Λίγο βάθος ρε παιδιά...

Ο Νίκος Γιαννόπουλος εντοπίζει και αναλύει τα κακώς κείμενα του προβληματικής παρουσίας του Ατρόμητου στους τρεις πρώτους αγώνες των πλέι οφ.

Λίγο βάθος ρε παιδιά...

Σαφώς και η ποσότητα δεν συνεπάγεται της ποιότητας, ισχύει για κάθε έκφανση της ζωής. Ομως, αν ρωτήσετε τον Γιώργο Παράσχο σχετικά, θα σας πει ότι πολύ θα ήθελε να είχε στην ομάδα του λίγη περισσότερη ποσότητα ποδοσφαιριστών έστω και αν δεν τους χαρακτήριζε η ποιότητα των βασικων του.

Μικρός εύρος επιλογών

Είναι φανερό ότι ο Ατρόμητος αγχομαχά στα πλέι οφ, δεν έχει μεγάλη σχέση με την ομάδα που όλοι θαυμάσαμε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Οχι γιατί δεν διαθέτει φρεσκάδα, κάθε άλλο και την Τετάρτη στην Τούμπα το σύνολο του Παράσχου και έτρεξε και ψηλά πίεσε (στο δεύτερο μέρος) και ενέργεια έβγαλε. Η δυσκολία έχει να κάνει με το εύρος των επιλογών.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παράσχος επέλεξε να δώσει κάποιες ανάσες στον Ούμπιδες για να τον ξεκουράσει από τα συνεχόμενα ματς. Η απουσία του Αργεντινού, που αποτελεί τον εγκέφαλο στον οργανισμό του Ατρομήτου, έγινε κάτι παραπάνω από φανερή στο πρώτο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες δεν είχαν ρυθμό, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, μοραία πιέστηκαν και έμειναν πίσω στο σκορ.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε, και σε μεγαλύτερη ένταση μάλιστα, στην Τρίπολη. Ο Παπαδόπουλος έμεινε στον πάγκο για να κερδίσει δυνάμεις, η ταλαιπωρημένη μέση πρόδωσε τον Ναπολεόνι και μόνο με τον Καραμάνο στην κορυφή της επίθεσης ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός.

Πρόβλημα δημιουργίας

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα του Παράσχου έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ, στοιχείο που δείχνει αν μην τι άλλο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημιουργίας και ότι ο Ατρόμητος έχει βγει από τις συνήθεις νόρμες του παιχνιδιού του.

Ο Παράσχος είχε έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύει ένα μικρό, σε ποσότητα ποδοσφαιριστών, ρόστερ. Ζήτησε μία πιο ουσιαστική ενίσχυση τον Ιανουάριο, όμως η διοίκηση (όχι αδικαιολόγητα πάντως) προτίμησε να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον αποκτώντας ποδοσφαιριστές που θα της φανούν χρήσιμοι τα επόμενα χρόνια (Κυβρακίδης, Θεολόγου) σε μία επιλογή που έτσι και αλλιώς χαρακτηρίζει τον τρόπο που σκέφτονται στο Περιστέρι διαχρονικά.

Η μοναδική "ετοιμη" μεταγραφή του χειμώνα (Φωτάκης) δεν βγήκε και εκ των πραγμάτων ο Ατρόμητος αποδυναμώθηκε αφού, εκτός των άλλων, έχασε και δύο βασικά στελέχη (Καραγκούνης και Ιγκλέσιας) γεμίζοντας πάντως με ρευστό τα ταμεία του.

Ανοιχτή η πρωτιά

Ακόμα και έτσι πάντως, το όνειρο της κατάκτησης ίσως και της πρώτης θέσης δεν έχει σβήσει. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από τον Παναθηναϊκό αλλά και τρία παιχνίδια μπροστά, εκ των οποίων τα δύο στο Περιστέρι, με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης. Τα πράγματα είναι απλά. Οι παίκτες του Ατρομήτου παίρνουν μία βαθιά ανάσα, δίνουν κάθε ικμάδα της δυνάμης τους και ουσιαστικά προστατεύουν την καλοκαιρινή τους άδεια βοηθώντας την ομάδα να αποφύγει τουλάχιστον την τελευταία θέση.

Σε διαφορετική περίπτωση; Ολος ο προγραμματισμός θα επισπευτεί. Η προετοιμασία θα αρχίσει νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές επίσημες υποχρεώσεις το ίδιο και τα μπάνια στα ελληνικά νησιά θα περιοριστούν στο ελάχιστο για τους ποδοσφαιριστές. Είναι, τώρα, καιρός να χάσετε τα μπάνια σας κύριοι;

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

Παράσχος: "Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Κουκουλάκης!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK