Με τα 20 "μύρια" της πρόκρισης και τα... 10 του Μπάρκα στην τσέπη

Η ΑΕΚ καρδιοχτύπησε, βραχυκύκλωσε, κινδύνευσε. Προκρίθηκε όμως και γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας, αγωνιστικής και οικονομικής. Με τεράστια εμφάνιση από το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της, αυτόν που ο Δημήτρης Μελισσανίδης κοστολογεί 10 εκατομμύρια.

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η πορεία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη πλέον με τα... υπογλώσσια. Εκεί που δείχνει ότι το 'χει το ματς, ξαφνικά κατεβάζει διακόπτες και το κάνει ροντέο. Παίρνει το αποτέλεσμα, ωστόσο καλό είναι να βρει αυτά που την μπλοκάρουν για να συνεχίσει να ζει μεγάλες βραδιές.

Είναι της μοίρας της γραφτό αυτής της ομάδας στα μεγάλα "πάρτι" να βρέχει, να χάνει παίκτες από τραυματισμούς, να κάνει τα εύκολα δύσκολα.

Έχει μάθει βέβαια να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό ο Μαρίνος Ουζουνίδης να βάλει χέρι και να διορθώσει αυτά τα βραχυκυκλώματα που παρουσιάζει η πρωταθλήτρια.

Ικανότητα και ταλέντο υπάρχουν, οπότε είναι κρίμα μεγάλες βραδιές όπως αυτή με την Βίντι στο ΟΑΚΑ ο κόσμος να... πηγαίνει και να έρχεται 10 φορές μέχρι να τελειώσει ένα ματς που έπρεπε να το "καθαρίσει" από πολύ νωρίς.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα κι αυτό που έχει πετύχει η ΑΕΚ είναι γιγάντιο.

Ουσιαστικά ολοκλήρωσε έναν ιστορικό άθλο που την έφερε μέσα σε λίγα χρόνια από τη λάσπη και την αμφισβήτηση στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και το Champions League. Με αήττητο 14 αγώνων στην Ευρώπη!

Το οικοδόμημα έχει γερά θεμέλια πλέον, ο οργανισμός μπαίνει σε νέο κύκλο και με την... ένεση των 20.000.000 ευρώ (που από την ΑΕΚ έλειψε εδώ και 12 χρόνια) δημιουργείται η δυνατότητα για μεγαλύτερη επένδυση, για εκτόξευση.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές αυτής της "μάχης", επιτρέψτε να σταθούμε σ' έναν. Σε αυτόν που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ποντάρει περισσότερο, αυτόν που θεωρεί "θησαυρό" για την ομάδα τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο εμπορικό. Στον Βασίλη Μπάρκα αναφερόμαστε...

Ναι, στη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του έχει ευθύνη στο γκολ, αλλά η γενική του παρουσία όταν το κάτι άλλο.

Στα κρισιμότερα σημεία κράτησε την ΑΕΚ στο παιχνίδι, την αγκάλιασε και την έβαλε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δικαιώνοντας αυτόν που απαιτεί πάνω από 10.000.000 ευρώ για να τον αφήσει να φύγει.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Και τώρα η αγωνία της κλήρωσης: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Παρί, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και πάει λέγοντας. Εκεί ανήκει η ΑΕΚ πλέον και η προσμονή για την κλήρωση είναι τόσο γλυκιά.

Ο κόσμος πετάει τόσο ψηλά στα... αστέρια που ήταν πραγματικά ευχάριστο ν' ακούς φωνές δεξιά και αριστερά μετά τον αγώνα με την Βίντι να κάνει... παραγγελία τη Γιουβέντους του Κριστιανό, τη "Βασίλισσα" της Ευρώπης ή τον Νεϊμάρ.

Το επίπεδο έχει ανέβει ξεκάθαρα πια και το πού θα κάνει ταβάνι η ΑΕΚ θα εξαρτηθεί από τις επόμενες κινήσεις της. Προς το παρόν πάντως κόσμος και διοίκηση ας πιουν το... νέκταρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK