Με οδηγό τον Οτο

Με οδηγό τον Οτο
Δεν ξέρουμε αν ο Οτο Ρεχάγκελ έχει την πρόθεση να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας αλλά αν πάντως το πράξει, η ενδεκάδα που παρέταξε στον αγώνα με τη Γεωργία είναι ενδεικτική για το πως σκέφτεται το μέλλονο Γερμανός.

H επόμενη μέρα για την πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν είναι δυνατόν να περάσει μέσα από το δρόμο της ριζικής ανανέωσης. Από τα παιδιά που οδήγησαν την Εθνική στον απόλυτο θρίαμβο της Πορτογαλίας, υπάρχουν ακόμα αρκετά που βρίσκονται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία.

Κατά τα φαινόμενα ο Γερμανός εκλέκτορας έχει στο μυαλό του ένα συγκερασμό της παλιάς με τη νέα γενιά πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί η ομάδα των προκριματικών του Euro 2008.

Οσον αφορά το παιχνίδι, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική. Η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής, όπως εμφανής ήταν και η διάθεση των διεθνών να παίξουν καλά. Το αν τα κατάφεραν είναι μία εντελώς διαφορετική κουβέντα.

Mπορούμε να κρατήσουμε το πάθος του Σαλπιγγίδη και του Παπαδόπουλου, τη βελτιωμένη εμφάνιση του Κατσουράνη, τις σταθερές αξίες των Νικοπολίδη και Μπασινά.

Aπό εδώ και πέρα, η απογοήτευση για τον αποκλεισμό πρέπει να μετατραπεί σε πείσμα για πρόκριση στο Euro 2008. Tα πράγματα εκεί θα είναι σαφώς πιο εύκολα καθώς η Ελλάδα θα τοποθετηθεί επικεφαλής ομίλου ενώ από κάθε γκρουπ περνούν απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες. Κατά την ταπεινή μας άποψη, οδηγός σε αυτήν τη νέα προσπάθεια θα πρέπει να είναι και πάλι ο Οτο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός αποτελεί εγγύηση για την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK