Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους

Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους
Γιάννης Μέγας:

"Εχοντας κάνει ιδανικό ξεκίνημα με δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός μπορεί και έχει το δικαίωμα να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Ναι μεν, είναι νωρίς ακόμη, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πως μπορούν να φτάσουν σε μία ακόμη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας που είναι η διάκριση στην Ευρώπη. Τα φόντα υπάρχουν, ωστόσο ο όμιλος δεν είναι και από τους πιο εύκολους.

Για να επιστρέψουμε… στα εγχώρια, το θετικό με τον φετινό Ολυμπιακό είναι η ανάπτυξη-κυκλοφορία της ομάδας που πλησιάζει τα πρότυπα που επιθυμεί ο Τροντ Σόλιντ, ενώ δεν πρέπει να παραμερίσουμε το γεγονός πως στην καλή εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» κόντρα στον Πανιώνιο απουσίαζαν οι Ριβάλντο και Τουρέ, οπότε δεν κρύβεται η αισιοδοξία περί βελτίωσης. Τέλος, δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στην μέχρι στιγμής εικόνα που παρουσιάζει ο Παντελής Καφές -με αποκορύφωμα τον αγώνα του Σαββάτου- αλλά και στην άριστη αμυντική συνεργασία των Ανατολάκη-Κωστούλα, κάτι που ικανοποιεί πλήρως τον Νορβηγό προπονητή".

Γιάννης Κυφωνίδης:

"Βαρόμετρο για την απόδοση της ΑΕΚ και αυτή τη χρονιά θα είναι η παρουσία του Κατσουράνη. Προς το παρόν ο "Κατσούρ" που τα τελευταία δύο χρόνια έχει δώσει πολλά παιχνίδια δεν έχει βρει ρυθμό. Η ΑΕΚ έχει σίγουρα πιο πολλές λύσεις στον πάγκο από ότι πέρυσι αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχει πιο ποιοτική εντεκάδα. Η απουσίες των Αλβες, Ασουνσάο είναι σημαντικές.

Μένει βέβαια να μπει στην ομάδα ο Τσιρίλο (για τον οποίο οι πάντες λένε ότι πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη) αλλά και να κατασταλάξει ο Σάντος στον παρτενέρ του Κατσουράνη. Η ΑΕΚ παρουσιάζεται αποτελεσματική στην άμυνα ενώ φέτος έχει και πραγματικό σέντερ φορ (Βιενγλνίσκι)".

Δημήτρης Κριτής:

"Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα χημείας στη μεσαία γραμμή. Η προετοιμασία για τα δύο κομβικής σημασίας παιχνίδια απέναντι στη Βίσλα Κρακοβίας έγινε δίχως τον Εζέκιελ Γκονζάλες. Από τη στιγμή που ο Αργεντινός μπήκε στο βασικό σχήμα, δεν έχει καταφέρει να αποτελέσει ομοιογενή τριπλέτα με τους Κονσεϊσάο – Μπίσκαν. Γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει τη μπάλα ώστε να τη μοιράσει, χωρίς να είναι δικό του το λάθος απαραίτητα. Κάτι τέτοιο όμως δημιουργεί μεγάλη απόσταση μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης και τα κενά διευκολύνουν τον αντίπαλο.

Κάτι ανάλογο συνέβη με τον Ιγκόρ Μπίσκαν. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι αναγκάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο να αποσύρει τον Κροάτη, προκειμένου η ομάδα του να κερδίσει κάτι στο πάνω μισό του γηπέδου με την είσοδο του Κώστα Χαραλαμπίδη".

Γιώργος Μίνος:

"Ο ΠΑΟΚ ψάχνει ακόμα να βρει την αγωνιστική ταυτότητά του. Στην ομάδα ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και ο Καραγεωργίου προσπαθεί να μπολιάσει τους καινούργιους με τους παλιούς. Η πίεση όμως του κόσμου μεταβιβάζεται στους παίκτες και αυτοί παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο κάνουν εύκολα το λάθος. Το καμπανάκι είχε χτυπήσει από τα φιλικά με Ηρακλή και Πανσερραϊκό.

Στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός άλλα έχασε από το ένα και μοναδικό λάθος της άμυνας του. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν θέμα θείας δίκης. Στο πρώτο μέρος που οι παίκτες έπαιξαν πιο ελεύθερα, η ομάδα έβαλε δύο γκολ. Μετά ήρθε το άγχος.

Ο Καραγεωργίου κάθε μέρα κρίνεται. Η διοίκηση τον στηρίζει αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν με την Μέταλουργκ ο ΠΑΟΚ εμφανίσει το ίδιο πρόσωπο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK