Στα πλέι οφ δεν πλήττεις ποτέ!

Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, της διαδικασίας που κρατά πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων με διαδοχικές ανατροπές και εκπλήξεις. Ολα δείχνουν ότι και εφέτος η παράδοση θα διατηρηθεί.

Στα πλέι οφ δεν πλήττεις ποτέ!

Τελικά πρόκειται για κανόνα. Στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ τα φαβορί σκοντάφτουν και η ομάδα που έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο γκελάρει. Επίσης αποδεικνύεται ότι στην έξτρα διαδικασία τα παιχνίδια είναι πολύ πιο ωραία, πιο ανταγωνιστικά και οι ομάδες τα δίνουν όλα.

Δεν έπαθε... hangover

Στο Περιστέρι ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το overdose της κατάκτησης του τίτλου και παρά το ροτέισον του Γιάννη Αναστασίου παρουσιάστηκε εξόχως ανταγωνιστικός και φρέσκος. Το τελικό 1-1 αφήνει μερικώς ικανοποιημένους τους πράσινους οι οποίοι προοηγήθηκαν αλλά είδαν τρεις παίκτες τους να τραυματίζονται και να είναι αμφίβολοι ενόψει της μάχης με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ατρόμητος άργησε να μπει στο πνεύμα του ματς λόγω της πολυήμερης αγωνιστικής αποχής, όταν όμως το έπραξε στρίμωξε στα σχοινιά τον Παναθηναϊκό. Η προσθήκη του Στέφανο Ναπολεόνι έκανε τους Περιστεριώτες σούπερ επιθετικούς γεγονός που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην έτσι και αλλιώς ασθμαίνουσα αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού. Αυτός ο Ατρόμητος σίγουρα μπορεί να διατηρήσει το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ ζωντανό μέχρι το τέλος.

Η πιο "τραυματισμένη" σε ψυχολογικό επίπεδο ομάδα της διαδικασίας, ο ΠΑΟΚ, είχε δύο αντιπάλους στην Τούμπα. Τον Αστέρα Τρίπολης και την καχυποψία του κόσμου του. Το γρήγορο γκολ των Αρκάδων άναψε το φιτίλι των αποδοκιμασιών, ο Δικέφαλος όμως κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να σώσει, έστω, τη μισή παρτίδα.

Να απελευθερωθεί από τα δαιμόνια

Οι λογικοί οπαδοί του θα πρέπει να αντιλήφθηκαν ότι η ομάδα τους δεν έπαιξε άσχημα.Αντιθέτως, μόχθησε στο γήπεδο, ισοφάρισε με τον καλύτερο παίκτη του τερέν, τον Στοχ και έδειξε αν μην τι άλλο ότι διαθέτει και σφυγμό και εγωισμό. Για να τα καταφέρει όμως στη συνέχεια του μίνι τουρνουά θα πρέπει να απελευθερωθεί από τα δαιμόνια της Τούμπας και οι ποδοσφαιριστές τους να νιώσουν πιο άνετοι.

Ο Αστέρας, τέλος, κάθε άλλο παρά φτωχός συγγενής είναι. Μία ομάδα πιστή στο πλάνο του προπονητή της με ποιοτικούς παίκτες και απαλλαγμένη από το άγχος δεν μπορεί παρά να υπολογίζεται σοβαρά. Συμπερασματικά; Τα καλύτερα μόλις άρχισαν στα εφετινά πλέι οφ.

Διαβάστε ακόμη

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1

ΠΑΟΚ-Αστέρας 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK