Ολα ανοιχτά

Ολα ανοιχτά
Τριακόσια εξήντα αγωνιστικά λεπτά απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι στα τρία σημεία της βαθμολογίας (πρωτάθλημα, ΟΥΕΦΑ, υποβιβασμός). Δέκα ομάδες βρίσκονται σε θέσεις μάχης και –άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο– θα ψάξουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους...

Βαθμούς ή πρόγραμμα;

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, δε μπορούν τα έχουν όλα, καθώς άλλος έχει το πρόγραμμα και άλλος τους πόντους.

Παναθηναϊκός 56

Χαλκηδόνα
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
ΟΦΗ*




Οι πρωταθλητές διατηρούν βραχεία κεφαλή στη κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά η συνέχεια δεν είναι η πιο εύκολη. Το καρέ των εναπομεινάντων αγώνων, χαρακτηρίζεται από τους εξής... δύο: Το ντέρμπι της Τούμπας και αυτό με την ΑΕΚ στην άδεια Λεωφόρο, ενενήντα λεπτά πριν την λήξη του Μαραθωνίου. Σημαντική λεπτομέρεια το ότι μόνο ένας από τους τέσσερις αντιπάλους είναι αδιάφορος και αυτός... σαν να μην είναι. Ο ΠΑΟΚ, μόνο που τέτοιου βεληνεκούς ομάδες δε μπορούν παρά να τα δώσουν όλα σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

ΑΕΚ 55

ΟΦΗ*
Ιωνικός
Παναθηναϊκός*
Καλαμαριά




Στην δεύτερη ΑΕΚ, τα πράγματα είναι πιο στενά βάσει προγράμματος. Τα δύο ματς του ΟΑΚΑ απέναντι σε Ιωνικό και Καλαμαριά προσφέρονται για εξάποντο, αλλά οι δύο έξοδοι της Ένωσης είναι άκρως επικίνδυνοι. Η μόνιμη επωδός " δεν πηγαίνουμε για πρωτάθλημα" ανήκει στο παρελθόν εδώ που φτάσαμε, όπως και το ότι δεν υπάρχει άγχος. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος το παραδέχονται αλλά πλέον καλούνται να ενεργήσουν και με τα νεύρα τεντωμένα.

Ολυμπιακός 53

Αιγάλεω
Κέρκυρα*
Πανιώνιος
Ηρακλής*




Ο τρίτος της... παρέας Ολυμπιακός, βρίσκεται στη πιο δυσμενή θέση (δύο αντίπαλοι μπροστά του) αλλά έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, με σοβαρό ενδεχόμενο απωλειών να υπάρχει την τελευταία ημέρα, απέναντι στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Αν οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνουν το "4x4", τότε θα έχουν δεδομένη ευκαιρία να διεκδικήσουν Τσάμπιονς Λιγκ, ου μην και πρωτάθλημα. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Λεωφόρου και πιθανές άλλες απώλειες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ.

Με ραδιόφωνο στο χέρι

Σε αντίθεση με ό,τι διαφαινόταν πριν τρεις αγωνιστικές ημέρες, η κούρσα της έκτης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αν ο Άρης δεν κάνει κάτι... τρελό στην Ξάνθη, δεν θα κριθεί παρά το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αιγάλεω
Ολυμπιακός*, Εργοτέλης, Χαλκηδόνα, ΠΑΟΚ*
Το Αιγάλεω, έχει βραχεία κεφαλή αλλά και δύσκολο πρόγραμμα. Πάει στο "Γ.Καραϊσκάκης", ενώ τελειώνει στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ενδιάμεσα, μπορεί να πάρει έξι πόντους στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" αλλά αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη που θα εξαντλεί τις μαθηματικές πιθανότητες παραμονής και την Χαλκηδόνα που έχει ίδιο στόχο με το "Σίτι".

Ηρακλής
Ξάνθη*, Καλλιθέα, Άρης*, Ολυμπιακός
Ο Ηρακλής, βλέπει την φόρμα του να επισκιάζεται από το δύσκολο πρόγραμμα. Το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη, ίσως είναι το πιο εύκολο, δεδομένου ότι οι Ακρίτες έχουν ρίξει το ενδιαφέρον τους στο Κύπελλο. Η Καλλιθέα θα πάει στη Θεσσαλονίκη να τα παίξει όλα σε μία ζαριά, ο Ολυμπιακός το ίδιο την τελευταία αγωνιστική, ενώ το εκτός έδρας ματς απέναντι στον Άρη, κάθε άλλο παρά προσφέρεται για σίγουρους λογαριασμούς.

Χαλκηδόνα
Παναθηναϊκός*, Καλαμαριά, Αιγάλεω*, Κέρκυρα*
Η Χαλκηδόνα, σπατάλησε τρεις χρυσούς πόντους με τον Ιωνικό. Στη Λεωφόρο δύσκολα θα πάρει έστω την ισοπαλία, ταξιδεύει στη Καλαμαριά, ενώ αγωνίζεται εκτός έδρας με το Αιγάλεω. Αν τα έχει καταφέρει μέχρι τότε, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, τότε δε νομίζουμε στη Κέρκυρα να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Καλλιθέα
Πανιώνιος, Ηρακλής*, Ξάνθη*, Άρης
Η Καλλιθέα εξασφάλισε την παραμονή της αλλά με τρεις κολλητές νίκες, έχει κάθε λόγο να βλέπει Ευρώπη. Υποδέχεται τον Πανιώνιο και ακόμη μία νίκη, δεν θα είναι δα και η μεγαλύτερη έκπληξη του κόσμου. Έκπληξη θα είναι αν αποδράσει με τρίποντο από το Καυταντζόγλειο, ενώ το εκτός έδρας με την Ξάνθη, βρίσκει την αντίπαλο σε κατάσταση... αντιπερισπασμού. Τελειώνει με τον Άρη εντός έδρας, σε ένα ματς που ίσως να μην τους ενδιαφέρει και τους δύο.

Ο Θεός και η ψυχή τους

Δεδομένου ότι Κέρκυρα και Εργοτέλης θα είναι θαύμα αν δεν αποχαιρετήσουν την κατηγορία, τρεις ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν το να τους... συνοδεύσουν.

ΟΦΗ
ΑΕΚ, Ξάνθη, Ιωνικός*, Παναθηναϊκός
Ο ΟΦΗ, πέρα από το βαθμολογικό προβάδισμα, έχει τρία παιχνίδια εντός έδρας. Από τη στιγμή που αντίπαλοι είναι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, η Ξάνθη προσφέρεται περισσότερο για τη νίκη. Πιο εύκολο όμως είναι το εκτός έδρας απέναντι στον Ιωνικό...

Άρης
Κέρκυρα, Πανιώνιος*, Ηρακλής, Καλλιθέα*
Ο Άρης βρίσκεται σε δεινή θέση αλλά έχει και το πιο εύκολο πρόγραμμα. Μέσα με Κέρκυρα και έξω με Πανιώνιο, άρα ο προγραμματισμός επιτρέπει έξι πόντους. Μετά δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά με τη δύναμη της έδρας ο Ηρακλής ίσως καμφθεί, ενώ το εκτός έδρας με την Καλλιθέα, ίσως βρει την ομάδα του Τάκη Λεμονή δίχως στόχους.

Καλαμαριά
Εργοτέλης, Χαλκηδόνα*, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ*
Για να ελπίζει η Καλαμαριά, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ το ότι θα πάρει το τρίποντο με τον Εργοτέλη. Διόλου εύκολη αποστολή αλλά ισοδυναμεί με αναγκαία συνθήκη για να ελπίζουν οι "Πόντιοι". Εκτός έδρας με τη Χαλκηδόνα και μέσα με τον ΠΑΟΚ, δε μπορούν να ελπίζουν σε τόσα πολλά, ενώ τελειώνουν στο ΟΑΚΑ. Δεν θα βάζαμε στοίχημα υπέρ τους.

Σημεία – κλειδιά
- Ο ΠΑΟΚ παίζει με τρεις ομάδες που "καίγονται" στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Θα αποτελέσει σημαντικό ρυθμιστή, εκτός αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως θα κάνει πλάτες σε όλους. Δε νομίζουμε.
- Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Ξάνθη, η οποία θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την σύνθεση των "Ευρωπαίων" αλλά από τη στιγμή που πηγαίνει και στο Ηράκλειο, έχει αντίκτυπο και στα της παραμονής.
- Το... μπλέξιμο των υποψήφιων της έκτης θέσης. Το Αιγάλεω παίζει με τη Χαλκηδόνα και ο Ηρακλής με την Καλλιθέα, οπότε δύσκολα προκύπτει ασφαλής πρόβλεψη. Πιθανές ισοπαλίες, δίνουν το προβάδισμα αυτόματα στις δύο που δεν εμπλέκονται.
Με αστερίσκο (*), σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες.





































News 24/7

24MEDIA NETWORK