Μνημείο σύγχυσης, δείγμα βαθιάς κρίσης!

Είναι πραγματικά να απορείς με τις διατυπώσεις στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την παραίτηση του Αντρέα Στραματσόνι. Αποδείχθηκε ότι η κρίση των πράσινων δεν αφορά μόνο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αλλά το γενικότερο τρόπο λειτουργίας της εταιρίας.

Μνημείο σύγχυσης, δείγμα βαθιάς κρίσης!

Η ανακοίνωση για την παραίτηση (ή μήπως απόλυση) του Αντρέα Στραματσόνι αποτελεί ένα μνημείο σύγχυσης δείγμα ότι στον Παναθηναϊκό τίποτα μα τίποτα δεν λειτουργεί σωστά.

Δείγμα, αν θέλετε, ότι ένας από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) ελληνικός σύλλογος διέρχεται μία πολύ βαθιά κρίση σ' όλα τα επίπεδα πράγμα που επιδεικνύει ότι το πρόβλημά του δεν περιορίζεται στο χορτάρι.

" Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του προπονητή και του Προέδρου που επεδίωξαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα με φιλόδοξες προοπτικές, μια σειρά από αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες, οδήγησαν σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ποια ακριβώς είναι η καλή ομάδα με τις φιλόδοξες προοπτικές και γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει σταυρώσει νίκη εδώ και περίπου ένα μήνα; Ποιοι είναι αρνητικοί εξωγενείς παράγοντες που οδήγησαν σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο; Υπονοείται ότι έπαιξε και πάλι καθοριστικό ρόλο η διατησία; Διότι αν εννοούν αυτό, κατά το κοινώς λεγόμενο μοιράζουν σανό στον κόσμο.

Εκεί όμως που η λογική πηγαίνει περίπατο είναι στη δεύτερη παράγραφο: " Έπειτα από μακρά συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσόνι, με απόφαση του Προέδρου, για την προστασία της ομάδας από επικίνδυνες εξελίξεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το ποδόσφαιρο, ο Αντρέα Στραματσόνι παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας".

H ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ

Πρώτη φορά καταγράφεται παγκοσμίως ότι ένας προπονητής παραιτήθηκε μετά από απόφαση του μεγαλομετόχου. Ενα και ένα κάνουν δύο. Αν υπάρχει απόφαση, έχουμε να κάνουμε με απόλυση. Αν υπάρχει παραίτηση, δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα και διοικητική απόφαση. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι άλλο, δεν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο!

Ειδικά αυτό το σημείο χρήζει πολλών ερμηνειών που δεν έχουν να κάνουν με την αθλητική σχέση του Στραματσόνι με τον Παναθηναϊκό αλλά με την καθαρά εργασιακή σχέση των δύο πλευρών. Πάντως η διατύπωση δεν είναι δυνατόν να πείσει ούτε μικρά παιδιά.

Για το τέλος και για κερασάκι στην τούρτα οι τελευταίες λέξεις: "Ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό". Πως; Ως τι θα υποστηρίξει το έργο του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι; Τεχνικό διευθυντή η ομάδα έχει από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Προφανώς θα έχει άλλο πόστο το οποίο προσώρας αγνοείται.

Για να μην το κουράζουμε. Η σύγυχυση είναι εμφανής, ίσως και δικαιολογημένη με βάση την κρισιμότητα των στιγμών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να καταργήσουμε και τους νόμους της λογικής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Παραίτηση μετά από.... προεδρική απόφαση

News 24/7

24MEDIA NETWORK