Μικρόφωνα ερμητικά κλειστά

Μικρόφωνα ερμητικά κλειστά
Επιτέλους, οι δημοσιογράφοι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Απέναντι σε έναν άνθρωπο που αυτοσυντηρεί μια αντιεπαγγελματική σχέση με τους δημοσιογράφους, έγινε κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί από τη πρώτη στιγμή που έδωσε δείγματα τέτοιας συμπεριφοράς. Τον άφησαν μόνο του!

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, περί αυτού ο λόγος, έχει καταφέρει, όσα χρόνια είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου από το πόστο του προπονητή, να κάνει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους, τουλάχιστον στον επικοινωνιακό τομέα. Θέλοντας να αποφύγει το λεγόμενο «κύκλωμα» και με την όλη συμπεριφορά του απέναντι στα ΜΜΕ, κατάφερε να δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα γύρω από το πρόσωπό του, το οποίο δεν πρόκειται να φτιάξει όσες συνεντεύξεις κι αν δώσει, όσες δηλώσεις κι αν κάνει.

Την Κυριακή, οι δημοσιογράφοι έφυγαν από την αίθουσα Τύπου την ώρα που ο προπονητής του ΠΑΟΚ πήγε να κάνει δηλώσεις για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Ο λόγος δεν ήταν κανένας από τους παραπάνω, αλλά η καταδικαστέα επίθεση συγγενικού του προσώπου εναντίον δημοσιογράφου στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Αλκμααρ. Προσωπικά, επικροτώ αυτή τη κίνηση, αλλά επιμένω πως έπρεπε να γίνει νωρίτερα και όχι με αφορμή το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Από την στιγμή που ο κατά τα άλλα πολύ καλός και πανέξυπνος προπονητής, Αγγελος Αναστασιάδης δεν σέβεται το «ψωμί» των ΣΩΣΤΩΝ (το τονίζω αυτό) δημοσιογράφων και τους βάζει στο ίδιο «τσουβάλι» με τους άλλους που θέλουν να λέγονται αντικειμενικοί δημοσιογράφοι, τότε ούτε αυτοί (οι σωστοί) πρέπει να τον σέβονται.

Ψάχνω στο μυαλό μου και αναρωτιέμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έριξε ευθύνες για την κακή αγωνιστική και εξωαγωνιστική πορεία του ΠΑΟΚ στους δημοσιογράφους ή για να είμαι πιο δίκαιος, σε μερίδα δημοσιογράφων. Πραγματικά, δεν θυμάμαι καμία φορά. Σαν σε… μαγνητόφωνο, κάθε φορά που γίνεται συνέντευξη Τύπου για κάποιο ή κάποια προβλήματα της ομάδας, ο κ.Αναστασιάδης βρίσκει την αιτία στο «πρόσωπο» των ΜΜΕ. Κι αν έχεις το θάρρος, αν τολμήσεις να διαφωνήσεις ή να εκφράσεις τη γνώμη σου, τότε υψώνεται ο τόνος της φωνής και χάνεις το δίκιο σου.

Αυτού του είδους οι άνθρωποι που βρίσκονται στον χώρο του αθλητισμού, πρέπει να καταλάβουν πως είναι υποχρέωσή τους να κάνουν δηλώσεις, είναι υποχρέωσή τους να βοηθούν το επάγγελμα των δημοσιογράφων και κατ’επέκταση είναι υποχρέωσή τους να μιλούν, έστω και μέσω των ΜΜΕ, στους φίλους της εκάστοτε ομάδας που τους αγαπούν, που τους λατρεύουν και (είναι αλήθεια) που πολλές φορές «κρέμονται» από τα χείλη τους ή σε αυτούς που μπορεί να μην τρέφουν καμία ιδιαίτερη συμπάθεια, αλλά θέλουν να ενημερωθούν από μία επίσημη πηγή.

Εχω βαρεθεί να ακούω τη γνωστή «καραμέλα» πως αν ήταν στο εξωτερικό, δεν θα συμπεριφέρονταν έτσι. Και λοιπόν; Γιατί όταν περνούν τα σύνορα της Ελλάδας, αλλάζουν ξαφνικά πρόσωπο και γίνονται πολιτισμένοι και κοινωνικοί άνθρωποι; Εδώ δηλαδή δεν σέβονται κανέναν ή ξέρουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους πειράξει; Πότε επιτέλους πρέπει να αλλάξει αυτό; Πότε επιτέλους ο κ.Αναστασιάδης και ο κάθε Αναστασιάδης πρέπει να μάθει να αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα για την οποία εργάζεται;

Μάλλον ποτέ…

News 24/7

24MEDIA NETWORK