'Ολοι προπονητές είμαστε...

'Ολοι προπονητές είμαστε...
Αυτό που πολλοί μας το προσάπτουν ως… δεδομένο, μας έλειψε το βράδυ της Τετάρτης με την Ουκρανία. Και αναφέρομαι στην τύχη, την οποία πολλοί την ζήλεψαν και ακόμα περισσότεροι την μνημόνευσαν.

Ο Οτο Ρεχάγκελ είχε καταστρώσει κάποια πλάνα για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και είχε καταστρώσει κι άλλα πάνω στη ροή του παιχνιδιού, έχοντας στο μυαλό του τις «απαντήσεις» σε κάθε πρόβλημα που θα εμφανιζόταν στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, δεν περίμενε πως η θεά Τύχη θα του γύριζε την πλάτη στα κρισιμότερα σημεία. Δεν περίμενε πως θα χάσει μόλις από το 37ο λεπτό τον Καραγκούνη και τον Καψή περίπου 20 αγωνιστικά λεπτά αργότερα. Δύο παίκτες που είχαν αφήσει την «σφραγίδα» τους όσο αγωνίστηκαν. Ο Καραγκούνης έδειχνε να έχει θέληση και κέφια ακόμα και όταν πονούσε, ενώ ο Καψής σε τρίτο συνεχόμενο… ραντεβού, είχε καταφέρει να «σβήσει» τον Σεφτσένκο.

Σε τέτοιες καταστάσεις τι μπορείς να κάνεις; Ο Οτο Ρεχάγκελ είχε το ελάχιστο χρονικό διάστημα να αποφασίσει τι πρέπει να αλλάξει και πώς να μετατρέψει το σχήμα της ομάδας. Εβαλε τον Τσιάρτα γνωρίζοντας πως θα έχει έναν παίκτη μείον στο μαρκάρισμα, αλλά έναν παίκτη που θα βγάλει τις κάθετες και ψηλές μπαλιές, όπως επίσης πέρασε και τον Λουκά Βύντρα για να καλύψει την δεξιά πτέρυγα, βάζοντας τον Σεϊταρίδη να μαρκάρει τον Σεφτσένκο.

Δεν μπορείς να καταλογίσεις ευθύνες στον Ρεχάγκελ. Δεν μπορείς να τον «στήσεις» στα 10 μέτρα. Προπονητές είμαστε όλοι μας. Το είχε πει και ο ίδιος: «Σε ένα γήπεδο 100.000 θέσεων, οι 99.000 πάντα ξέρουν περισσότερα από τον προπονητή». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να αγαπάμε αυτή την ομάδα και αυτόν τον προπονητή, καθώς με μία ήττα (που δεν είναι δα και τόσο επώδυνη) δεν μπορεί να «σβηστεί» το όνειρο που ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Οσον αφορά τον όμιλο των προκριματικών και τα νέα δεδομένα μετά την ήττα, τα πράγματα είναι απλά και αφήστε τα κομπιουτεράκια στο ντουλάπι. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες στα εναπομείναντα ματς και ο Θεός βοηθός. Εχουμε ελπίδες και το βασικότερο απ’όλα, έχουμε ψυχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK