Παραφράζοντας...

Παραφράζοντας...
"Η Γνώση είναι Δύναμη" . Ρήση – κλισέ, η οποία έχει γραφεί ή ειπωθεί δισεκατομμύρια φορές. Στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, η άγνοια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι για το τι γίνεται πριν από αναμετρήσεις των Αιωνίων, μας έπεισε πως τα πράγματα, ορισμένες φορές, δεν είναι όπως φαίνονται: Ίσως... " Η Άγνοια είναι Δύναμη ".

Ο Ιταλός, σίγουρα, δεν είναι ο καλύτερος προπονητής του πλανήτη. Ούτε ο καλύτερος ξένος που έχει περάσει από την Ελλάδα. Δεδομένο. Η εμμονή του όμως να φτιάχνει ενδεκάδα δικιά του από την κορυφή μέχρι τα νύχια και όχι να αφουγκράζεται το τι γίνεται κατά παράδοση, τον μετέτρεψε σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του ντέρμπι. Ας ρίξουμε μία ματιάσε μερικές βασικές ενέργειές του.

1 . Από το Καλοκαίρι του 1996, έχουμε βαρεθεί να ακούμε ποιος θα πιάσει τον Τζόρτζεβιτς και τον Γεωργάτο, οι οποίοι συνθέτουν μία άκρως επικίνδυνη πτέρυγα. Απάντηση του Μαλεζάνι; Χωρίς μπακ! Ο Γιάννης Γκούμας έδινε περιστασιακές βοήθειες, ο Κώστας Χαραλαμπίδης τρέχει αλλά το μαρκάρισμα είναι άλλη ιστορία, ενώ ο Φάνης Γκέκας, βγήκε από την αντίπαλη περιοχή βάσει συστήματος ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.

2 . Συνηθίζεται, οι προπονητές να μελετούν τα ατού του αντιπάλου και να προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με προσωπικό μαρκάρισμα. Η απόδοση του Ριβάλντο, ίσως ο κορυφαίος των Πειραιωτών, πρόσταζε. Ο Ιταλός, απάντησε με συνταγή Euro και όπου Ριβάλντο, Ζιντάν. Μπασινάς και Γκονζάλες (!), εναλλάσσονταν στο μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου, με την έξτρα βοήθεια να έρχεται πότε από τον Μόρις και πότε από τον Κώτσιο.

3 . Παρουσία "plan-B". Όταν διαπίστωσε πως το δεύτερο γκολ, όσο το ματς βάδιζε προς το τέλος, ήταν δύσκολη υπόθεση, "κλείδωσε" τη νίκη με 5-3-2. Κλειστή τριάδα στο κέντρο με τον Μάριτς να πλαισιώνει τους άλλους δύο, Βύντρα και Κωνσταντινίδης να περνούν σε καθαρή θέση μπακ και τον Γκέκα να κολλάει στον Κωνσταντίνου, ώστε ο Κύπριος να μην είναι μόνος του στην επίθεση.

4 . Ίσως και σημαντικότερο. Χάρηκε με τη νίκη και δεν κρύφτηκε. Δήλωσε πως η καλή άμυνα φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα, έκανε τα... αστειάκια του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και έδειξε την εικόνα προπονητή που δεν κρύβει τα συναισθήματά του, κάτι το οποίο φανέρωναν εξ αρχής οι περγαμηνές του. Αν θα πετύχει δεν ξέρουμε αλλά χαρακτηρίζεται από απόλυτη συνέπεια σχετικά με λόγια και έργο.









News 24/7

24MEDIA NETWORK