ΓΝΩΜΕΣ

Ο Σπανός να ρίξει την ΑΕΚ; Ε, όχι δα

Το κυριακάτικο απόγευμα στο γήπεδο του Περιστερίου δεν ήταν δύσκολο μόνο για την ΑΕΚ. Και τα παιδιά του Ατρομήτου βρίσκονταν σε άβολη θέση διότι ήξεραν ότι σε κάθε αποτέλεσμα θα υπήρχαν μουρμούρες από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο Σπανός να ρίξει την ΑΕΚ; Ε, όχι δα
INTIME SPORTS

Εφόσον νικούσαν, όπως και έγινε τελικά, θα προέκυπταν φωνές που θα έλεγαν:”καλά ρε μάγκες μόνο με την ΑΕΚ; Και από τον Αρη γιατί χάσατε;”. Αν έχαναν, το επιχείρημα ήταν ήδη έτοιμο στα χείλη των περισσοτέρων: “ο Σπανός να ρίξει την ΑΕΚ; Ε, όχι δα”.

Η αλήθεια είναι ότι όλη η εβδομάδα κύλησε μέσα στη βουβαμάρα και την περισυλλογή. Στο στρατόπεδο της ομάδας ήθελαν να κλείσουν κάποια στόματα που άνοιξαν μετά την ήττα από τον Αρη και να μην δώσουν άλλα δικαιώματα και το άγχος δήλωσε παρόν. Αλλά, προς τιμήν του, ο Ατρόμητος έπαιξε σ’ αυτό το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου για την ιστορία και τη φανέλα του.

H υπερηφάνεια είναι το χαρακτηριστικό…

Σίγουρα το αστέρι δεν έχει την ίδια βαρύτητα με το δικέφαλο αετό, ούτε ο Ατρόμητος έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτά που έχει προσφέρει η ΑΕΚ (για την ακρίβεια δεν γεννάται καν θέμα σύγκρισης). Αλλά η υπερηφάνεια είναι χαρακτηριστικό που ανέκαθεν όριζε τις συμπεριφορές στα όρια του μεγαλύτερου Δήμου της Αττικής μετά από αυτό της Αθήνας. Αυτή η υπερηφάνεια που λαβώθηκε στο παιχνίδι με τον Αρη, αποκαταστάθηκε εν μέρει.

Δεν θα πρέπει επίσης να κρύψουμε ότι η νίκη επί της ΑΕΚ αποτελούσε λαϊκή απαίτηση στο Περιστέρι. Οσοι ταλαιπωρήθηκαν στον τελικό του 2011 στο ΟΑΚΑ (όταν η τότε διοίκηση της Ενωσης φρόντισε να ξεπεράσει το μέτρο για να κατακτήσει έναν τίτλο που νόμισε ότι θα την εξαγνίσει) δεν είχαν ξεχάσει. Ούτε είχαν λησμονήσει τις περίφημες ανακοινώσεις του Αδαμίδη περί “συλλόγου γειτονιάς”. Απαίτησαν λοιπόν από την ομάδα τους να τα δώσει όλα και να πάρει αποτέλεσμα. Και οι παίκτες, τούτη τη φορά, ευθυγραμίστηκαν με τη λαϊκή θέληση.

Δεν πρέπει να περάσει στην ιστορία…

Κακά τα ψέματα όμως, την ΑΕΚ δεν την έριξε στον γκρεμό ο Ατρόμητος ούτε φυσικά ο Γιαννούλης θα πρέπει να περάσει στην ιστορία ως ο παίκτης που καταδίκασε την Ενωση. Άλλοι έκαναν εγκλήματα κατά συρροή, άλλοι έπαιξαν με τη δημοφιλία αυτού του μεγάλου συλλόγου για ιδίον όφελος και άλλοι κατασπάραξαν τις σάρκες του. Ο Ατρόμητος απλώς έβγαλε τα σωληνάκια διότι δεν είχε άλλη επιλογή.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως οι Περιστεριώτες τερμάτισαν 4οι στη βαθμολογία και μπαίνουν με άλλο αέρα στα πλέι οφ. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η επιλογή Αναστόπουλου στέρησε από την ομάδα δυναμική και ουσιαστικά της στέρησε πολύτιμο χρόνο και βαθμούς.

Η σοβαρότητα του Παράσχου…

Με τη σοβαρότητά του ο Παράσχος όχι μόνο κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία στα αποδυτήρια αλλά κατόρθωσε να πάρει και δύο αποτελέσματα που διέψευσαν τις συνήθεις καφενειακές συζητήσεις της ελληνικής ποδοσφαιρικής επικράτειας. Αναμενόμενο πάντως αυτό για έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει πολλάκις ότι φοράει ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ και ότι τα παντελόνια του ΤΑ ΤΙΜΑΕΙ όπως οι πραγματικά μεγάλοι άνδρες.

ΥΓ: Στο ποδόσφαιρο των παιδικών και των εφηβικών χρόνων του γράφοντος, η ΑΕΚ αποτέλεσε σημείο αναφοράς και πολλές φορές πηγή έμπνευσης. Ο Ντέμης Νικολαϊδης βρήκε με το σπαθί του χώρο στο παιδικό δωμάτιο ενός πιτσιρικά που δεν υποστήριζε την Ενωση οπαδικά. Φαίνεται πραγματικά αδιανόητο ότι η ΑΕΚ δεν θα παίζει του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα. Και είναι πραγματικά κρίμα…Μόνο αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Το ακραίο σενάριο σωτηρίας της ΑΕΚ

Τα δάκρυα του υποβιβασμού της ΑΕΚ

Δέλλας: “Εγκλημα…”

Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0

Δείτε την εκπομπή SUPER BALL με ρεπορτάζ και σχόλια από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Football League:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ