Ντέμη θεέ, πάρε την ΠΑΕ...

Ντέμη θεέ, πάρε την ΠΑΕ...

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος του Ντέμη Νικολαϊδη για την αγορά της ΑΕΚ μου έχει κινήσει αρκετούς προβληματισμούς. Φυσικά δεν γνωρίζουμε ακόμα το πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση αλλά μου είναι δύσκολο να δω τον Νικολαϊδη ως πρόεδρο της ΑΕΚ. Μερικά από τα ερωτήματα που με βασανίζουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με αυτό το θέμα θα προσπαθήσω να τις μοιραστώ με εσάς.

• Δεν αντιλέγω ότι ο Νικολαϊδης είναι από τους πλέον αγαπητούς της κερκίδας και το επαναστατικό κίνημα της Original τα πάει πολύ καλά με τον Ντεμίνιο. Αυτό όμως δεν πιστεύω ότι αυτομάτως θέτει τις προϋποθέσεις για τη θέση του προέδρου παρόλο που ο πρόεδρος-οπαδός είναι ευτύχημα.

• Με τι χρήματα θα αγοράσει την ΑΕΚ ο Νικολαϊδης είναι το δεύτερο ερώτημα που με προβληματίζει. Τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ και αυτή τη σαιζόν στην Ισπανία, ο Νικολαϊδης είναι πολύ πιθανόν να έχει κάνει αρκετές αποταμιεύσεις. Ούτως ή αλλιώς ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του δεν συμβαδίζει με τη πολυέξοδη ζωή άλλων ποδοσφαιριστών. Φυσικά, αυτή η κίνηση θα γίνει με την υποστήριξη και άλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα βοηθήσουν οικονομικά αυτή τη κίνηση, αλλά δυστυχώς μας είναι εντελώς άγνωστες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι ταυτότητες αυτών των επενδυτών.

• Τι θέση θα έχει ο Νικολαϊδης στη καινούργια διοίκηση. Θα εκτελεί χρέη προέδρου, συμβούλου ή απλά θα περιοριστεί στην αγορά ποσοστού των μετοχών της ΠΑΕ; Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να έχει άμεση εμπλοκή στα τρέχοντα προβλήματα και υποχρεώσεις της ΑΕΚ διότι μου φαίνεται δύσκολο οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους πριν από 8 μήνες έκαναν πλάκα όλοι μαζί στα αποδυτήρια τώρα να δουν τον ίδιο άνθρωπο ως αφεντικό και εργοδότη τους. Η σχέση των παικτών με τον Νικολαϊδη είναι τέτοια που δύσκολα θα μπορέσει να μεταλλαχθεί σε σχέση εργαζόμενου-εργοδότη.

• Στη περίπτωση που η εξαγορά των μετοχών πραγματοποιηθεί θα σταματήσει από την ενεργώ δράση ο Νικολαϊδης ή θα έχει διπλή ταυτότητα (λέω τι γίνεται και μπαίνω να παίξω άμα λάχει) στα βήματα του Βιάλι; Το να σταματήσει συνολικά τη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής για να αναλάβει διοικητικό πόστο στην ΑΕΚ φαντάζει επιπόλαιο στα μάτια μου. Αμα την επιστροφή του στην Ελλάδα στα τέλη Μαϊου, ο Νικολαϊδης θα μπορεί να διαπραγματευθεί και να υπογράψει συμβόλαιο με πολύ καλές απολαβές και χρονική διάρκεια εφόσον είναι ένας επιθετικός που πολλοί θα ήθελαν να έχουν στο ρόστερ τους.

• Ετσι, έστω ότι ο διακαής πόθος του είναι να γίνει πρόεδρος στην ΑΕΚ, μπορεί κάλλιστα να αναβληθει για 2-3 χρόνια με στόχο να:

o Αποταμιεύσει μερικά χρήματα ακόμα

o Ξεκαθαρίσουν το τοπίο ιδιοκτησίας της ΠΑΕ

o Να συμμαζευτούν(!) τα οικονομικά της ΑΕΚ

Δεν ξέρω πραγματικά τι θα γίνει με αυτή την υπόθεσή αλλά πιστεύω ότι αυτή η κίνηση του Νικολαϊδη είναι λανθασμένη. Όχι τόσο γιατί βάζει αυτομάτως τη ποδοσφαιρική του καριέρα σε χειμερία νάρκη αλλά μπαίνει σε χωράφιά που χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια, καλύτερες δημόσιες σχέσεις και αναμφισβήτητα περισσότερη πολιτικό-διπλωματική αναισθησία που ο Νικολαϊδης σίγουρα δεν έχει και πιστεύω δεν θέλει να αποκτήσει.


News 24/7

24MEDIA NETWORK