O νέος Παναθηναικός

O νέος Παναθηναικός

Έγινε χθες το μεσημέρι η επίσημη παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού. Άντριτς, Μίτου, Γκαλίνοβιτς, Ρανγκουέλ και Μπικόφσκι έκαναν τις πρώτες τους επίσημες δηλώσεις, ενώ ο Ρούντολφ Σκάτσελ απουσίαζε λόγω υποχρεώσεών του με την Εθνική Τσεχίας. Αυτό που προφανώς χτυπάει άσχημα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού είναι προφανώς η αφελληνοποίηση της ομάδας.

Ευτυχώς για την ομάδα του τριφυλλιού έμεινε ο φυσικός του αρχηγός Άγγελος Μπασινάς και έτσι το κακό δεν παράγινε. Πέρα πάντως από αυτό το γεγονός αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά στις πιθανές λύσεις που έχει ο Ιτζάκ Σουμ για τον φετινό Παναθηναϊκό που δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι μετά από μια χρονιά που επιτέλους κατακτήθηκε το ελληνικό πρωτάθλημα (και το κύπελλο Ελλάδος), η πορεία της ομάδας στην Ευρώπη πρέπει να βελτιωθεί σε σχέση με τα περσινά χάλια.

Κάτω από τα δοκάρια λοιπόν υπάρχει μέχρι στιγμής ένα ντέρμπι. Ο Χαλκιάς νόμισε ίσως ότι με τον διωγμό του Νικοπολίδη από την ομάδα είχε έρθει επιτέλους η ώρα να καπαρώσει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Όμως ο Γκαλίνοβιτς έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι αποτελεί πολύ δυνατό αντίπαλο και από ότι φαίνεται μέχρι τώρα είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Κοτσόλης δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην ομάδα. Για μια ακόμα χρονιά οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν τον εμπιστεύονται και απορώ τι περιμένουν για να του δώσουν τουλάχιστον μια θέση στον πάγκο. Όσο για τον Τζόρβα….. θα προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

Στην άμυνα, ο Μινχ έχει πάρει τη φανέλα του βασικού αριστερού αμυντικού στο σπίτι του. Μετά από αυτά που παρουσίασε πέρυσι, δύσκολα θα τον κοντράρει για την θέση ο Κωνσταντινίδης. Στη θέση του δεξιού μπακ υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Με τους Σειταρίδη και Μίκαελσεν σε άλλες πολιτείες οι λύσεις είναι πλέον τέσσερις. Είτε θα παίξει ο Μίτου και σε σύστημα 4-4-2 η άμυνα θα μπάζει, είτε θα παίξει ο Βύντρα και ο Σουμ θα προσπαθήσει να τον μετατρέψει από κλασσικό κεντρικό αμυντικό σε δεξί μπακ, είτε θα παίξει ο Μόρις και ο Παναθηναϊκός θα χάσει από τη θέση του κεντρικού αμυντικού τον καλύτερο παίχτη του, είτε θα παίξει ο Ρανγκουέλ και ο Θεός βοηθός…... Μια άλλη βέβαια λύση είναι να μην αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός με 4-4-2, αλλά με 3-5-2 ή 3-6-1 και να μην χρειαστεί κλασσικό δεξί μπακ. Για τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών το προβάδισμα το έχουν οι Μόρις, Γκούμας και Κυργιάκος. Ο Χένρικσεν έχει αρχίσει να γερνάει και πλέον ο ρόλος του θα είναι περισσότερο βοηθητικός παρά βασικός. Κώτσιος, Ρανγκουέλ και Βύντρα αποτελούν εναλλακτικές και μόνο λύσεις.

Στο κέντρο θα δεσπόζει και πάλι η μορφή του Μπασινά. Δίπλα του σαν κόφτης θα είναι ο Άντριτς, ενώ σε 4-4-2 ή 4-5-1 στα πλάγια θα παίζουν Σκάτσελ και Παπαδόπουλος. Ο Παναθηναϊκός ελπίζει ότι στο πρόσωπο του Τσέχου βρήκε επιτέλους ένα κλασσικό αριστερό χαφ, ενώ ο Παπαδόπουλος θα δίνει στον Παναθηναϊκό την δυνατότητα να αλλάζει σχήμα με την προώθησή του στην επίθεση. Ο Παπαδόπουλος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τους πράσινους και δεν χάνει πλέον τη θέση του με τίποτα. Ο Γκονζάλες θα αποτελεί το δεκάρι το καλό και από τα πόδια του θα περνάνε τα πάντα. Άντε και καλές κόντρες με τον Ριβάλντο…. Ο Μίτου θα παίζει στο κάντρο μόνο στο 3-5-2 ή το 3-6-1 από τα δεξιά, ενώ οι Ζουτάουτας, Ρανγκουέλ, Μάριτς, Επαλέ, Κωνσταντινίδης και Σανμαρτεάν θα αποτελούν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να αλλάξουν και τη ροή του αγώνα. Για τελευταίο άφησα τον Σαπάνη. Έναν παραγκωνισμένο μέχρι πρόσφατα παίχτη που πέρυσι βρήκε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Σαπάνης θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να βρει μια θέση στην ενδεκάδα είτε αντί του Άντριτς είτε σαν ο 6ος παίχτης στο κέντρο. Η παρουσία του είναι πλέον απαραίτητη!

Στην επίθεση ο Κωνσταντίνου θα είναι η κολόνα της ομάδας. Ο Παπαδόπουλος είτε θα έρχεται από τα πλάγια είτε θα είναι δίδυμο με τον Κύπριο. Όσο για τον Ολισαντέμπε όλα εξαρτώνται από την πορεία της υγείας του. Αν καταφέρει να αγωνίζεται για 90 λεπτά, ο Σουμ θα πρέπει να του βρει θέση. Όσο για τις εναλλακτικές ο Ντεμπά αποδείχτηκε πολύ λίγος πέρυσι, ενώ του Μπικόφσκι δύσκολα του δοθούν ευκαιρίες. Συμπέρασμα; Ο Παναθηναϊκός θα είναι και πάλι δυνατός και θα διεκδικήσει και τα δύο τρόπαια μέχρι τέλους και το μεγάλο του στοίχημα θα είναι η πορεία του στην Ευρώπη. Από εκεί θα κριθούν πολλά. Το έμψυχο δυναμικό είναι αρκετά καλό και ο Σουμ θα ελπίζει να βρει και κάποια λύση στη θέση του δεξιού αμυντικού.


News 24/7

24MEDIA NETWORK