Χαρτί υγείας για πλούσιους πισινούς...

Aκατανόητη όχι με βάση τα διεθνώς ισχύοντα αλλά σίγουρα εξοργιστική η απόφαση της Λίγκας να απαγορεύσει στην ΑΕΛ να χρησιμοποιήσει στις φανέλες της το μήνυμα "Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας". Ο Νίκος Γιαννόπουλος στηλιτεύει και αναρωτιέται: Θέλουμε το ποδόσφαιρο έξω από την κοινωνία;

Χαρτί υγείας για πλούσιους πισινούς...

H είδηση ότι η Λίγκα απαγόρευσε ουσιαστικά στην ΑΕΛ να χρησιμοποιήσει στις φανέλες της το σύνθημα "Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας" γιατί θεωρήθηκε πολιτικό μήνυμα έβαλε την οριστική ταφόπλακα των σχέσεων του γενικότερου οργανισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ελληνική κοινωνία και την πραγματικότητα.

Η απόφαση αυτή, πέρα από χαρακτηριστικά εξοργιστική, μνημείο υποκρισίας και ακατανόητης βλακείας αποκάλυψε με τον πιο κυνικό τρόπο πρώτον ότι οι άνθρωποι της Λίγκας είναι απολύτως αποκομμένοι από την ελληνική πραγματικότητα και δεύτερον βιώνουν τα δρώμενα (αν τα βιώνουν) στο δικό τους παράλληλο σύμπαν.

Πριν συνεχίζουμε να καταδείξουμε και το εξής: Το επιχείρημα ότι η Λίγκα εφάρμοσε απλώς τη σχετική ντιρεκτίβα της UEFA η οποία αντιμετωπίζει όπως ο διάολος το λιβάνι τα πολιτικά συνθήματα και μηνύματα στα γήπεδα των διοργανώσεών της δίνει στην υπόθεση ένα απλώς κωμικό τόνο. Η και δραματικά κωμικό, όπως το δει κανείς. Κλαυσίγελο κοινώς.

Χαρτί υγείας για πλούσιους πισινούς...

Φέρτε στο μυαλό σας και διαβάστε ξανά το σύνθημα "Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας" και πληροφορήστε και εμάς που υπάρχει πολιτικό υπονοούμενο ή μήνυμα στη συγκεκριμένη πρόταση. Αν βέβαια κάποιοι θεωρούν την κατάφαση στην ανθρώπινη ζωή, τη συμπάθεια στο προσφυγικό δράμα και την κατανόηση των δυσκολιών που βιώνει ο συνάνθρωπος τότε...πάσο.

Σ' αυτήν την περίπτωση όμως έχουμε και εμείς, οι κοινοί θνητοί, το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι οι καμπάνιες που διοργανώνει η UEFA για τη μάχη κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων είναι απλά επικοινωνιακές παράτες και τίποτα παραπάνω. Μία φούσκα για να εξωραϊσει την άθλια, εν γένει, εικόνα του το ποδοσφαιρικό κατεστημένο που είναι βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στη διαφθορά.

Οι δικοί μας εδώ φωστήρες, που διοργανώνουν το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, ένα από τα πιο ανυπόληπτα παγκοσμίως, ένα μαραθώνιο που διακόπτεται και επαναρχίζει όπως σταματούν και ξεκινούν οι συρμοί του μετρό, εξάντλησαν τα όρια της αυστηρότητάς τους εκεί που τους παίρνει. Φαρισαϊσμός ή απλά βλακεία. Οκ, το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Είναι όμως πραγματικά εξοργιστικό να βιάζεται η λογική από τους ιθύνοντες οι οποίοι έχουν αποδείξει στην πράξη ότι δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα.

ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΔΟΝΤΙ

Πολιτικό το μήνυμα "Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας" μπορεί να το θεωρήσει μόνο κάποιος ορκισμένος φασίστας! Για να μιλάμε ξεκάθαρα δηλαδή. Δεν υπάρχουν άλλοι νορμάλ άνθρωποι σ' αυτόν τον πλανήτη που να πιστεύουν ότι ένα μήνυμα όπως αυτό που ήθελε να περάσει η ΑΕΛ μπορεί να υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

Αλλά ακόμα και αν, σε μία υπόθεση εργασίας, λαμβάναμε υπόψιν ότι πράγματι η φράση αυτή περιέχει πολιτικό μήνυμα, που διάολο κρύβεται το πρόβλημα; Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να απονευρώσουν το ποδόσφαιρο από το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα σαν ένα σάπιο δόντι το οποίο δεν χρειάζεται πάντα να επικοινωνεί με τον υπόλοιπο οργανισμό; Ποιοι, τέλος πάντων, αποφασίζουν ότι το λαοφιλέστερο σπορ είναι απλώς ένα ιλουστρασιόν χαρτί υγείας για πλούσιους πρωκτούς;

Τα ευρωπαϊκά γήπεδα, γεμάτα από τους χορηγούς και τα γιγάντια μηνύματά τους έχουν εξορίσει από τους κόλπους τους, στο βαθμό που μπορούν βέβαια, την πολιτική άποψη, το συμβολισμό, την ίδια την ιδιαίτερη έκφραση. Σε τελική ανάλυση, ότι θα μπορούσε δυνητικά να ενοχλήσει τις μεγάλες εταιρίες που επενδύουν πακτωλούς χρημάτων για την εικόνα τους.

Αφού, λοιπόν, το παιχνίδι παίζεται έτσι πλέον, σε λίγα χρόνια, όταν θα έχει γίνει ένα τελείως ελιτίστικο θέαμα, θα μπορέσετε όλοι να το βάλετε εκεί που ξέρετε. Μην πάει το μυαλό σας στο... κακό. Στα σαλόνια των πλούσιων κυρίων αναφερόμαστε παρέα με τους μπάτλερ και τους σοφέρ. Αυτό, βέβαια, θα είναι το επίσημο ποδόσφαιρο. Το ανεπίσημο θα παίζεται πάντα στις λασπουριές της φαβέλας, στην έρημο, στα φτωχά σοκάκια των μεγαλουπόλεων και στα χωράφια.

Οσο για για τους δικούς μας, παιδιά αξιωθείτε πρώτα να βρείτε κεντρικό χορηγό για το πρωτάθλημα. Και αν ποτέ ενοχληθεί για το... πολιτικό μήνυμα στις φανέλες της κάθε ΑΕΛ, μπορείτε να εμφανιστείτε βασιλικότεροι του βασιλέως. Προς το παρόν, κάντε μας τη χάρη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK