Με Ιβάνοβιτς δεν θα πλήξουμε

Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει την πρόσληψη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό.

Με Ιβάνοβιτς δεν θα πλήξουμε

Στην Ελλάδα αρεσκόμαστε στο να πιστεύουμε διαδόσεις και θρύλους. Ενας από αυτούς λέει ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι κάτι μεταξύ παρανοϊκού δικτάτορα και ημίτρελου ο οποίος ξυπνά το πρωί μ' έναν και μοναδικό σκοπό: να σπάσει τα νεύρα των παικτών του.

Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι, ρωτήστε και τον Μιχάλη Κακιούζη που συνεργάστηκε με το εν λόγω, να σας το βεβαιώσει. Ναι, είναι σκληρός, ναι, ζητά απόλυτη προσήλωση και συγκέντρωση, ναι, οι προπονήσεις του θυμίζουν εκπαίδευση πεζοναυτών αλλά οι υπερβολές (πρέπει να) σταματούν κάπου εκεί.

Ταιριάζει ο Ιβάνοβιτς;

Το σωστό ερώτημα που οφείλουμε να θέσουμε είναι αν το προφίλ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ταιριάζει με τους παίκτες που διαθέτει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του αλλά και με τη φιλοσοφία του συλλόγου εν γένει. Ως προς το δεύτερο σκέλος, δεν γεννάται ζήτημα. Οι πράσινοι θέλουν τίτλους, ο Ιβάνοβιτς τους λατρεύει και δουλεύει με πάθος γι' αυτούς, τέλος κουβέντας.

Ως προς το πρώτο μπορεί η συζήτηση να ανοίξει περισσότερο και να αποκτήσει ενδιαφέρον. Πριν πούμε όμως οτιδήποτε, ας σκεφτούμε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε οκτώ χρόνια προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβτς. Νομίζετε ότι ο "Ζοτς" είναι αυτό που λέμε εύκολος άνθρωπος; Ο διαλλακτικός, αυτός που έπαιζε σφαλιάρες με τους παίκτες του; Ούτε κατά διάνοια. Αρα, τι να φοβηθεί ο αρχηγός από τον Ιβάνοβιτς.

Για τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν, επιθυμούν, να βελτιωθούν, ειδικά στην άμυνα, θα πρέπει να δουλέψουν. Αν δουλέψουν, θα παίξουν, αν δεν δουλέψουν θα ζεσταίνουν όλη τη σεζόν τον πάγκο. Για τον Ιβάνοβιτς μέσες λύσεις δεν υπάρχουν. Είτε υπακούς στο νόμο του, είτε τίθεσαι εκτός.

Το ρίσκο του Παναθηναϊκού

Οι, νεαροί, κυρίως παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν στα χέρια τους μία χρυσή ευκαιρία. Να εργαστούν στο πλευρό ενός προπονητή που αγαπά το μπασκετικό ταλέντο και επιχειρεί να το εξελίξει. Οι μέθοδοί του είναι σκληρές, οκ αλλά ποιος πραγματικά μεγάλος προπονητής δεν ήταν σκληρός με τους παίκτες του;

Αποτελεί, παράλληλα, πραγματικότητα ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα ρίσκο με την υπογραφή του Ιβάνοβιτς. Βάζει στον πάγκο του έναν προπονητή που δεν έχει εργαστεί ξανά στην Ελλάδα, που καλώς ή κακώς έχει αποκτήσει τη φήμη του ασυμβίβαστου, και που τα τελευταία δύο χρόνια έμεινε στα πιτς. Η Μπαρτσελόνα είχε δώσει στον Μαυροβούνιο κόουτς όταν αυτός βρισκόταν στο προπονητικό πικ του.

Και ο Ιβάνοβιτς απέτυχε στη μία και μοναδική πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ ομάδα που ανέλαβε στην καριέρα του. Ο Παναθηναϊκός είναι ο δεύτερος μεγάλος σταθμός του και του προσφέρει την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις στους όποιους επικριτές του. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK