Ντόμινο

Ντόμινο
Το 80% του ελληνικού πρωταθλήματος πέρασε στην ιστορία. Η 24η αγωνιστική, απέδειξε τίποτα λιγότερο από το ότι τον τίτλο θα τον κατακτήσει όποιος τον καταδεχθεί. Ο Ολυμπιακός δεν... αισθανόταν ωραία με το "+7", ο Παναθηναϊκός δε μπορεί να σκοράρει στη Λεωφόρο, ενώ η ΑΕΚ κοντεύει να κατηγορηθεί πως οι παίκτες της... παίζουν σε bookmakers ακριβές σκορ το 1-1.

Αρχίζόντας από τους Πειραιώτες οι οποίοι έπιασαν στην κορυφή τον "αιώνιο" αντίπαλο, δεν είχαν άσχημη απόδοση απέναντι στον Ιωνικό. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, γιατί δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να εκμεταλλεύονται στιγμιαία ξεσπάσματά τους. Μάλιστα, η ειρωνεία είναι το ότι το κομβικής σημασίας γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Νέρι Καστίγιο και μάλιστα με ωραία προσπάθεια. Άντε να... αγιάσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στα της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως με τρίτο προπονητή σε μία σεζόν, δε μπορεί κάποιος να περιμένει πολλά πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σαφώς και έχουν τη δυνατότητα οι παίκτες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι να πάρουν δύο ντέρμπι και τον τίτλο. Το θέμα είναι πως εμπιστοσύνη δεν υπάρχει και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα περίοδο για να δούμε αν οι πρωταθλητές μπορούν να λένε πως σταδιακά, φτιάχνουν καλύτερη ομάδα.

Η τρίτη της... παρέας, η Ένωση, πλήρωσε στη Νίκαια τη πασιφανή επιθετική αδυναμία της. Ο Ζούλιο Σέζαρ είναι φορ περιοχής όσο και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Σοάρες θέλει ένα στρέμμα γήπεδο για να δράσει, οπότε μάλλον είναι λογικό ο Κώστας Κατσουράνης να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Που να μην έπαιζε και στόπερ σε πολλά παιχνίδια...

Από εκεί και πέρα, με το Αιγάλεω να κερδίζει έδαφος στην κούρσα εξόδου στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη... γαλαρία. Η Καλλιθέα καθάρισε, ο Ιωνικός χάνει δύσκολα, ο ΟΦΗ έχει δύσκολο πρόγραμμα αλλά και βαθμούς για πέταμα, ο Άρης με τη Καλαμαριά την Κυριακή δίνουν ματς – ζαριά στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οπότε, μένουν Εργοτέλης και Κέρκυρα. Η "απήδαλος ναυς" έχει αποχαιρετήσει, την ώρα που οι έτεροι του Ηρακλείου δεν ανταμείβονται από τη θέλησή τους να παίζουν παντού και πάντα για τη νίκη.

Συμπεράσματα : Ο τίτλος δεν θα κριθεί παρά μόνο στις καθυστερήσεις της 30ης αγωνιστικής, βάσει υπάρχοντος σεναρίου. Η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ, ίσως μία στροφή νωρίτερα. Ο υποβιβασμός, ακόμη πιο γρήγορα.









News 24/7

24MEDIA NETWORK