Δημήτρη, ξενέρωσες

Ο τηλεοπτικός φακός της δημόσιας τηλεόρασης τον είχε συλλάβει. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με βλέμμα απλανές προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται. Είχε ξενερώσει. Με όλα και με όλους.

Δημήτρη, ξενέρωσες
INTIME SPORTS

Ακόμη και τα βήματά του όταν αποχωρούσε ο Παναθηναϊκός για τα αποδυτήρια ήταν ξενερωμένα. Ήταν σαφές ότι στο μυαλό του δεν χωρούσε αυτό που συνέβαινε λίγο πριν από το τζάμπολ του τρίτου τελικού. Το έβλεπες και στις κινήσεις των χεριών του, στη στάση του σώματός του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Διαμαντίδης έχει κουραστεί. Ψυχολογικά και σωματικά. Και φταίνε πολλοί γι' αυτό. Ακόμη και ο ίδιος.

Δημήτρη, ξενέρωσες
diamantidis.jpg INTIME SPORTS

Απογοήτευση-αποστροφή

Οι εικόνες προκαλούν αηδία. Τόσα χρόνια στα παρκέ ο Διαμαντίδης τα έχει δει όλα και τα έχει ακούσει όλα. Είναι ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων και δεν θέλει να προκαλεί. Ωστόσο φαίνεται ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Του έχουν στερήσει τη χαρά του αθλήματος που αγαπά. Φίλοι, παράγοντες, αντίπαλοι και οπαδοί. Και αυτό δεν το μπορεί. Δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι. Και δεν πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος από τους συναδέλφους της ΝΕΡΙΤ, του έβαζε εκείνη την ώρα που αποχωρούσε η ομάδα το μικρόφωνο στο στόμα, τότε θα ακουγόντουσαν μεγάλες αλήθειες. Ίσως και το: "δεν θέλω να αποχωρήσω ρε μάγκες, θέλω να παίξω". Γιατί αυτό είναι ο Μήτσος. Θέλει να παίζει και όχι να τον εμπαίζουν. Απογοήτευση και αποστροφή.

Δημήτρη, ξενέρωσες

Ο πανηγυρισμός και τα δικά του λάθη...

Συμφωνήσαμε με τον Θέμη Καίσαρη ότι ο πανηγυρισμός του μετά τον περυσινό τελικό κυπέλλου ήταν λανθασμένος. Υπερβολικός. Δεν μπορεί να κριθεί, όμως, γιατί η ένταση του αγώνα με τον Ολυμπιακό μπορεί να τα δικαιολογήσει όλα.
Το μεγάλο λάθος του είναι ότι δεν αντέδρασε με κανέναν τρόπο, για όλα εκείνα που διαδραματίζονται στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Δημήτρη, ξενέρωσες
3d

Είσαι ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Καμία αντίδραση, κανένα σχόλιο επί της ουσίας και παράδοση άνευ όρων σε συμπεριφορές χούλιγκαν, ακρότητες προέδρων και γραφικότητες δημοσιογράφων για να πουλήσουν 1000 φύλλα παραπάνω. Είσαι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και μαζί με τον Γκάλη, τον Σπανούλη, τον Κολοκυθά, τον Γιαννάκη, τον Αμερικάνο αποτελείτε το μεγαλύτερο κεφάλαιο του αθλήματος. Κάνε κάτι, δώσε μια μπουνιά στο κατεστημένο. Ή φύγε. Δεν έχεις ανάγκη ούτε τα λεφτά ούτε την δόξα ούτε το χειροκρότημα του κόσμου. Τα έχεις κερδίσει όλα αυτά με την αξία σου.

Δημήτρη, ξενέρωσες
diamantidis.jpg INTIME SPORTS

Το αγωνιστικό κομμάτι

Πολλοί θα πουν ότι ο 34χρονος Διαμαντίδης έχει ξοφλήσει και αγωνιστικά. Δεν ισχύει. Πρέπει, όμως, ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού (ο Αλβέρτης δεν είναι ακόμη προπονητής) να του βρει τον ρόλο που του ταιριάζει. Και ο αρχηγός να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις τις οποίες προστάζει το νέο στυλ του μπάσκετ. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο.

* Και για να σας προλάβω. Όλοι φταίνε. Όλοι οι παράγοντες και η διοργανώτρια αρχή και η ΕΟΚ. Όχι μόνο ο Γιαννακόπουλος και οι Αγγελόπουλοι.

** Το άρθρο γράφτηκε στο ημίχρονο του αγώνα. Θα δημοσιευόταν όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 64-69

"Καίει" το φύλλο αγώνα Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο (PHOTO)

Επίθεση στον Σχινά (PHOTOS)

Αγγελόπουλοι: "Δεν θέλαμε να μηδενιστεί ο Παναθηναϊκός"

Γιαννακόπουλος: "Δεν ανέχομαι να με γ....ε μέσα στο γήπεδο" (VIDEOS)

Το ξαναέκανε 21 χρόνια μετά... (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK