Νίκησε η μπάλα

Νίκησε η μπάλα
Η προσπάθεια του Ντέμη Νικολαϊδη να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο απέτυχε ή τουλάχιστον δεν ολοκληρώθηκε. Η αναφορά στην ανακοίνωσή του, στην πλειοψηφία των δημοσιογράφων και μία μειοψηφία οπαδών της ομάδας που δεν αναγνώρισαν την ανιδιοτέλεια και την ειλικρίνειά του, είναι περιτή και εκτός από πικρία δείχνει ματαιοδοξία. Την ώρα που ο αντικειμενικός στόχος δεν επετεύχθη και η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ο Ντέμης κάνει άστοχες επιθέσεις φροντίζοντας για την υστεροφημία του. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ενδεχομένως δεν είχε υπολογίσει όταν συνέλαβε το μεγαλόπνοο σχέδιο δεν είχαν σχέση ούτε με δημοσιογράφους, ούτε με φιλάθλους της ομάδας.

Το πρόβλημα ήταν εξ' αρχής οικονομικό και δυστυχώς παραμένει. Κανείς δεν υποστήριξε πως ο Νικολαϊδης ήταν υποχρεωμένος να σώσει την ΑΕΚ. Πιθανόν μόνο ο ίδιος ένοιωθε έτσι, γι' αυτό και θυσίασε τη μοναδική ευκαιρία να κάνει αξιοπρόσεκτη καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Ντέμης έχασε την θέση του στην εντεκάδα στην Ατλέτικο από τότε που άρχισε να ανακατεύεται με αυτή την ιστορία και στη συνέχεια κλώτσησε την ευκαιρία για ένα νέο συμβόλαιο στη Μαδρίτη. Εστω και την ύστατη ώρα φαίνεται πως η ποδοσφαιρική του φύση υπερίσχυσε και αποφάσισε πως είναι νωρίς για να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την αλλαγή πλεύσης και το καταδικασμένο τελεσίγραφο που έστειλε στους παίκτες. Ενώ δεν είχε θέσει εξ' αρχής το θέμα των συμβολαίων ως προϋπόθεση, βρήκε με αυτόν τον τρόπο αφορμή να αποσύρει το ενδιαφέρον του. Μετά από όλα αυτά που πέτυχε και με το τραπεζικό δάνειο που χρειαζόταν σχεδόν εξασφαλισμένο, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα μπορούσε να βρει τη χρυσή τομή και με τους παίκτες αν πραγματικά το ήθελε. Εκτός αν κάποιοι από αυτούς που είχε μαζί του έκαναν πίσω και τα διαθέσιμα χρήματα περιορίστηκαν.

Για τον ίδιο η εξέλιξη που είχε η υπόθεση μόνο θετική μπορεί να είναι. Αντί να ρισκάρει όσα χρήματα είχε κερδίσει ως τώρα και να μπλέξει στον άχαρο ρόλο του παράγοντα σε μία προβληματική ομάδα, θα συνεχίσει να πληρώνεται για να κάνει αυτό που λατρεύει. Για την προεδρία πιθανότατα θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.
Αντίθετα, για την ΑΕΚ η εξέλιξη είναι σίγουρα αρνητική. Οχι μόνο γιατί κινδυνεύει να μην συμμετάσχει στο κύπελλο UEFA, να πτωχεύσει και να υποβιβαστεί. Κυρίως γιατί ακόμη κι αν τώρα που οι συνθήκες είναι σαφώς ευνοϊκότερες μετά τις ενέργειες του Νικολαϊδη, εμφανιστεί κάποιος επιχειρηματίας ως Μεσσίας και "σώσει" την ομάδα από την οικονομική καταστροφή, κανείς δεν θα μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το κίνητρο και τις ανιδιοτελείς προθέσεις του. Με τον Νικολαϊδη θα μπορούσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK