Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους

Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους
Γιάννης Κυφωνίδης:

"Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τον αγώνα με το Αιγάλεω είναι η επιλογή του Σάντος να παίξει 4-4-2 στα τελευταία λεπτά. Το σύστημα «τράβηξε» και η επιθετική γραμμή της Ενωσης βελτιώθηκε, ενώ ο Λυμπερόπουλος με τον Βενγλίνσκι έδειξαν άριστη συνεργασία. Καλό θα είναι, λοιπόν, να σκεφτεί ο προπονητής το συγκεκριμένο σύστημα δεδομένου του επιθετικού προβλήματος που παρουσιάζει η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, άσχημηεικόνα δημιουργήθηκε με την κίνηση μερίδας των οργανωμένων της Original να κάνουντην καθιστική διαμαρτυρία και την αποχώρηση από το γήπεδο. Πέρυσι η ΑΕΚ ξεχώρισε για το οικογενειακό κλίμα, κάτι που δεν φαίνεται φέτος. Καλή είναι η επιλογή της Original να μην βρίζουν στο γήπεδο, ωστόσο ακόμα καλύτερο θα ήταν να βοηθούσαν την ομάδα. Μετά το 1-1 του Νίκου Λυμπερόπουλου, όλο το γήπεδο ήταν στο πλευρό της ΑΕΚ, κάτι που βλέπαμε ολόκληρη την περασμένη σεζόν. Αυτό πρέπει να γίνει και φέτος σε κάθε παιχνίδι.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Μπρούνο Τσιρίλο, τον νέο αγαπημένο Μπρούνο της εξέδρας. Ο Ιταλός αμυντικός παίζει ψυχωμένα σε όλο τον αγώνα και ταιριάζει με την ψυχοσύνθεση του φιλάθλου της ΑΕΚ".


Γιάννης Μέγας:

"Η κακή εμφάνιση στην Καλλιθέα και η νίκη, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα λόγω των δηλώσεων του Ριβάλντο που δημιούργησαν ένα περίεργο κλίμα και κάποιους τριγμούς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ο Βραζιλιάνος μας έχει συνηθίσει από πέρυσι σε τέτοια καμώματα και δείχνει πάλι το ίδιο πρόσωπο που δεν αρμόζει στην τεράστια αξία του και στις αγωνιστικές του ικανότητες.

Αν αυτή η κρίση εκτονωθεί τόσο γρήγορα όσο φαίνεται και η ηρεμία επανέλθει, τότε ο Ολυμπιακός ίσως να φτάσει στην πιο εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια βάσει της εικόνας που παρουσιάζουν οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Είναι νωρίς ακόμη για να βγάζουμε συμπεράσματα, ωστόσο μέχρι στιγμής τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ έχουν κάνει πολλά «δώρα» στους «ερυθρόλευκους» και έχουν απομακρυνθεί από την κορυφή της βαθμολογίας".


Δημήτρης Κριτής:

"Επιμένω πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα οι Γκονζάλες, Κονσεϊσάο και Μπίσκαν. Η αγωνιστική απειθαρχία και αναρχία στο παιχνίδι του Αργεντινού, είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί ο λαοφιλής Έκι να έχει συνηθίσει να αγωνίζεται με τον τρόπο που κάποτε έκαναν τα δεκάρια στην Ελλάδα και ίσως συνεχίζουν να κάνουν τα «πεντάρια» στην Αργεντινή, το πρόβλημα όμως στον Παναθηναϊκό είναι πως δεν κάνει αυτό που του ζητά ο προπονητής του.

Παρατάσσοντας δύο αμυντικά χαφ, ο Μαλεζάνι, θέλει από τον Γκονζάλες να είναι μπροστά τους, συνδετικός κρίκος με την επίθεση και όχι πίσω τους ή πλάι τους. Το συγκεκριμένο θέμα φωτογράφησε και ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε με τη δήλωσή του μετά τον αγώνα. Για ατομισμό, σίγουρα δεν κατηγόρησε ούτε τον Μπίσκαν, ούτε τον Κονσεϊσάο, ούτε βέβαια κάποιον άλλο.

Με τη Βίσλα (στον επαναληπτικό) κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο Χαραλαμπίδης. Στη Νεάπολη ήταν ο Τόργκελε, στη Λειβαδιά ο Δάρλας και ίσως κοντά του οι Βύντρα – Θεοδωρίδης. Κοινός παρανομαστής αυτών των αγώνων το ότι απουσιάζουν από τη πρώτη γραμμή τα ονόματα των τριών της μεσαίας γραμμής.

Το χειρότερο δε, είναι το ότι φτάσαμε να δούμε ως καλό τον Μπίσκαν στη Νεάπολη, τον Γκονζάλες στο Ούντινε και ανεκτό τον Κονσεϊσάο με τον Λεβαδειακό. Αυτά ως τα καλύτερά τους παιχνίδια μέχρι σήμερα, κατά την εφετινή σεζόν. Τώρα, πως κάποιος μπορεί να ζητάει περισσότερα από αυτόν τον Παναθηναϊκό που έχει απόντες του τα μεγάλα αστέρια, είναι κάτι που η επιστήμη δε μπορεί να εξηγήσει. Πολύ φοβάμαι ούτε ο προπονητής".


Γιώργος Μίνος:

"Η μετριότητα του ΠΑΟΚ συνεχίζεται. Η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη την αγωνιστική της ταυτότητα και χρειάζεται χρόνο. Απαντες στο στρατόπεδο του δικεφάλου του Βορρά είναι αισιόδοξοι πως θα βελτιωθεί η εικόνα ειδικά με την έλευση του νέου προπονητή, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Λόταρ Ματέους.

Γιατί να μην είναι αισιόδοξοι, άλλωστε, όταν ο ΠΑΟΚ έχει πλέον δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια και μπορεί να πάρει 6 πόντους που θα σημάνουν και την μεγάλη αντεπίθεση; Το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό. Οταν έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, η ομάδα θα αλλάξει πρόσωπο και θα βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Απλώς χρειάζεται υπομονή.

Στον αγώνα με τον Ηρακλή ο ΠΑΟΚ έδειξε κάποια στοιχεία που αφήνουν υποθήκη για το μέλλον, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Ντανιέλ Φερναντέζ, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία «εσωτερική» μεταγραφή για την θέση του τερματοφύλακα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK