Στραματσόνι - ΠΑΟ: Μια σχέση που πεθαίνει...

Ο Νίκος Γιαννόπουλος εντοπίζει τον πραγματικό λόγο που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν απολύει τον Αντρέα Στραματσόνι και αποθεώνει τον Πανιώνιο για το ποδοσφαιρικό DNA του.

Στραματσόνι - ΠΑΟ: Μια σχέση που πεθαίνει...

Οι σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Γιάννης Αλαφούζος με τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στον Παναθηναϊκό μπορούν να χαρακτηριστούν ως και σχέσεις... μοιραίου πάθους.

Σαν τον... ερωτευμένο που αρνείται να παραδεχτεί ότι ο καλός του ή η καλή του δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και επιμένει μέχρι τέλους σε μία αγάπη που ουσιαστικά έχει πεθάνει, έτσι και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Κρατά με μηχανική υποστήριξη τη βαριά τραυματισμένη σχέση του με τον Αντρέα Στραματσόνι στη ζωή.

Το γιατί το πράττει μάλλον είναι εύκολο να το αντιληφθεί ο καθένας. Υπάρχει ο συναισθηματικός και ο καθαρά πρακτικός λόγος. Πρώτον ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού προφανώς και είναι απρόθυμος να παραδεχτεί ότι η επιλογή του για τον πάγκο, στην οποία μάλιστα το καλοκαίρι χάρισε και την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στις μεταγραφές, δεν περπάτησε. Συμβαίνει και με τους μάνατζερ σε μεγάλες εταιρίες, τους ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων κτλ. Αδυνατούν να πιστέψουν ότι έκαναν λάθος. Αλλά αυτό, ας μην κρυβόμαστε, είναι μόνο το συναισθηματικό-ψυχολογικό κομμάτι του πράγματος.

Το πρακτικό, όπως συνήθως συμβαίνει, έχει το χρώμα του χρήματος. Την Παρασκευή πέρασε μάλλον στα ψιλά η επίσκεψη του Αλαφούζου στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί όπου ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αντί να περάσει στην αντεπίθεση για την εικόνα διάλυσης που έβγαλαν οι παίκτες στο Άμστερνταμ, βρέθηκε να παίζει... άμυνα αφού οι ποδοσφαιριστές κρατούσαν στα χέρια τους το πολύ ισχυρό επιχείρημα, αφού μιλάμε για επαγγελματίες, των καθυστερήσεων στις πληρωμές.

Ο Αλαφούζος υποσχέθηκε ότι η εξόφληση θα γίνει το συντομότερο δυνατό αλλά υποσχέσεις έχει δώσει πολλές κατά καιρούς χωρίς να τις έχει τηρήσει όλες. Στο κάτω-κάτω μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που τέτοιου είδους θέματα τουλάχιστον μέχρι του 2010 δεν έμπαιναν ποτέ στην ατζέντα γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν. Στο μνημονιακό Παναθηναϊκό της εποχής όμως, που η αλήθεια είναι ότι πληρώνει τις αμαρτίες της πολυμετοχικότητας, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και τίποτα δεν εννοείται.

Μην πλατιάζουμε όμως. Ο Παναθηναϊκός τούτη την ώρα δεν διαθέτει την πολυτέλεια και να πληρώσει αποζημίωση στον Στραματσόνι αλλά και να προσφέρει χρήματα στον αντικαταστάτη του. Προφανώς δεν βγαίνει ο λογαριασμός, εξού και η απόφαση να στηριχθεί ο προπονητής μέχρι η ψυχή αυτής της σχέσης να βγει από μόνη της. Δεν θα το ακούσετε πουθενά επισήμως αυτό, αλλά υπάρχουν πράγματα που όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής γίνονται και δεν λέγονται. Ε, αυτό είναι ένα από αυτά. Ο Στραματσόνι θα στηριχθεί και για οικονομικούς λόγους.

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ

Ποδοσφαιρικοί λόγοι παραμονής, ας μην γελιόμαστε, δεν υφίστανται. Ο Ιταλός παρέταξε και στη Νέα Σμύρνη μία ομάδα αποκαμωμένη, κουρασμένη, μία ομάδα που μοιάζει να παίζει τα τελευταία της παιχνίδια στη σεζόν Μάη μήνα ενώ βρισκόμαστε μόλις στα τέλη του Νοέμβρη. Σαν κάποιος να έχει ρουφήξει και το μεδούλι των ποδοσφαιριστών με το καλαμάκι. Χωρίς ενέργεια, χωρίς έκρηξη, χωρίς ταχύτητα δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, ακόμη και στη Superleague.

Πάλι καλά για τον Παναθηναϊκό, το παλικάρι, ο Οδυσσέας ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κράτησε την ομάδα του όρθια την ώρα που το σύνολο του Παναθηναϊκού έτρωγε συνεχείς γροθιές από τον αντίπαλο και έμοιαζε με ζαλισμένο κοτόπουλο. Στον Βλαχοδήμο, στον Ζέκα και στον Βιγιαφάνιες, στο μοναδικό παίκτη της ομάδας που βγάζει σπιρτάδα και νεύρο, χρωστά την ισοπαλία η ομάδα του Στραματσόνι. Σαν αποτέλεσμα το Χ τον κολακεύει πολύ τον Παναθηναϊκό της Νέας Σμύρνης.

ΑΝΑΖΗΤΕΤΑΙ... ΜΑΓΟΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τα χειρότερα, δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, ευτυχώς για τους ανταγωνιστές του, βρίσκονται μπροστά. Στο κομμάτι της ενέργειας βελτίωση δεν αναμένεται, το αντίθετο, είναι πολύ πιθανό όσο εξελίσσεται η σεζόν το πρόβλημα της έλλειψης φυσικών δυνάμεων, να επιδεινώνεται. Προσώρας στο ποδόσφαιρο τρόπος για να γίνει ξανά μέσα στο χειμώνα η θερινή προετοιμασία,στην οποία υποτίθεται μία ομάδα βάζει τις βάσεις για όλη τη σεζόν, δεν έχει ανακαλυφθεί.

Ακόμα και να αλλάξει η τεχνική ηγεσία, ενδεχόμενο πλέον αρκετά πιθανό αν όχι σίγουρο, ο νέος προπονητής μάλλον θα πρέπει να φορέσει την κάπα του ... Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για να αλλάξει πρόσωπο στην ομάδα. Είναι τόσο αποκαρδιωτική η εικόνα του Παναθηναϊκού ώρες-ώρες που θαρρείς πως μόνο ένας μάγος με το ραβδί του μπορεί να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο τα πράγματα. Στη θέση του διαδόχου του Στραματσόνι πάντως ο γράφων δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε καμία περίπτωση διότι είναι τρομερά δύσκολο από καμένη γη να βγάλεις λουλούδι και σπόρο.

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με τον οίστρο για τον Παναθηναϊκό όμως αγνοήσαμε τον Πανιώνιο ο οποίος-δικαίως-θεωρεί εαυτόν αδικημένο από το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ιστορικός μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου όχι μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αλλά και σ' αυτό της νοοτροπίας.

Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός της Κυριακής δεν ενέπνεε κάποιον ιδιαίτερο φόβο, αλλά ο Πανιώνιος βγήκε στο γήπεδο με τον αέρα του καλύτερου. Με τον αέρα, αν θέλετε, της ομάδας που δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά στο γήπεδό της, στο σπίτι της. Και έπαιξε τους πράσινους με τη μαγκιά του και την ποδοσφαιρική του ποιότητα σαν ίσος προς ίσον. Οχι γιατί έτσι έπλασε αυτήν την εικόνα στο φαντασιακό των παικτών του αλλά γιατί πράγματι έτσι ήταν.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ο Πανιώνιος τα είχε και στην εποχή του Τσακίρη αλλά και παλαιότερα. Τώρα τα βγάζει χωρίς να διαθέτει και πρόεδρο με μεγάλο πορτοφόλι. Μία έξυπνη και σφιχτή διαχείριση κάνουν οι Ζαμάνης και Δάρας και τα φέρνουν δύσκολα βόλτα. Όμως υπάρχουν και τα ρημάδια τα γονίδια σ' αυτήν την ομάδα, την ιστορικότερη της χώρας. Χώμα πιάνει, χρυσάφι γίνεται. Ανασταίνει παίκτες, εμπνέει προπονητές, διατηρεί αναλλοίωτο το μύθο της στο πέρασμα των χρόνων.

Κοντολογίς; Οι παίκτες του Πανιωνίου πιστεύουν ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα και ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλους μεγάλους. Όλα είναι στο μυαλό κατά κύριο λόγο. Και ο πόνος και η γιατρειά. Μαντέψτε ποιος από τους δύο αντιπάλους είχε το ένα και ποιος το άλλο στο δικό του μυαλό την Κυριακή. Δεν θέλει δα και πολλή σκέψη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βάζει τον Παναθηναϊκό στο γύψο

News 24/7

24MEDIA NETWORK