Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους

Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους
Γιάννης Μέγας:

"Η πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού μετά από 6 αγωνιστικές ήταν κάτι που κάποια στιγμή θα γινόταν. Ωστόσο, αυτό που πείραξε είναι ότι ήρθε μέσα στο Καραϊσκάκη, την «δύναμη» του Ολυμπιακού κατά την περυσινή περίοδο. Φέτος, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το μειονέκτημα να παίζουν χωρίς κόσμο στις πρώτες αγωνιστικές, κάτι που «πλήρωσαν» κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Εκτός από την ήττα, ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Η ήττα έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπήρχαν και πριν, αλλά δεν έβγαιναν προς τα έξω λόγω των συνεχόμενων επιτυχιών. Ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει μέχρι στιγμής το ποδόσφαιρο που περιμένουν όλοι και σε πολλά παιχνίδια είναι απογοητευτικός τηρουμένων των αναλογιών.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ η ομάδα παρουσίασε πολλά προβλήματα. Ελλειψη κυκλοφορίας της μπάλας και συνολικά κακή λειτουργία σε όλες τις γραμμές. Αυτά σίγουρα πρέπει να προβληματίσουν τον Τροντ Σόλιντ και τους συνεργάτες του, αφού αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.

Και κάτι τελευταίο: Η αξία του Ριβάλντο και η προσφορά του στον Ολυμπιακό είναι δεδομένη. Όμως οι φετινές εμφανίσεις του είναι τουλάχιστον απογοητευτικές. Ο καλός Ριβάλντο είναι αυτός που βοηθάει την ομάδα και την «σπρώχνει» στα θετικά αποτελέσματα και τις επιτυχίες. Ο κακός Ριβάλντο, τον οποίο δυστυχώς βλέπουμε συνέχεια φέτος, όχι μόνος δεν βοηθάει αλλά η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο λειτουργεί αρνητικά για την ομάδα.

Ισως θα πρέπει να σκεφτεί και ο ίδιος, αλλά και ο Τροντ Σόλιντ ότι δεν θα ήταν κακό μερικές φορές να γίνεται αλλαγή ή ακόμη και να μένει εκτός ενδεκάδας προκειμένου να ξεκουραστεί και να επιστρέψει όταν ο ίδιος θα νιώθει σε καλή κατάσταση".


Γιώργος Μίνος:

"Ο ΠΑΟΚ έδειξε στον αγωνιστικό χώρο την φιλοσοφία του Γιώργου Κωστίκου. Ο προπονητής της ομάδας δουλεύει αθόρυβα και δημιουργεί την ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Κωστίκος έδειξε πως είχε μελετήσει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο παιχνίδι και νίκησε κατά κράτος τον Τροντ Σόλιντ. Χτύπησε τον Ολυμπιακό στα αδύνατα σημεία του και με έξυπνο τρόπο έφτασε στη δίκαιη επικράτηση. Αυτή η νίκη είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα και θα κάνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πιστέψουν στις τεράστιες δυνατότητές τους".


Δημήτρης Κριτής:

"Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς κι αφού πρώτα είχε αποφύγει να βρεθεί αυτός πίσω στο σκορ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Κάτι η διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι η αγωνιστική απραξία, κάτι το παιχνίδι της Τρίτης με τη Μπαρτσελόνα, είχαν ως αποτέλεσμα την έλλειψη θεάματος και γκολ.

Το κέρδος της ημέρας; Η καλή αγωνιστική κατάσταση του Σάντορ Τόργκελε. Με την κίνησή του να τον περάσει αλλαγή, ο Αλμπερτο Μαλεζάνι έδειξε πως τον υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα στην αναμέτρηση της Τρίτης.

Για το συγκεκριμένο ματς προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Ο Μαλεζάνι θα προτιμήσει σύστημα με τέσσερις ή τρεις αμυντικούς; Θα παρατάξει σχήμα με ένα αμυντικό χαφ και δίπλα τον Γκονζάλες ή σχήμα με δύο αμυντικά χαφ, πιο μπροστά τον Αργεντίνο και έναν επιθετικό;"


Γιάννης Κυφωνίδης:

"Πέρα από την τεράστια βαθμολογική αξία που έχει η νίκη για την ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού, σε άλλους δύο τομείς είχε ευεργετικά αποτελέσματα.

Ο πρώτος είναι ο ψυχολογικός αφού οι 15 μέρες διακοπής ήρθαν μετά τον αποκλεισμό από την Ζενίτ και την ήττα από τον Ολυμπιακό και πραγματικά η ατμόσφαιρα ήταν βουβή στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Και αυτό γιατί τα ματς που ακολουθούσαν (Ιωνικός, Παναθηναϊκός) ήταν πολύ κρίσιμα. Με ενδεχόμενες απώλειες, η ΑΕΚ θα έμενε εκτός τίτλου.

Ο δεύτερος ήταν η απόλυτη δικαίωση του Φερνάντο Σάντος σε ότι αφορά το σύστημα. Μετά από μία αστάθεια, για την οποία έχει μερίδιο ευθύνης και ο Πορτογάλος τεχνικός, ο Σάντος κατέληξε στο 4-4-2 το οποίο δεν απαρνήθηκε ακόμα και μετά τις ήττες από Ζενίτ και Ολυμπιακό.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, στην προπόνηση και στις δηλώσεις της Παρασκευής επέμενε ότι αυτό το σύστημα ταιριάζει στη φετινή ΑΕΚ και ότι παρά τις ήττες από Ζενίτ και Ολυμπιακό, θα έρθουν και οι νίκες.

Περά από αυτά, τεράστιο κέρδος αποτελεί για την ΑΕΚ η εμφάνιση του Γιώργου Αλεξόπουλου ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ενωσης. Ανεβασμένος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν παρουσιάστηκε και ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Λάκης συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και απέδειξε ότι είναι παίκτης ψυχολογίας. Αφήνω τελευταίο τον Νίκο Λυμπερόπουλο για τον οποίο μόνο η τηλεοπτική εικόνα μπορεί να μιλήσει. Αν δείτε το γκολ που πέτυχε, θα καταλάβετε τι εννοώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK