H "τρελοπαρέα" του Χιμένεθ στο "κιτρινόμαυρο"... Γκόθαμ

Όταν ο Όγκνιεν Βράνιες έπαιρνε μεταγραφή στην ΑΕΚ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, μετά τις πρώτες του εμφανίσεις ζητούσαν έντεκα ποδοσφαιρικούς "κομάντο". Οι... όμοιοί του είναι πολλοί πλέον και ο Χιμένεθ καλείται να τους κουμαντάρει... πρωταθληματικά. Γράφει γι' αυτούς ο Μάνος Ναβροζίδης.

H "τρελοπαρέα" του Χιμένεθ στο "κιτρινόμαυρο"... Γκόθαμ

Με τη... rolexιά του την φανταχτερή και με το κοστούμι του το φίνο ο Σοτζέι Μασούντ έγινε παίκτης της ΑΕΚ!

Εν προκειμένω, το τελευταίο κοστούμι είναι αυτό που θα αφήσει την τελική εντύπωση και για τον Ιρανό αυτό το... κοστούμι είναι η φανέλα με το 24 όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ πλέον μοιάζει με της... Γκόθαμ Σίτι. Γιατί; Διότι τα "Κακά Παιδιά" -με την καλή έννοια- πληθαίνουν και η απαίτηση του κόσμου για μια 11άδα γεμάτη από... Βράνιες γίνεται πραγματικότητα. Στην μοναδικής έμπνευσης φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο δεν συμπεριλάβαμε όλο το γκρουπ, κυρίως γιατί δεν χωρούσαν.

Ο πιο έμπειρος Μασούντ έχει ρόλο του πανούργου Τζόκερ, ο Λιβάγια ακολουθεί ωσάν αδίστακτος Μπέιν και ο Βράνιες παίζει τον απρόβλεπτο "Γρίφο". Εννοείται πως σ' αυτό το κιτρινόμαυρο "Arkham Asylum" ανήκουν επίσης ο Αραούχο, ο Λάζαρος και (γιατί όχι;) ο Μανόλο Χιμένεθ, αφού πλέον καλείται να διαχειριστεί μια ξεχωριστή αποστολή. Του Μπάτμαν, του αφεντικού της Πόλης, στην προκειμένη!

Το να "κολλήσει" ο Ισπανός τον Λιβάγια με τον Μασούντ στο ίδιο σχήμα, τη στιγμή που λειτουργούν παρόμοια -αγωνιστικά πάντα- είναι μεγάλη υπόθεση, διότι με την οξυδέρκειά τους θα κάνουν "μάγκα" τον Αραούχο, μιας και θα βρει πολλά γκολ από τις πάσες τους.

Μην κοροϊδευόμαστε ότι ο Μασούντ έρχεται για να παίξει δευτερότριτο ρόλο στην ομάδα. Δεν υπάρχουν αυτά. Ο Μασούντ ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και το ξέρει...

Σε αυτό το μοτίβο κινείται και το σκεπτικό του Μανόλο Χιμένεθ για τον Ιρανό, όπως άλλωστε είχατε διαβάσει στο Contra.gr από τις 31/10 όταν άρχισε το "φλερτ" των δύο πλευρών. Ο Ισπανός πιστεύει στην ποιότητα του και θα τον εμπιστευτεί αμέσως μετά τις πρώτες χαιρετούρες στα Σπάτα.

Πάμε και στο δια ταύτα της υπόθεσης που αφορά την... ΑΕΚ Σίτι. Αν εξαιρέσουμε τα επεισόδια του Βράνιες με τον προπονητή του, ουδείς από τους Λάζαρο, Αραούχο, Λιβάγια έχει προκαλέσει προβλήματα. Είπαμε να υπερβάλουμε... λιγάκι, αλλά να μην εθελοτυφλούμε κιόλας.

Ο Μασούντ είναι άλλη περίπτωση και αυτό γιατί όταν κάτι τον προβληματίζει, δύσκολα θα το... καταπιεί και έχει μια κακή συνήθεια να το δείχνει την ώρα του αγώνα. Στην ΑΕΚ, βέβαια, φημολογείται ότι έχει έρθει... μιλημένος από ψηλά ότι τα πολλά-πολλά δεν θα του συγχωρεθούν και πως είναι μεγάλο παιδί για να του κάνουν "κου πε πε" όπως συνέβαινε για αρκετό καιρό στον Πανιώνιο.

Όλοι μαζί αυτοί τώρα: Λιβάγια, Μασούντ, Αραούχο, Λάζαρος, Βράνιες είναι ικανοί για όλα. Ο κόσμος απαίτησε ομάδα "καμικάζι" και η ΑΕΚ πλέον έχει προπονητή... καμικάζι και έναν παίκτη τέτοιου στιλ σε κάθε θέση.

Περιμένουμε να δούμε και τους επόμενους που θα έρθουν -κυρίως τον αμυντικό χαφ- γιατί του εξτρέμ απομακρύνεται.

Αυτή η ΑΕΚ πάντως, αδόκιμα θα πει κανείς θυμίζει τους... Ντιτρόιτ Πίστονς του ΝΒΑ στην εποχή των "Bad Boys" που κατέκτησαν τα δύο πρωταθλήματα του '89 - '90. "Τρελοί" μεν, αλλά ποιοτικοί δε. Φυσικά, όλα αυτά θα φανούν τους επόμενους μήνες στην πράξη γιατί τα πράγματα με τρία μέτωπα ανοιχτά σε Ευρώπη, Ελλάδα δεν είναι εύκολα, όπως ανέλυσε και ο Όλεχ Βενγλίνσκι για το λογαριασμό του Contra.gr σε συνέντευξη του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK