και τα πήγαν περίφημα. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Δικαιώθηκαν οι... κωπηλάτες, σειρά έχουν οι καπεταναίοι της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε το 2017 για την ΑΕΚ με όμορφο τρόπο στην έδρα του Παναιτωλικού. Το τελικό 4-0 " σφράγισε" μία χρονιά για τους "κιτρινόμαυρους" με τα πάνω της και τα κάτω της που ωστόσο έχει θετικό πρόσημο στο κλείσιμο...

Μην ξεχνάμε πως ο Χιμένεθ και το επιτελείο του άρχισαν εντελώς διαφορετικά, με άλλες σκέψεις και πλάνα, αλλά τα πάντα ανατράπηκαν με την απώλεια δύο βασικών... γραναζιών της "μηχανής" που ακούνε στα ονόματα: Πέτρος Μάνταλος και Γιάκομπ Γιόχανσον.

Εκτός, όμως, από τους προαναφερθέντες το σύνολο ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από... πήγαινε έλα τραυματισμούς όπως των: Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σιμόες, Βράνιες και του Κονέ ο οποίος μπήκε στο τέλος του 2017 και δείχνει ότι έχει πράγματα να δώσει.

Επίσης, ο Χιμένεθ δεν πήρε και δεν... έδωσε από ποδοσφαιριστές που ήρθαν με τυμπανοκρουσίες, όπως για παράδειγμα ο Τρίστασον, ακόμη και ο Κλωναρίδης που δεν έπεσα από το "διάστημα" στον... πλανήτη ΑΕΚ, φανερώνει ότι δεν έχει εγκλιματιστεί πλήρως στις απαιτήσεις του συστήματος.

Μ' αυτά και με εκείνα φτάσαμε να λέμε -και χαιρόμαστε γι' αυτό- μπράβο στους " κωπηλάτες" που από χθες παίρνουν τα εύσημα από τον προπονητή, τον κόσμο και τον Τύπο.

Ο Μπακασέτας, ξεκίνησε νωθρά, αλλά μόλις του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να μπει και να δείξει ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Μάνταλου αν μη τι άλλο προσπάθησε και ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του.

Προσφέροντας δε στον Μανόλο Χιμένεθ "ασφάλεια" ως προ κάποια τεχνικά ζητήματα εντός του γηπέδου.

Μπορεί να μην συμφωνούμε με τον Μπακασέτα όταν λέει ότι παίζει όπου του ζητάει ο προπονητής, γιατί αυτή η θέληση του έχει... κοστίσει ωστόσο αξίζει τον σεβασμό γιατί κοπιάζει και κυρίως καταφέρνει να προτάξει τα δυνατά του σημεία, κρύβοντας τις αδυναμίες του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γαλανόπουλο, όπως και για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και τον Παναγιώτη Τσιντώτα που από 3ος έχει γίνει πρώτος και δεν... φοβάται καθόλου το βάρος μιας ΑΕΚ που ακολουθεί πρωταθληματική πορεία.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ... ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ

Για τον επόμενο ένα μήνα... μπάλα παίζουν οι διοικούντες την ομάδα. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα κι έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα με την αγωνιστική αστάθεια των διεκδικητών του τίτλου, αυτός που θα κινηθεί ορθότερα στο μεταγραφικό παζάρι θα κάνει και τη διαφορά.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται "δουλίτσα" γύρω από τα μεταγραφικά, και πέραν του Μασούντ η ΑΕΚ θα ενισχυθεί στα χαφ, και τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Δεν αποκλείεται να αποκτηθεί κι ένας μπακ που θα' χει την ικανότητα να παίξει και ως στόπερ όταν του ζητηθεί.

Στην... τσέπη του καθενός δεν θα μπούμε, όμως, χρονιάρες μέρες που είναι δύο - τρία δωράκια τα αξίζει ο Μανόλο Χιμένεθ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK