Το πύον χύθηκε, η ΤΣΣΚΑ έρχεται

Το ερώτημα που πιθανότατα θα βασανίζει τους φίλους του Ολυμπιακού από την Πέμπτη το βράδυ είναι αν η ομάδα τους μπορεί να νικά σε βράδια που ο Βασίλης Σπανούλης δεν παίζει καλά. Μην πονοκεφαλιάζετε άδικα, δεν υπάρχει άλλωστε το περιθώριο για σκέψεις. Η ΤΣΣΚΑ έρχεται...

Το πύον χύθηκε, η ΤΣΣΚΑ έρχεται

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο top-16 προφανώς και δεν μας έκανε σοφότερους σχετικά με τα αγωνιστικά ατού των "ερυθρόλευκων". Το Contra.gr άλλωστε ήταν σαφές στο τίτλο του μετά το τέλος του αγώνα με την Εφές: No Spanoulis, no party. Kαι όταν λέμε no, εννοούμε no...Σκέτο, χωρίς αλλά.

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Να περάσει, δηλαδή ένα παιχνίδι χωρίς ο φυσικός ηγέτης να φτάσει στα δικά του στάνταρντ απόδοσης και να κάνει τη διαφορά. Κοτζάμ Λεμπρόν στο ΝΒΑ και έχει κάνει πολλά τέτοια, τηρουμένων των αναλογιών, παιχνίδια στο εφετινό ΝΒΑ, δεν είναι και για να πέφτει στα πατώματα κανείς.

Το θέμα είναι, και έχει θιγεί από τους σχολιαστές του Contra.gr ουκ ολίγες φορές, αν υπάρχει ζωή στο πλανήτη του Ολυμπιακού χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ουσιαστικά παρόντα. Κοινώς, το ζήτημα είναι αν βαστούν οι πλάτες των υπολοίπων για να κουβαλήσουν το βάρος του αρχηγού όταν αυτός δεν παίζει καλά.

Δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σ' αυτό το δύσκολο ερώτημα, ούτε καν το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού δεν είναι. Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τον κόουτς Σφαιρόπουλο, αυτή η ερώτηση δεν θα μπορούσε να απαντηθεί ούτε από το μάντη Τειρεσία που λέει ο λόγος. Ουδείς από τους άλλους γκαρντ των "ερυθρόλευκων" μπορεί να φορέσει τα παπούτσια του Λαρισαίου, οπότε η προσπάθεια, αν υποστεί και πάλι... έκλειψη ο Σπανούλης στο μέλλον, θα πρέπει να είναι συλλογική.

Κακά τα ψέματα βέβαια, η ομάδα που καιγόταν για τη νίκη στο "Αμπντί Ιπεκτσί" ήταν η Εφές του Ντούντα. Μετά το... σβουριχτό χαστούκι από τη Νίζνι την προηγούμενη εβδομάδα, οι Τούρκοι δεν είχαν τα περιθώρια να γκελάρουν μπροστά στο κοινό τους. Αντιθέτως, μία ακόμη ήττα θα έθετε εν κινδύνω ακόμα και την ίδια τους την πρόκριση. Οπότε κάπως έτσι εξηγείται και το πείσμα των Τούρκων, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

O Oλυμπιακός δεν...τσαλακώθηκε παρά ελάχιστα. Και αυτό όχι επειδή ηττήθηκε αλλά διότι έφαγε στο κεφάλι τη διαφορά των 14 πόντων που άφησε να ανοίξει προς το τέλος του ματς. Η ισοβαθμία με την Εφές δεν είναι κάτι απίθανο και για να... καβαλήσει ο Ολυμπιακός, αν οι δύο ομάδες έρθουν στα ίσια, οφείλει να αναζητήσει το +15 στο Φάληρο. Οχι εύκολο σίγουρα.

Στο τέλος της ημέρας η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου το μόνο που δεν θα κάνει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες είναι να αγοράσει κομπιουτεράκια και να υπολογίζει τις πιθανές ισοβαθμίες και τις διαφορές. Το πλάνο προβλέπει βελτίωση στις καταστάσεις στις οποίες ο Σπανούλης απουσιάζει από το κάδρο, δηλαδή προπόνηση, δουλειά και αρκετή κούραση.

Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, η αήττητη ΤΣΣΚΑ, θα έρθει με τα νύχια ακονισμένα την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Και υπ' αυτήν την έννοια η ήττα για τον Ολυμπιακό ήρθε στο καλύτερο δυνατό σημείο. Εθιξε τον εγωισμό των παικτών και της ομάδας γενικότερα, έξυσε ένα από τα λίγα σπυριά που έβγαλε εφέτος ο Σπανούλης, έκανε το πύον να χυθεί. Αρα, μία αήττητη ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ φαντάζει ως το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο για να επιστρέψει και πάλι ο ήλιος στην ολυμπιακή γη.

Διαβάστε ακόμη

Εφές-Ολυμπιακός 84-70

News 24/7

24MEDIA NETWORK