Πώς θα περάσει αυτό το καλοκαίρι;

Πώς θα περάσει αυτό το καλοκαίρι;
Πάει, αυτό ήταν και για την φετινή σεζόν. Τελείωσε το πρωτάθλημα μας (έστω αυτό το μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα), τελείωσε το Τσάμπιονς Λιγκ, τελείωσε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τελείωσαν τα καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (τι να μας κάνουν κάτι Σουηδίες, Νορβηγίες και Ρωσίες), τελείωσαν όλα με λίγα λόγια. Και το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής: Πως θα περάσει και αυτό το καλοκαίρι;

Αυτό το ρητορικό ερώτημα, μου θυμίζει λίγο την διαφήμιση για το ΠΡΟ-ΠΟ, που λέει, ότι ο εκφωνητής από μικρός νόμιζε πως η Κυριακή είναι μια μέρα που γεννήθηκε για το ποδόσφαιρο, αλλά όταν μεγάλωσε κατάλαβε ότι και το Σάββατο και η Τετάρτη γεννήθηκαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Έτσι και εμείς όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι νομίζαμε από μικροί πως το Σαββατοκύριακο ήταν δύο μέρες που γεννήθηκαν μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά όταν μεγαλώσαμε καταλάβαμε (μια και το καλοκαίρι δεν υπάρχουν οι διακοπές που είχαμε σαν παιδιά και μας έκαναν να τα ξεχνάμε όλοι) πως το καλοκαίρι δεν έχει ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο.

Στην Αγγλία, από την στιγμή που τελειώνει και το Κύπελλο Αγγλίας αρχίζουν να μετράνε ανάποδα τις εβδομάδες μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Κάπως έτσι αισθανόμαστε και εμείς.
Ας δούμε όμως το μέγεθος του προβλήματος. Το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ένα από τα τυχερά με Μουντιάλ ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τι μας απομένει; Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που για καλή μας τύχη συμμετέχει και η Ελλάδα, 2 αγώνες για τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ και αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα θα τη βγάλουμε με κανένα φιλικό από τα τέλη του Ιουλίου και έπειτα. Θα πρέπει να κάνουμε και πάλι υπομονή μέχρι να ξαναδούμε την μπάλα να κυλάει στους αγωνιστικούς χώρους για επίσημους αγώνες. Θα περιμένουμε την έναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος για να πάρουμε το μήνυμα πως θα πρέπει να ξυπνήσουμε από την ....καλοκαιρινή μας νάρκη.

Πως θα περάσουμε το καλοκαίρι μας; Με τα ψέματα, όπως λένε. Με το ποιοι θα μετεγγράφουν στις ομάδες μας (το τι έχουμε να ακούσουμε πάλι αυτό το καλοκαίρι δεν περιγράφεται), με το αν θα γίνει ανανέωση στον Ολυμπιακό, αν ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλα ονόματα, αν η ΑΕΚ θα φτιάξει γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, αν ο ΠΑΟΚ θα γίνει ανταγωνιστικός, αν ο Ηρακλής έκανε καλά που στήριξε τον Κωφίδη και αν ο Άρης θα επιστρέψει άμεσα στην Α’ Εθνική. Με τίποτε το σοβαρό δηλαδή. Απλά να περνά η ώρα…. Όσο για την Ευρώπη, τουλάχιστον εκεί τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, αλλά και πάλι δεν συμβαίνει τίποτα τι ιδιαίτερο για να μας συγκινήσει.

Ραντεβού λοιπόν τον επόμενο Σεπτέμβριο και όποιος αντέξει, άντεξε. Καλοκαίρι είναι θα περάσει.....

News 24/7

24MEDIA NETWORK