Με αυτή την ΑΕΚ του Μαρίνου, πάμε καλά!

Η πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ πριν τη πρώτη ευρωπαϊκή "μάχη" -κατά πάσα πιθανότατα με την Σέλτικ- κύλισε περίφημα για την πρωταθλήτρια. Η ομάδα του Ουζουνίδη έκανε όλα όσα της έλειπαν στα προηγούμενα φιλικά, δείχνοντας αρκετά θετικά στοιχεία κι ένα αρνητικό. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Με αυτή την ΑΕΚ του Μαρίνου, πάμε καλά!

Η πρώτη γεύση της ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη κόντρα στην ισχυρή και πρωταθλήτρια Τουρκίας, Γαλατασαράι έβγαλε -κατά κύριο λόγο- θετικά στοιχεία.

Οι πρωταθλητές έδειξαν το "ζουμάκι" της ομάδας που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτή η ΑΕΚ που είδαμε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ έχει τις σταθερές της με όνομα και επίθετο.

Το σύνολο αρχίζει από τον Μάρκο Λιβάγια, ξεκάθαρα, κι ακολουθούν ο Πέτρος Μάνταλος, ο Τάσος Μπακασέτας, ο Αντρέ Σιμόες και ο Μιχάλης Μπακάκης.

Για τον Μπακασέτα, ειδικότερα, δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο ρόλος του και πώς θα εκμεταλλευτεί τα ατού του ο Ουζουνίδης, σίγουρα πάντως ο ποδοσφαιριστής στο πρώτο ημίχρονο με την Γαλατά ήταν τα... πάντα της ΑΕΚ ως προς τη μεταφορά της μπάλας και τη δημιουργία.

ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Η Ένωση δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους ποιοτικούς επιθετικούς του Τούρκων, καθόσον η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δυσκολευόταν να βρει χώρος από τα χαφ στα μπακ για να απειλήσει. Ήταν μπλοκαρισμένη καλά.

Πλήγωσε, όμως, την ΑΕΚ δύο φορές και θα μπορούσε και 3η με το... βάσανο των "κιτρινόμαυρων", από πέρυσι κιόλας. Μην το κουράζουμε. Τα στημένα προβληματίζουν, ξανά. Αυτό είναι ένα κακό που κουβαλάει ο "δικέφαλος" από την εποχή Χιμένεθ και το πλήρωσε αρκετά πέρυσι που ενώ μπορούσε να βγάλει πιο ήσυχα ένα παιχνίδι, από τα στημένα... έπινε όλο το ΟΑΚΑ υπογλώσσια.

ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Μας άρεσε ιδιαίτερα ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που σε αρκετές φάσεις δούλεψε καλά με τον Μάρκο Λιβάγια, βγάζοντας όμορφα πράγματα στην πλάτη του Κροάτη.

Αυτός ο Κλωναρίδης, δηλαδή ο παίκτης που εκμεταλλεύεται την καλή μεταβίβαση που έχει ο μπροστινός του και μπαίνει σωστά στους χώρους μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος απέναντι σε κλειστές άμυνες. Θέμα που επίσης προβλημάτιζε την ΑΕΚ πέρυσι.

Καλός ήταν και ο Ερίκ Μοράν όταν μπήκε, γιατί εκείνη τη στιγμή πάτησε γκάζι η Γαλατά για να ισοφαρίσει και ο Ισπανός σε 1-2 φάσεις "καθάρισε". Τον πρώην παίκτη της Λεγανές η ΑΕΚ τον περιμένει από... πέρυσι τον Γενάρη. Φαίνεται πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα του δώσει ευκαιρίες, οπότε από τα... πόδια του εξαρτάται να τις αρπάξει.

Ο ΜΠΟΓΕ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΝΚ"

Ο Λούκας Μπογέ όντως είναι ένα "τανκ" με τεχνική. Δεν έπαιξε τόσο ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα των ικανοτήτων του, όμως αυτό το λίγο ήταν αρκετό για να δούμε πως πρόκειται για έναν αδιαμφισβήτητα δυνατό αθλητή, τεχνίτη, ορεξάτο και καθόλου... τεμπέλη στην άμυνα. Ο Νίκλας Χουλτ... ξέρει.

ΓΕΝΙΚΑ

Ο Ουζουνίδης, αυτό που δεσμεύτηκε ότι θα δει ο κόσμος της ΑΕΚ επί των ημερών το πέτυχε ως ένα βαθμό στο τελευταίο φιλικό πριν τη Σέλτικ (δύσκολα θα αποκλειστούν οι Κέλτες).

Η ομάδα του έβγαλε κάποιους αυτοματισμούς μπροστά, είχε επιθετική διάθεση και φυσικά σκόραρε τρία όμορφα γκολ! Άργησε τον Ιούλιο, ωστόσο τα έκανε στο κρίσιμο σημείο, πριν το πρώτο επίσημο στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, αυτό θα το πιάσουμε πάλι μετά τα ματς με τους Σκωτσέζους, διότι εκεί θα φανούν οι όποιες αδυναμίες συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της διαχείρισής του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK