Μαστίγιο χωρίς Καρότο

Μαστίγιο χωρίς Καρότο

Όποιος νόμιζε ότι η επιτυχία στο Euro θα μετέτρεπε τα ελληνική γήπεδα σε «εκκλησίες» γελάστηκε. Και βέβαια οι πρόεδροι δεν έβαλαν στην άκρη τους «στρατούς» τους, τον 12ο παίκτη τους… Ήταν θέμα χρόνου να εκτυλιχθούν σε κάποιο γήπεδο οι σκηνές της Νέας Σμύρνης και αυτό γιατί οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην Πορτογαλία δεν επέστρεψαν στα ελληνικά στάδια και όσοι το έκαναν το μετάνιωσαν.

Η βία παραμένει στη χώρα μας και δεν θα εξαλειφθεί ποτέ εάν δεν το αποφασίσουν ορισμένοι. Οι πρόεδροι και οι παράγοντες που όποτε χρειαστεί βάζουν μπροστά τον «υπέροχο» κόσμο. Η εκάστοτε κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει τους νόμους, όσους και να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή. Η αστυνομία που από εκατοντάδες ταραξίες «καταφέρνει» να… τσιμπήσει μόλις δύο. Οι εφημερίδες που δεν κοιτούν την ουσία, αλλά ψάχνουν να βρουν τι έκαναν τα… καλόπαιδα της άλλης πλευράς από αυτής που υποστηρίζουν.

Ορισμένοι υποστηρίζουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αγγλίας, σωστό! Όμως εδώ η κατάσταση είναι χειρότερη, γιατί στο νησί οι χούλιγκαν τα έσπαγαν υπό την επήρεια αλκοόλ, στα χωράφια μας τα πράττουν υπό νορμάλ συνθήκες.

Χρειάζεται μαστίγιο, χωρίς καρότο. Ποινές εξοντωτικές σε χούλιγκαν και ομάδες, φταίνε δεν φταίνε, νομικά. Φυλάκιση ετών και όχι μηνών, να κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας εκ προμελέτης – ουσιαστικά για κάτι τέτοιο μιλάμε – και όχι για πλημμέλημα. Αφαίρεση βαθμών, τιμωρία για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών – για να «πονέσει» η τσέπη – και πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ και όχι «χάδια».

Μου έστειλε ένας φίλος e – mail από την Ρουμανία και μου περιέγραψε ένα περιστατικό σε αγώνα της γείτονας χώρας. Ορισμένοι καίνε καθίσματα σε γήπεδο, η αστυνομία κλείνει την θύρα, μπαίνει μέσα και τους συλλαμβάνει όλους! Τέτοιες τάσεις χρειάζονται και όχι οι πρόεδροι να τρέχουν να σώσουν τα παλικαράκια τους από την τσιμπίδα του νόμου. Φακέλωμα όλων, όσων είναι κάτοχοι εισιτηρίων, διαρκείας και μη.

Να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιος κάθεται που. Να κάτσουν όλοι στο τραπέζι να αφήσουν τα ευχολόγια και να κοιτάξουν να σώσουν την κατάσταση. Να διώξουν τους αλήτες και να φέρουν πίσω τους αγνούς φιλάθλους, που είναι περισσότεροι.


News 24/7

24MEDIA NETWORK