Μας φτύνουν, δεν ψιχαλίζει

Μας φτύνουν, δεν ψιχαλίζει
Όταν την περασμένη εβδομάδα αποκαλύπταμε ότι ο Χόιτσερ εμπλέκει το ελληνικό ποδόσφαιρο στις αποκαλύψεις του λίγοι αντιλήφθηκαν την οσβαρότητα της κατάστασης. Δυστυχως οι καθ ύλην αρμόδιοι για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο θεώρησαν ότι κάποιοι κακόβουλοι θέλουν να πλήξουν το γόητρο τους (εδώ γελάμε). Κι αν ο γνωστόετρος φίλαθλος της Ελλάδας σχολίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο την ενδεχόμενη εμπλοκή του συλλόγου που αγαπά στην υπόθεση που συγκλονίζει εδώ και ένα μήνα περίπου το ποδόσφαιρο στην Γερμανία, τον κατανοούμε πλήρως.

Αλλά όταν ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενημερωμένος από την Δευτέρα 7/2/05 για το θέμα, χρειάζεται τρεις μέρες για να δηλώσει το αυτονόητο ότι δηλαδή θα ζητήσουμε ενημέρωση για το θέμα, τότε έχουμε αντανακλαστικά ελέφαντα. Και ο ενδιάμεσος αγώανς της Εθνικής δεν στέκει σαν δικαιολογία ούτε σε εξάχρονο παιδάκι. Εκτός κι αν οι κύριοι της ΕΠΟ θεωρούν πλέον ότι η Εθνική δεν μπορεί να αγωνιστεί και να κερδίσει χωρίς την παρουσία τους. Έλεος! Τέλος πάντων, εκδηλώθηκε η πρόθεση έστω και καθυστερημένα για ενημέρωση από τη Γερμανική ομοσπονδία πάνω στο θέμα.

Πέρασαν άλλες τέσσερις μέρες ως τη Δευτέρα 14/2/05 όταν το contra.gr και το Εθνος αποκάλυψαν μέρος της κατάθεσης Χόιτσερ στην εισαγγελία. Σημαντική λεπτομέρεια καθώς από εκείνη τη μέρα ακούστηκαν διάφορα. Ο Χόιτσερ κατέθεσε περί Κώστα, Κροατών, Ελλάδας κλπ. στην εισαγγελία και όχι σε κάποιον φίλο του δημοσιογράφο ή κολλητό δικηγόρο. Ενόρκως και με την υπογραφή του, δηλαδή νομικά κατοχυρωμένο από την πλευρά της εισαγγελίας ώστε να χρησιμοποιηθεί στη δίκη εναντίον του. Και έχουμε την επόμενη του προέδρου της ΕΠΟ να δηλώνει για το ότι ο Χόιτσερ πρέπει να τα αποδείξει, να προχωρήσει σε αποκαλύψεις. Επίσης, επαναλαμβάνει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να ζητήσει πληροφόρηση από τη Γερμανική ομοσπονδία σε συνδυασμό με επιστολή που εστάλη στην UEFA, η οποία ενημερώθηκε γενικά και τυπικά με τρισέλιδη επιστολή από την DFB.

Όταν στις 7/2/05 είδαν στη Γερμανία το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για ανάμειξη των Κροατών σε Αυστρία και Ελλάδα, άμεσα η αυστριακή ομοσπονδία ζήτησε εξηγήσεις. Υποβλήθηκε γραπτή αίτηση στη γερμανική ομοσπονδία την επομένη και με τη συνδρομή της Ιντερπόλ, έλαβαν ενημέρωση τόσο από την ομοσπονδία, όσο και από την εισαγγελία Βερολίνου για το τμήμα της υπόθεσης που τους αφορούσε. Παρεπιπτόντως και η εθνική ομάδα της Αυστρίας έδινε αγώνα την Τετάρτη 9/2, αλλά αυτό δεν εμπόδισε του Αυστριακούς αξιωματούχους να κάνουν την δουλειά τους. Οι δικοί μας "πατέρες" του ποδοσφαίρου εδώ και 15 μέρες δεν έχουν καταφέρει να ενημερωθούν αναλυτικά και προπάντων επίσημα, ώστε να λάβουν μέτρα αν κρίθει απαραίτητο και σκόπιμο.

Δεν γνωρίζω αν ο Κώστας της "Δίκης" του EXTRA είναι όντως ο αναφερόμενος στην κατάθεση Χόιτσερ, ούτε αν όντως οι Κροάτες είχαν άμεση πρόσβαση στο ή στα ελληνικά πρωταθλήματα. Είμαι σίγουρος όμως πως αν κάποιος με ενέπλεκε σε σκοτεινές και πονηρές δραστηριότητες θα προσπαθούσα άμεσα να ενημερωθώ απευθείας από την πηγή για την οποία κατηγορία μου προσάπτουν έμμεσα ή άμεσα.

Εκτός κι αν ο Πανιώνιος ή κάθε άλλη στην κατάθεση του Χόιτσερ αναφερόμενη ομάδα δεν υπάγεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αυτό της Ζιμπάμπουε. Κανείς εκ των υπευθύνων του ελληνικού ποδοσφαίρου ως τώρα δεν θεωρεί αρμοδιότητα του τη διερεύνηση των σοβαρότατων αυτών καταγγελιών, που αφήνουν σίγουρα στίγμα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ για όποιον βλέπει και εκτός συνόρων. Εύχομαι να μην υπάρχει ελληνική εμπλοκή, αλλά αποτελεί χρέος όσων κόπτονται και ενεργούν για το καλό του, να διαλευκάνουν την πλήρως την υπόθεση. Ειδάλως, θα μπορεί και ο κάθε επόμενος Κροάτης να ισχυριστεί ότι, "Είναι εύκολο στην Ελλάδα να επηρεαστούν αποτελέσματα ποδοσφαιρκών αγώνων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK