Τώρα είναι που το σπαθί της ΑΕΚ θέλει... ακόνισμα

Η ΑΕΚ κάνει άριστη διαχείριση του τίτλου της πρωταθλήτριας, διαθέτει ποιοτικό κορμό παικτών και δίκαια βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στο UCL. Ο Ουζουνίδης δείχνει ικανός να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή, απαιτείται ωστόσο ενίσχυση. Ο Μάνος Ναβροζίδης εξηγεί την κατάσταση.

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Αντρέ Σιμόες EUROKINISSI

Το διπλό της ΑΕΚ στη Βουδαπέστη ήταν ιστορικό. Έχει ξαναπετύχει μεγάλες εκτός έδρας νίκες η Ένωση, όταν όμως η νίκη επί της Βίντι στην Ουγγαρία έχει συνδυαστεί με τον αποκλεισμό της Σέλτικ και την επικείμενη πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της επιτυχίας.

Τα τελευταία χρόνια η Ένωση κάνει απίθανα πράγματα. Από τη διάλυση έφτασε στην ανάσταση. Επανήλθε στην κορυφαία κατηγορία, πήρε κύπελλο, πανηγύρισε πρωτάθλημα, παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα αποκομίσει ένα μεγάλο ποσό και χτίζει γήπεδο.

Όλα αυτά σε χρόνο... dt, χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη που γνωρίζει τελικά, καλύτερα από τον κάθε "γκρινιάρη" οπαδό ποιο είναι το μυστικό για να κάνεις όλα όσα οι προηγούμενοι διοικούντες την ΑΕΚ δεν τόλμησαν καν να σκεφτούν, αγχωνόντουσαν στην ιδέα κιόλας.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς στην παρούσα φάση...

ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ

Τι άλλο να ζητήσει; Μα φυσικά, έξτρα ενίσχυση.

Ίσως πολλοί θα διαφωνήσετε μ' αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Συγγνώμη που δεν πρόκειται για άλλον έναν πανηγυρικό.

Όταν πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ελλάδας, τα παιχνίδια με ομάδες τύπου Βίντι είναι τα κατάλληλα για να διαπιστώσεις που "πονάς". Ακτινογραφίες. Ούτε να το παίξουμε έξυπνοι θέλουμε, ούτε θ' αρχίσουμε τα "Veni, Βίντι, Vici".

Το ένα παιχνίδι έφυγε, αλλά έρχονται πολλά περισσότερα.

Επειδή φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε το σταυρό μας για μην τραυματίσουν τα σκληρά ουγγρικά "τσεκούρια" κάποιον εκ των "κιτρινόμαυρων" και ξεμείνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης από λύσεις, έγινε κατανοητό έχει έξτρα ενίσχυση. Ποιοτικό βάθος.

Είναι γεγονός πως η Ένωση διαθέτει πολύ καλό κορμό παικτών, ταγμένων στην ομάδα και στο ρόλο τους.

Οι ανάγκες, πάντως, είναι υπαρκτές και αφού ολοκληρωθεί το έργο την ερχόμενη Τρίτη, η ΑΕΚ με τη γνωστή συνταγή των επιλογών που κάνει οφείλει να φέρει στον ικανότατο προπονητή της τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές.

Δεν λέμε κάτι καινούργιο, τα συνηθισμένα που βλέπουν όλοι. Ένα καλό εξτρεμ κι έναν χαφ. Ίσως κι έναν στόπερ. Πολλά ζητάμε;

Στο Champions League, δύσκολα κάποια ομάδα θα παίξει... ταμπούρι την ΑΕΚ. Στην Ελλάδα τι θα γίνει; Χαμός! Θα το δείτε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική πώς θα αντιμετωπιστεί ο πρωταθλητής "Δικέφαλος".

Anyway, η μέρα είναι ιστορική για τον οργανισμό κι αυτοί που την διοικούν έχουν δείξει για τι πράγματα είναι ικανοί και πόσο τους αρέσει να αιφνιδιάζουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK