Nα η ευκαιρία

Nα η ευκαιρία

Ο γουρλής Ρεχάγκελ, ο καλός Θεός των Ελλήνων, το πάθος των Δανών να κυνηγήσουν μέχρι το τέλος το γκολ ή αδυναμία των Τούρκων να κρατήσουν το αποτέλεσμα; Δεν ξέρουμε ποιο από τα παραπάνω στοιχεία έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο έτσι ώστε να έρθει το " χρυσό" 2-2 το Σαββατόβραδο στο "Ινονού". Εμείς έτσι και αλλιώς για το αποτέλεσμα ενδιαφερόμαστε. Και το αποτέλεσμα είναι ότι η Εθνική ομάδα κρατάει πλέον τα κλειδιά της πρόκρισης στο Μουντιάλ στα χέρια της.


Ένα ακόμη δώρο βέβαια, αυτή τη φορά από τους Ουκρανούς, δεν θα ήταν καθόλου κακό. Γιατί αν οι Τούρκοι δεν νικήσουν στο Κίεβο την Τετάρτη (στο πάρτι πρόκρισης των παιδιών του Μπλαχίν) τότε η Εθνική θα μπορεί να κυνηγήσει και δύο αποτελέσματα στην Κοπεγχάγη στο ματς-σταθμό με τη Δανία.

Bέβαια, τίποτα παραπάνω δεν θα ισχύσει αν οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν κάνουν το καθήκον τους στο Αλμάτι. Δεν χωράει συζήτηση βέβαια ότι η ελληνική ομάδα είναι φαβορί για τη νίκη στο μακρινό Καζακστάν. Αυτό που μας "καίει" είναι η αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του Ρεχάγκελ και κυρίως αυτών που δεν είχαν ή δεν έχουν ακόμη ομάδα.

Όπως και να έχει πάντως, θεωρώντας σίγουρα τα τρίποντα με Καζακστάν και Γεωργία, το ματς με τη Δανία είναι δίχως αύριο για τη Εθνική. Η ομάδα του Μόρτεν Ολσεν ψάχνεται αγωνιστικά, έχει λιγοστές ελπίδες πρόκρισης αλλά στην έδρα της ουδείς μπορεί να την καταβάλλει εύκολα. Στις 8 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη όμως οι διεθνείς θα έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και σαφέστατα θα παρουσιαστούν πιο έτοιμοι για τη μητέρα των μαχών.

Την Τετάρτη, η Ελλάδα καλείται να βάλει τα θεμέλια πάνω στα οποία θα προσπαθήσει να χτίσει το οικοδόμημα της πρόκρισης στη Δανία. Με την αύρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης να το συνοδεύει ακόμα και με την τύχη να αποδεικνύεται σύμμαχος τις κρίσιμες στιγμές, το "πειρατικό" βάζει πλώρη και ιγια άλλες κατακτήσεις. Και γιατί όχι άλλωστε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK