Ο διακαής πόθος του Μελισσανίδη, Νταβίδ Φουστέρ

O Παντελής Βλαχόπουλος δίνει το στίγμα της νέας ΑΕΚ και παραθέτει τα ονόματα που ενδιαφέρουν την "Ένωση" για να είναι ανταγωνιστική στη Super League. Η περίπτωση του Φουστέρ, ο Τζιμπούρ και οι βασικοί που θα γίνουν αναπληρωματικοί στη μεγάλη κατηγορία.

Ο διακαής πόθος του Μελισσανίδη, Νταβίδ Φουστέρ
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν την ΑΕΚ της Super League και οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα τους, είναι πολλοί και γνωστοί. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο άσος του Ολυμπιακού, Νταβίδ Φουστέρ.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ θα κινηθούν για την απόκτηση του μεσοεπιθετικού, στην περίπτωση που ο παίκτης δεν τα βρει με τους "ερυθρόλευκους". Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν το δικαίωμα να ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Σ' αυτό το κομμάτι θα γίνει και η σκληρή διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.

Τι θα ζητήσει ο Φουστέρ

Ο Νταβίδ Φουστέρ αμείβεται με 650.000 ευρώ το χρόνο και θα ζητήσει κλειστό τριετές συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό, με ετήσιες απολαβές κοντά στις 700.000 ευρώ, θέλοντας να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1982 και στα 36 του θέλει να πει "αντίο" και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Τα ίδια ποσά θα ισχύσουν για όποιον κληθεί να τον προσεγγίσει από τη χώρα μας, εάν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Φαλήρου.

Ο Ισπανός, ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της ομάδας, δεν έχει την πρόθεση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και του Champions League. Η διοίκηση πάντως, δεν έχει προσεγγίσει ακόμη την πλευρά του παίκτη για να αρχίσουν οι συζητήσεις διαπραγμάτευσης.

Η ΑΕΚ περιμένει και ετοιμάζει προσφορά

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και το τεχνικό επιτελείο της Ένωσης παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση και σε περίπτωση που ο Φουστέρ δεν τα βρει με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να καταθέσει προσφορά για την απόκτησή του. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, ο Τραϊανός Δέλλας και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θεωρούν ότι η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί με ποιοτικούς παίκτες ενόψει της συμμετοχής της ΑΕΚ στη Super League και ο Νταβίδ Φουστέρ είναι ένας από αυτούς.

Ο διακαής πόθος του Μελισσανίδη, Νταβίδ Φουστέρ
INTIME SPORTS

Σαφώς και ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, όμως, η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την κατάληξη της υπόθεσης.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις, η ΑΕΚ θέλει να πάει στα σίγουρα και να μην ρισκάρει. Γι' αυτόν τον λόγο, τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα της διοίκησης είναι γνωστά και με προσιτό κασέ. Μερικές από αυτές τις μεταγραφές βρίσκονται στο τελικό στάδιο τους.

Οι στόχοι της ΑΕΚ και το σκεπτικό

Αντρέ Σιμόες

Πρόκειται για ένα χαφ που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Η παρουσία του με τη φανέλα της Μορεϊρένσε κίνησε το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων της λίγκας (υπάρχουν αναφορές στον πορτογαλικό Τύπο για ενδιαφέρον της Πόρτο και της Μπενφίκα) ενώ για την απόκτηση του Σιμόες κινήθηκε και η Σεβίλλη. Πηγές από την ΑΕΚ αναφέρουν ότι η μεταγραφή του Πορτογάλου μέσου είναι τελειωμένη, ωστόσο ενδέχεται να μην ανακοινωθεί μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, όταν ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί στο υπόλοιπο ρόστερ της Ένωσης.

Αγωνιστικά, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι περισσότερο 8άρι. Έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας, έχει αρκετά ανεβάσματα και πολλά τρεξίματα. Βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, θεωρείται εξαιρετική επιλογή για την ΑΕΚ και μοναδικό του μειονέκτημα είναι η έλλειψη παραστάσεων σε μεγάλη ομάδα. Σε περίπτωση που ο χρόνος δικαιώσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ και ο Σιμόες ενσωματωθεί το προσεχές καλοκαίρι στην Ένωση, προορίζεται για παρτενέρ του Γιάκομπ Γιόχανσον στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Πέτρο Μάνταλο να παίζει μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Ράφικ Τζιμπούρ

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε κουβέντα μεταξύ ΑΕΚ και Τζιμπούρ ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Αλγερινός επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του στην Αθήνα και στην Ένωση, δεν βρέθηκε η "χρυσή τομή" στο οικονομικό. Ο "Τρομοκράτης" βρήκε προσωρινή επαγγελματική στέγη στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο. Το άνοιγμά του προς την ΑΕΚ σε τηλεοπτική εκπομπή του "ΑΝΤ1" (είχε πει "στον Ολυμπιακό έκανα απλά τη δουλειά μου, στην ΑΕΚ νομίζω ότι δεν έχω τελειώσει") έβαλε ξανά το όνομά του στην καθημερινότητα της Ένωσης. Πλέον, φαίνεται πως και η ΑΕΚ σκέφτεται την επανένταξη του Τζιμπούρ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ανεβάζει στροφές στο κυπριακό πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζεται χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι.

Ο διακαής πόθος του Μελισσανίδη, Νταβίδ Φουστέρ
INTIME SPORTS

Γιατί Τζιμπούρ ή μία παρόμοια περίπτωση;

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά στο χτίσιμο της ομάδας της επόμενης μέρας. Αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη έχει "χτιστεί" η μεσαία γραμμή της επόμενης μέρας με τους Σιμόες - Γιόχανσον - Μάνταλο και με εναλλακτικές επιπέδου Κορδέρο - Ανάκογλου - Ζόριτς, τότε αντιλαμβάνεται ότι στην ΑΕΚ της Super League υπάρχουν ήδη πρωτοκλασάτες επιλογές και βάθος. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Ένωσης γνωρίζουν ότι πρέπει να προστεθεί και εμπειρία (+παραστάσεις πρωταθλητισμού) στο ρόστερ, τουλάχιστον στις θέσεις της επίθεσης. Ο Τζιμπούρ είναι ποδοσφαιριστής αρκετά... μπαρουτοκαπνισμένος από άποψη παραστάσεων και πρωταθλητισμού, ενώ προέρχεται από χρονιά που συμμετείχε στους ομίλους του Champions League.

Ούγκο Αλμέιδα

Η περίπτωση του Ούγκο Αλμέιδα εξετάζεται από την ΑΕΚ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα που μπορεί -και με το παραπάνω- να επωμιστεί το βάρος της γραμμής κρούσης μίας ομάδας Super League και να ξεχωρίσει. Βέβαια, η καριέρα του βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Από την άλλη, κανένας... Αλμέιδα δεν θα συζητούσε το ενδεχόμενο να ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η καριέρα του βρισκόταν σε ανοδική πορεία.

Αυτήν τη στιγμή αγωνίζεται στην Τσεζένα, με τον ίδιο -αλλά και την ιταλική ομάδα- να θέλουν να απεμπλακούν ο ένας από τον άλλον. Ο ατζέντης του μίλησε για την ΑΕΚ, την οποία χαρακτήρισε πολύ μεγάλο κλαμπ με ιστορία, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα.

Οι θέσεις στις οποίες σκοπεύει η ΑΕΚ να ενισχυθεί ενόψει Super League

Η ΑΕΚ, ενόψει της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, εκτός από τον φορ και τον χαφ (που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Σιμόες), θέλει να ενισχυθεί σε ακόμα 3 θέσεις. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ένωση θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αριστερού οπισθοφύλακα. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ ήδη κοιτάζει την αγορά για τον κεντρικό αμυντικό που θα στελεχώσει τον Δημήτρη Κολοβέτσιο στα μετόπισθεν, ενώ ενίσχυση αναμένεται να υπάρξει και στο δεξί φτερό της επίθεσης. Όποια έκβαση και αν έχει η περίπτωση του Βαγγέλη Πλατέλλα (αναμένεται η ανανέωση του συμβολαίου του), σκοπός των ανθρώπων της Ένωσης είναι να προσφέρουν στον προπονητή δύο ποιοτικές λύσεις σε κάθε θέση.

Ο διακαής πόθος του Μελισσανίδη, Νταβίδ Φουστέρ
INTIME SPORTS

Οι βασικοί των ρόστερ των μικρότερων κατηγοριών γίνονται αναπληρωματικοί

Οι βασικοί της Γ' Εθνικής (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) έγιναν αναπληρωματικοί στη Fooball League. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και με πολλούς παίκτες της ΑΕΚ στη Football League, οι οποίοι ενδέχεται να γίνουν αναπληρωματικοί στη Super League. Όπως είπε και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Live Sport", "οι ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ δίνουν τον αγώνα τους για να αποδείξουν ότι αξίζουν μία θέση στην ΑΕΚ της επόμενης μέρας, ωστόσο εμείς οφείλουμε να ενισχύουμε συνέχεια την ομάδα".

Βεβαίως, καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος, οι προπονήσεις και το κριτήριο του προπονητή. Όλοι κρίνονται μέσα στις 4 γραμμές, κανείς δεν παίζει λόγω... ονόματος, ωστόσο η λογική λέει ότι οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα γίνουν κατευθείαν βασικοί.

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι το βάθος της ΑΕΚ στον πάγκο, γίνεται βάθος ομάδας που πρωταγωνιστεί στη Super League. Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στα ρόστερ των ομάδων που παίζουν σήμερα στη μεγάλη κατηγορία, θα διαπιστώσει ότι ελάχιστες έχουν στον πάγκο ποδοσφαιριστές επιπέδου Ανάκογλου, Κορδέρο, Αραβίδη, Ντακόλ, Πλατέλλα, Μπρέσεβιτς και Λαμπρόπουλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK