Τα πλέι οφ είναι θέμα ψυχολογίας

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τα φετινά πλέι οφ, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως η ομάδα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία είναι και αυτή που θα κόψει πρώτη το νήμα.

Τα πλέι οφ είναι θέμα ψυχολογίας

Απεδείχθη περίτρανα και στα εφετινά πλέι οφ. Η ομάδα που ρίχνεται στη μάχη της διαδικασίας οπλισμένη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κόψει πρώτη το νήμα κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να γεμίσει το ρεζερβουάρ του με τόνους αυτοπεποίθησης επικρατώντας καθαρά και ξάστερα του άμεσου ανταγωνιστή του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου. Εκτός αυτού, με το θρίαμβό του στο ΟΑΚΑ έβαλε τον αντίπαλό του και πάλι στη δίνη μίας τρομερής εσωστρέφειας ενώ ο ίδιος απολαμβάνε της καθολικής στήριξης τόσο του κόσμου του όσο και του Τύπου.

Το τι επακολούθησε, το θυμόμαστε όλοι. Τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου έφεραν την τιμωρία του ΠΑΟΚ, γεγονός που έφερε τη χαριστική βολή στο ήδη πληγωμένο από τις εσωτερικές έριδες σώμα του Δικεφάλου. Ο Παναθηναϊκός, με κεκτημένη ταχύτητα θα έλεγε κανείς, πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε, εκμεταλλεύτηκε άριστα την αλλαγή των αριθμητικών δεδομένων και...νάτος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον ίδιο τον Αναστασίου να ρωτούσαμε πριν την έναρξη της σεζόν (πιστεύεις κόουτς ότι η ομάδα σου μπορεί αν βγει δεύτερη;) θετική απάντηση δεν θα παίρναμε.

Για να τα καταφέρουν βέβαια οι πράσινοι χρειάστηκε να δείξει έντονες τάσεις αυτοχειρίας και ο έτερος διεκδικητής του..σεντονιού, ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες, στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν αντιμετώπισαν προβλήματα που δεν είχαν αντιμετωπίσει όλη την προηγούμενη σεζόν. Οι διαδοχικοί μικροτραυματισμοί και οι τιμωρίες βασικών παικτών "αποκάλυψαν" αυτό που υποψιαζόμασταν όλη τη χρονιά, ότι το ρόστερ του Ατρομήτου είναι ποιοτικό αλλά...μικρό. Μαϊκ Λαμάρ να ήταν ο Παράσχος, δεν θα μπορούσε να βγάζει συνέχεια λαγούς από το καπέλο του για να αναπληρώνει τα κενά.

Ο Αστέρας τέλος δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το...κάρμα του. Η τελευταία θέση τον αναγκάζει να αρχίσει και εφέτος τη σεζόν πάρα πολύ νωρίς και να εκτείνει το χρονικό ορίζοντα των επίσημων υποχρεώσεών του στους 10, τουλάχιστον, μήνες. Ας μη νομίσουμε ότι είναι εύκολο για μία ομάδα να μαζεύεται κάθε χρόνο στα μέση του Ιούνη για το ξεκίνημα της προετοιμασίας και να παίζει μέχρι τον Απρίλιο ή και το Μάιο ακόμη. Ο Αστέρας είναι αναγκασμένος να το επιχειρήσει δεύτερη σερί σεζόν και με το κοινό του να έχει εθιστεί πλέον στις επιτυχίες και τους υψηλούς στόχους.

Για το τέλος, η επαναφορά μίας πρότασης. Αν, πραγματικά, επιθυμούμε η διαδικασία των πλέι οφ να αποκτήσει νόημα και να αγαπηθεί από τον κόσμο, οφείλουμε να προσδώσουμε σ' αυτήν άρωμα τίτλου. Υπάρχουν, άρα, δύο επιλογές. Είτε τα πλέι οφ θα συμπεριλάβουν και τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή του πρώτου της βαθμολογίας είτε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Η Superleague έχει σ' αυτό το θέμα και το καρπούζι και το μαχαίρι. Ας, πράξει, λοιπόν τα δέοντα.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Ατρόμητος - Αστέρας Τρ. 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK