Νίπτω τας χείρας

Νίπτω τας χείρας
Το πρωτάθλημα τελείωσε και όποιος έχει αντίθετη άποψη μάλλον δεν ζει σε αυτήν τη χώρα. Το στενάχωρο είναι ότι για πολλοστή φορά δικαιώθηκαν οι bookmakers που έπαιζαν στο 1.45 τον πρώτο Παναθηναϊκό για να νικήσει το τρίτο ΠΑΟΚ μέσα σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ελλάδας. Επίσης, έπαιζαν στο 1.13 τον Ολυμπιακό που έπαιζε χωρίς τους δύο βασικούς επιθετικούς του. Χωρίς υπονοούμενα, έστω και όπως πήγε το παιχνίδι στην Τούμπα είναι κρίμα να μην έχουμε ποτέ την πολυτέλεια του απρόβλεπτου.

Τα έφερε έτσι η τύχη ώστε ο Παναθηναϊκός για να πάρει τον τίτλο έπρεπε να περάσει από τον ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που κατά 99.9% είναι στο Champions League, έναν ΠΑΟΚ που βρισκόταν στην δύσκολη θέση να πρέπει να παλέψει για να πείσει τους δύσπιστους, αλλά και να δώσει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Κατά τη γνώμη μου, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να ακολουθήσει την μέση οδό και να νίψει τας χείρας του. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά έδειξαν ότι θέλουν να κερδίσουν, αλλά φάνηκε καθαρά ότι στο υποσυνείδητό τους δεν θα ήθελαν να μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που έκλεψαν τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό. Προτίμησαν, όπως αναμενόταν, να μείνουν ουδέτεροι και να πάνε το πρωτάθλημα στο μπαράζ. Φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε για την ισοπαλία.

Δεν φταίνε οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ούτε ο Αναστασιάδης, πόσο μάλλον οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ήθελαν τη νίκη πολύ όπως φάνηκε από τις εκδηλώσεις τους. Φταίει η αρρωστημένη κατάσταση του "δικομματισμού", του ορισμού δύο στρατοπέδων που διακρίνει όλες τις εκδηλώσεις μας. Ο ΠΑΟΚ, ψυχολογικά, δεν μπορούσε να παίξει για την "πάρτη" του, από την στιγμή που όλοι μας εκδηλώνουμε τον ..."μπουσισμό" : όσοι δεν είναι φίλοι μας είναι εχθροί μας.

Ήθελε να τηρήσει τις αποστάσεις και να κρατήσει ουδέτερη στάση. Τελικά, δικαίωσε τους "μπούκηδες".Από την άλλη, όπως και πέρυσι με την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει, παρά τις απώλειες, το παιχνίδι με τον Πανιώνιο από το 20ο λεπτό. Πάλι, δεν φταίει ο Πανιώνιος, αφού ΚΑΜΜΙΑ ομάδα δεν θα είχε τα "άντερα " να παλέψει για να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος.

Η ανυποληψία του ελληνικού πρωταθλήματος εν μέρει τρέφεται από αυτά τα φαινόμενα τα οποία φυσικά δεν θα εκλείψουν αν δεν αποκτήσουν και άλλα σωματεία το κοινωνικό και οικονομικό "βάρος" των δύο μεγάλων. Ως τότε, θα θέλουμε αλλά δεν θα μπορούμε.

Y.Γ. Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Παναθηναϊκός είναι άξια πρωταθλητής και του αξίζουν συγχαρητήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK