O Όουεν δεν μένει πια εδώ

O Όουεν δεν μένει πια εδώ
Τελικά με αυτή τη ΡεάλΜαδρίτης δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Εδώ και 2 μήνες ακούγαμε ότι θέλει να πάρει τον Βιειρά από την Άρσεναλ και λίγες ώρες πριν την έναρξη της Πρέμιερσιπ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Μάικλ Όουεν.

Με αυτόν τον ανεπάντεχο τρόπο ο Άγγλος επιθετικός έγινε το γνωστό πλέον μεγάλο όνομα του καλοκαιριού που μεταγράφεται στην ισπανική ομάδα. Αυτή η μεταγραφή πρέπει να κριθεί από τρεις πλευρές, από την πλευρά της Ρεάλ, από την πλευρά του Όουεν και τέλος από την πλευρά της Λίβερπουλ.

Η Ρεάλ έδειξε για ένα ακόμα μεταγραφικό καλοκαίρι ότι πρώτα αγοράζει με βάση το όνομα του παίχτη και μετά με βάση τις ανάγκες της ομάδας της. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η ομάδα “πονάει” στην άμυνα. Μετά από την περσινή κουταμάρα με την πώληση του Μακελελέ στην Τσέλσι η ομάδα άρχισε να “πονάει” και στη θέση του αμυντικού μέσου. Αν μάλιστα συνδυάσει κανείς την ασθενή άμυνα με την έλλειψη αμυντικού μέσου της προκοπής καταλαβαίνει ότι η τρύπα στην Ρεάλ ήταν εμφανής. Με την πρόσληψη του Καμάτσο ήταν σίγουρο ότι η βασίλισσα θα κινηθεί αμυντικά. Ο Καμάτσο δεν θα άφηνε την άμυνα στην τύχη της όπως οι προκάτοχοί του. Η ούτως ή άλλως επιτυχημένη μεταγραφή του Σαμουέλ περιόρισε αισθητά την τρύπα στο κέντρο της άμυνας και όλοι περίμεναν ότι η σχεδόν βέβαιη μετακίνηση του Βιειρά από την Άρσεναλ θα μπάλωνε και το κενό στο κέντρο. Όμως μετά από πολλά επεισόδια στο καλοκαιρινό αυτό σίριαλ, ο Βιειρά έμεινε στην Άρσεναλ. Η απάντηση της Ρεάλ ήταν η αγορά του Όουεν. Βέβαια το κατά πόσο χρειάζεται ο Όουεν είναι αμφισβητήσιμο. Η Ρεάλ έχει ήδη 3 επιθετικούς παγκόσμιας κλάσεως, τους Ραούλ, Ρονάλντο και Μοριέντες. Τι θέλει έναν ακόμα επιθετικό; Μπορεί ο Όουεν να ήταν προ κάποιων χρόνων ο πιο φέρελπις επιθετικός του κόσμου, αλλά τα χρόνια πέρασαν και η πορεία του στην Λίβερπουλ έδειξε ότι δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που όλοι νόμιζαν ότι μπορεί να φτάσει. Λογικά λοιπόν δεν θα κερδίσει ούτε τη θέση του Ραούλ, ούτε του Ρονάλντο, και θα δώσει μάχη με τον Μοριέντες για το ποιός θα είναι η πρώτη αλλαγή. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί η Ρεάλ να αγόρασε τον Όουεν είναι αν σκέφτεται να παραχωρήσει κάποιον από τους άλλους 3 επιθετικούς της, αλλά προς το παρόν δεν έχει πράξει κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει πάντως, σοφό θα ήταν να είχε επενδύσει τόσα λεφτά σε έναν παίχτη που θα κάλυπτε μια θέση που είναι προβληματική και όχι άλλον έναν σούπερ σταρ που δείχνει να είναι περιττός.

Όσο για τον Μάικλ Όουεν η μεταγραφή του αυτή είναι δίκοπο μαχαίρι. Αποφάσισε να εγκαταλείψει το Λίβερπουλ και εδώ που τα λέμε καλά έκανε. Πάνε χρόνια τώρα που η ομάδα του λιμανιού δεν έχει να επιδείξει κάτι το αξιόλογο και το ελπιδοφόρο (αν εξαιρέσουμε μια χρονιά με τον Ουγιέ στον πάγκο που και πάλι δεν πήρε το πρωτάθλημα). Ο ίδιος είχε αρχίσει εδώ και χρόνια να παγιδεύεται στην μετριότητα της Λίβερπουλ και η απόδοσή του (και οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο) είχαν αρχίσει να πέφτουν. Τι καλύτερο λοιπόν από μια μεταγραφή. Όμως η Ρεάλ δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Στην Μαδρίτη θα βρει μεγάλο ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα της βασίλισσας της Ευρώπης και αν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν καταφέρει να αποδείξει ότι αποτελεί ακόμα έναν στράικερ παγκόσμιας εμβέλειας, τότε ίσως χάσει ο παιχνίδι μια για πάντα. Στην Μαδρίτη δεν είναι Λίβερπουλ να δίνουν στον κάθε ποδοσφαιριστή όσο χρόνο χρειάζεται για να προσαρμοστεί. Εκεί θέλουν να δουν αποτελέσματα εδώ και τώρα. Ο Όουεν είτε θα μας αποδείξει ότι στην Λίβερπουλ απλά θάφτηκε τόσα χρόνια είτε θα θάψει μόνος του τον εαυτό του με την υπερβολικά φιλόδοξη μεταγραφή του (ίσως μια ομάδα που θα τον είχε περισσότερη ανάγκη να του ταίριαζε καλύτερα)

Τέλος η μεταγραφή του Όουεν στην Ρεάλ αναμένεται να επηρεάσει θετικά την Λίβερπουλ. Ήταν πλέον δεδομένο ότι όχι μόνο ο Όυεν είχε πνιγεί από την Λίβερπουλ, αλλά και η ίδια η Λίβερπουλ είχε πνιγεί από τον Όουεν. Έχοντας επενδύσει πάνω του πολλά λεφτά και πολλές ελπίδες, έβλεπε όσο πέρναγαν τα χρόνια να μην μπορεί να στηριχτεί επάνω του. Παρόλα αυτά το όνομα και μόνο του ποδοσφαιριστή δεν επέτρεπε στην Λίβερπουλ να πάρει την μεγάλη απόφαση και να τον αφήσει να φύγει. Η πρόσληψη όμως του Μπενίτεθ έφερε άλλον αέρα. Ήταν η ώρα για μεγάλες αλλαγές με στόχο την αναγέννηση της ομάδας. Ο Μπενίτεθ είχε σίγουρα ακούσει (και ίσως προλάβει και να δει) ότι ο Όουεν είχε παραγίνει “παλιός” στην ομάδα (με όλα τα κακά που αυτό σημαίνει) και βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να τον πασάρει αλλού, μια και άλλωστε του χρόνου έληγε και το συμβόλαιό του.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν έληξε μια σχέση 14 χρόνων. Ο Όυεν θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τους τίτλους που τόσο του έχουν λείψει και η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να αναγεννηθεί χωρίς τον ποδοσφαιριστή που ήταν τόσα χρόνια η μεγάλη της ελπίδα. Να δούμε ποιός από τους δύο θα τα καταφέρει πρώτος....

News 24/7

24MEDIA NETWORK