Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους

Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν τις ομάδες τους
Δημήτρης Κριτής:

Ήταν ένα παιχνίδι – μαγική εικόνα με ένα σκορ επιστημονικής φαντασίας. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προβληματιστεί για το πρώτο 45λεπτο το οποίο άσκοπα σπατάλησε όπως επίσης και για την αποδιοργάνωση των τελευταίων λεπτών που οδήγησε στο υπερβολικό (όπως παραδέχτηκε και ο Σάντος) 3-0. Πριν όμως από αυτόν, θα πρέπει να προβληματιστούν οι ιθύνοντες της ελληνικής διαιτησίας για το πώς μπορεί να ακυρωθεί ποτέ το γκολ που πέτυχε ο Φάνης Γκέκας και λιγότερο ίσως για την οριακή φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ που όπως όλα δείχνουν κακώς κατακυρώθηκε.

Σαφώς και μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος μεγαλύτερη και από αυτή που επιχείρησαν και πέτυχαν τα τερτίπια της μοίρας.

Κάτι τελευταίο για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ουδείς του ζήτησε να σκέπτεται ελληνικά. Αν άλλωστε γινόταν κάτι τέτοιο, ο Παναθηναϊκός θα είχε στον πάγκο του Έλληνα προπονητή ή κάποιον με μακρά θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ας μην επιτρέπει όμως τουλάχιστον στην κουλτούρα του να αδικεί και τον ίδιο και την ομάδα του.


Γιάννης Κυφωνίδης:

Πριν από περίπου ένα μήνα οι οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν τον Ντέμη Νικολαϊδη μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και του έκαναν παράπονα για τους παίκτες και τον Φερνάντο Σάντος. Τότε ο Νικολαϊδης τους είπε μια ατάκα που τείνει να προβεί προφητική: «Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, αλλά εγώ ξέρω πως σε 2 μήνες θα τρίβετε τα μάτια σας».

Αυτό το περιστατικό είναι ενδεικτικό –κατά την άποψή μου- για την μεταστροφή της εικόνας της ΑΕΚ και την επιστροφή της μία ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας. Η διοίκηση στήριξε απόλυτα τον προπονητή μετά από μια κακή βραδιά. Ο προπονητής επέμεινε στις επιλογές του ακόμα και μετά τις ήττες από Ζενίτ και Ολυμπιακό.

Το αποτέλεσμα; Η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-0 και η επιστροφή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Και το θετικότερο όλων δεν είναι η ευρεία νίκη αλλά η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο έστω κι αν δεν σκόραρε.

Τέλος, θετικό είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός γιατί ξέρουν ότι η απόσταση ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο είναι μικρότερη από το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.


Γιάννης Μέγας:

Ο Ολυμπιακός έψαχνε μια νίκη για να επουλώσει τις πληγές που δημιουργήθηκαν από τις ήττες από ΠΑΟΚ και Λιόν, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν στην προπόνηση της Παρασκευής και αντ’αυτού στο αγώνα της Κρήτης οι πληγές άνοιξαν περισσότερο.

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και η τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα φανερώνει το πολύ άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα παρουσιάζει χτυπητές αδυναμίες τόσο στη κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στην αμυντική λειτουργία. Τα λάθη που κάνουν οι παίκτες τα πληρώνει ακριβά η ομάδα και είναι λάθη που δεν επιτρέπονται όχι μόνο από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της κλάσης των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά ούτε από παίκτες τοπικών πρωταθλημάτων.

Ο Τροντ Σόλιντ εξέπληξε τους πάντες αφού παρέταξε τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο ακριβώς όπως στο Ζερλάν, με μοναδική διαφορά την προσθήκη του Βάλλα στη θέση του τραυματία Καψή. Το 3-6-1 με το οποίο αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» (γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί 3-4-3) σίγουρα δεν ήταν σύστημα και τρόπος για να αγωνιστείς σε ένα παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος όπου όλοι περιμένουν –και πολύ περισσότερο ο κόσμος- έχουν συνηθίσει να βλέπουν την ομάδα να αγωνίζεται επιθετικά.

Ο Νορβηγός τεχνικός θα πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο στήνει την ομάδα αφού μπορεί να μην έχει τους κατάλληλους παίκτες για να παίξει το σύστημα που θέλει.

Αυτό που χρειάζεται στην παρούσα φάση είναι ψυχραιμία γιατί οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε μια δύσκολη καμπή τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά και σίγουρα η λύση δεν είναι ο «αποκεφαλισμός» ορισμένων παικτών.

Το τι φταίει και η ομάδα δεν αποδίδει το ποδόσφαιρο που επιθυμούν όλοι θα πρέπει να το βρει η τεχνική ηγεσία της ομάδας και σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές να δουλέψουν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.


Γιώργος Μίνος:

O ΠΑΟΚ δείχνει βελτιωμένος από παιχνίδι σε παιχνίδι και αφομοιώνει αυτά που θέλει ο Γιώργος Κωστίκος. Παρόλα αυτά ο τεχνικός του Δικεφάλου κρατάει χαμηλούς τόνους και συμβουλεύει τους παίκτες να κάνουν το ίδιο.

To θετικό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ιωνικό εκτός από το γεγονός ότι πέτυχε έξι γκολ, ήταν η ομαδικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει πολλά από την ομάδα του αν ο Δικέφαλος συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τους 4 βαθμούς στα πρώτα ματς στην Τούμπα (με Ατρόμητο και Λάρισα) θα βρισκόταν ήδη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK