Γιατί φταίει μόνο ο Μίτσελ και όχι οι άλλοι;

Μετά και τη νέα προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά κόντρα στον Πλατανιά, ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει ανοιχτά αυτό που αναρωτιούνται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και παραθέτει πέντε βασικά ερωτήματα για τη διοίκηση της ΠΑΕ και τους συμβούλους της.

Γιατί φταίει μόνο ο Μίτσελ και όχι οι άλλοι;
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ είναι ξανά στην επικαιρότητα. Αυτό το έφερε η εικόνα του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά, αλλά και η συνέντευξη Τύπου όπου οι δημοσιογράφοι τον "έστησαν" στον τοίχο και του ζήτησαν εξηγήσεις για τα αγωνιστική προβλήματα των "ερυθρολεύκων".

Ο Θέμης Καίσαρης αντιτάχθηκε -και ήταν από τους λίγους- στη μόδα που θέλει τον Ισπανό να είναι υπεύθυνος για την κακή εικόνα της ομάδας και έγραψε για Το "μαύρο κουτί" του Ολυμπιακού.

Εφημερίδες, site, αρθρογράφοι, ρεπόρτερ αλλά και οπαδοί, ασχολούνται με τα λάθη του. Είναι μόνος του και όλοι μας. Αλλά φταίει μόνο αυτός; Και στην Ευρώπη τι γίνεται; Νίκησε Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης και έκανε πράξη τον ρεαλιστικό στόχο που ήταν η πρόκριση στο Europa League. Στην Ελλάδα, όμως, είναι κακός και η παραμονή του κρίνεται από αγώνα σε αγώνα. Και γι' αυτό σας παρουσιάζουμε αυτό το κείμενο: γιατί φταίει μόνο ο Μίτσελ;

Τα 5+1 ερωτήματα για τον Ολυμπιακό

1. Γιατί ασχολούμαστε μόνο με τον Μίτσελ; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουμε καταλάβει ότι την ευθύνη σχεδιασμού μιας ομάδας δεν τον έχει μόνο ο προπονητής. Ο Μίτσελ έχει το ρόλο του διαχειριστή και οι ευθύνες του καλοκαιριού από τη διοίκηση και τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ Πιερ Ισά είναι δεδομένες. Όμως, αυτούς δεν τους αγγίζει κανείς. Και η αλήθεια είναι ότι Ισά και Μίτσελ δεν τα λένε όπως παλιά.

2. Γιατί δεν του ανανεώνεις το συμβόλαιο; Ο Μίτσελ αυτή τη στιγμή στην Ισπανία θεωρείται μια πολύ καλή λύση για όλους τους πάγκους των ομάδων της ισπανικής λίγκας. Ακόμη και για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γνώσεις του στο ποδόσφαιρο και το προφίλ του προσπερνούν τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα. Κι όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχεται πιέσεις να τον "τελειώσει" μετά από το ματς με τον Πλατανιά. Και γιατί αφού η διοίκηση βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Μίτσελ για να δώσει και το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές; Γιατί όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και οι παίκτες δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν στον στόχο.

3. Ποιος έφερε τον Αμπιντάλ; O Ολυμπιακός κατάφερε να διαλύσει την αμυντική γραμμή του μέσα σε ελάχιστους μήνες. Προφανώς ο Μποτία είναι προσωπική και λανθασμένη επιλογή του 51χρονου coach, όμως, υπάρχει και η αγορά (;) του Αμπιντάλ. Ο Γάλλος ήρθε για να φύγει, σαφώς και δεν ήταν ο νέος Μέλμπεργκ και το δημοσίευμα του Σταύρου Γεωργακόπουλου Cherchez la femme! Τι τρέχει με Αμπιντάλ στις 31 Οκτωβρίου διαψεύστηκε την ίδια ημέρα. Γιατί αυτό το μυστήριο; Και ποια είναι η συμμετοχή/ευθύνη στη μεταγραφή του στρατηγικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ;

4. Ποιο είναι το πλάνο με τους Έλληνες παίκτες; Τα παράπονα και η δυσαρέσκεια των οπαδών για τη μη συμμετοχή Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα είναι δεδομένα. Οι φίλοι του συλλόγου νιώθουν ότι ξένοι ποδοσφαιριστές έχουν αλλοιώσει την ταυτότητα της ομάδας και βεβαίως δεν έχουν την ίδια απόδοση με τις περυσινές επιλογές.

5. Γιατί είναι ξενερωμένοι οι "παλιοί" του Ολυμπιακού; Μανιάτης, Μήτρογλου και Σιόβας μετά το τέλος του ματς με τη Μάλμε, έφυγαν κατευθείαν για τα αποδυτήρια χωρίς να χαιρετίσουν τον κόσμο. Ήταν μια κίνηση που προξένησε απορίες και ερωτηματικά; Γιατί το έκαναν; Είχαν θέμα με τους φιλάθλους; Ή έχουν ξενερώσει γενικότερα με την κατάσταση; Οι σχέσεις τους με τον προπονητή ποιες είναι;

5+1. Ποιον θα φέρουν τέτοια εποχή; Ίσως και το κυριότερο ερώτημα. Υπάρχει αυτή την εποχή τεχνικός (Έλληνας ή ξένος) που μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό και να αλλάξει την κατάσταση; Θεωρητικά το ερώτημα είναι εύκολο. Ναι, υπάρχουν πολλοί. Καλοί, σοβαροί, άνεργοι κτλ. Αλλά θα αλλάξεις ένα κορυφαίο όνομα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο οποίος βρίσκεται εντός στόχων για να πειραματιστείς για τους επόμενους 5 μήνες; Στο Contra.gr διαβάσατε ότι το όνομα του Στάικου Βεργέτη με τις "ευλογίες" του Μίτσελ έχει πέσει στο τραπέζι των διοικούντων την ΠΑΕ. Ακόμη και οι Ελευθερόπουλος με δίδυμο τον Νικοπολίδη θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Ακόμη και ένας coach (top class) όπως ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Όμως επειδή όλα αυτά αποτελούν θεωρία και η πράξη είναι σκληρή, πραγματικά στον Ολυμπιακό θεωρούν σωστό να διώξουν τον Μίτσελ στην παρούσα φάση;

Σε αντιδιαστολή με όλα τα παραπάνω είναι σαφές πως και ο Μίτσελ δεν θα πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Όλοι παραδέχονται πως ακόμη και μετά από τις προσθαφαιρέσεις του καλοκαιριού, κάποιες από τις οποίες απέτυχαν παταγωδώς, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα.

Αυτό, όμως, δεν αποτυπώθηκε σχεδόν καθόλου στο γήπεδο, πλην κάποιων ευρωπαϊκών εξαιρέσεων. Ο Ισπανός έχει τις δικές του ευθύνες για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους:

α. Δεν έχει βρει μια φόρμουλα ώστε η ομάδα να αποδώσει στοιχειωδώς καλά αξιοποιώντας τα όπλα του διαθέτει. Είναι μακράν η πιο προβλέψιμη του πρωταθλήματος και όλοι την αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με μαζική άμυνα

β. Ενώ πέρυσι είχε μοιράσει καλά την τράπουλα όσον αφορά στο χρόνο συμμετοχής και είχε αυξήσει τα επίπεδα ανταγωνισμού, φέτος κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

γ. Είναι σαφές ότι λείπει από δίπλα του ο Βίκτορ, τον οποίο ο ίδιος ο Μίτσελ απομάκρυνε με εγωιστικά κυρίως κριτήρια.

δ. Δεν δείχνει να μπορεί να αλλάξει κάτι, προσπαθεί να χωρέσει παίκτες στην ενδεκάδα ακόμη και σε θέσεις που δεν γνωρίζουν και γενικά μοιάζει χαμένος στη... μετάφραση, θυμίζοντας τον κόουτς του πρώτου εξαμήνου και καθόλου τον... περσινό που πήρε το πρωτάθλημα από τον Γενάρη και έφτασε την ομάδα ένα γκολ μακριά από τους "8" του Champions League.

Ακόμη και με όλα αυτά τα λάθη, πώς μπορεί να διώξεις τον Μίτσελ;

Διαβάστε ακόμη:

Εξαιρετικά δύσκολη η θέση του Μίτσελ, πού κοιτάζει ο Ολυμπιακός για αντικαταστάτη

Βαραίνει το κλίμα για Μίτσελ, "τρελαμένος" ο Βαγγέλης Μαρινάκης

"Καρφιά" Μίτσελ: "Αν το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η απουσία του Αφελάι, δεν πάμε καλά..."

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK