Προπονητές στιφάδο (συνταγή)

Προπονητές στιφάδο (συνταγή)

Η ελληνική φύση είναι γεμάτη μπαχαρικά, βότανα, αρωματικά φυτά όπως η ρίγανη, ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο βασιλικός, το δενδρόλίβανο, το θυμάρι. Δεν είναι τυχαία λοιπόν συνδεδεμένη η παράδοση αυτής της χώρας με την κουζίνα. Το στερεότυπο θέλει την ελληνίδα είναι καλή μαγείρισσα και ο έλληνας καλοφαγάς.

Τρώμε τα πάντα, σε όλους τους συνδυασμούς, ακόμα κι αν δεν μας αρέσει. Οπως για παράδειγμα το... κουτόχορτο. Επίσης τρώμε προπονητές. Δεν έχει σημασία αν είναι πρωταθλητές Ευρώπης, νταμπλούχοι στην Ελλάδα, Κυπελλούχοι ΟΥΕΦΑ, πρωταθλητές Βελγίου. Σημασία έχουν άλλα πράγματα, όπως το "γιατί μωρέ ο άσχετος βάζει αριστερά τον Γιαννακόπουλο", "γιατί δεν βάζει τον Καστίγιο", "γιατί δεν παίζει ο Μπίδης", "γιατί αργεί να κάνει αλλαγές", "γιατί βγάζει τον Τόργκελε", "ποιος είναι αυτός ο Ούγγρος".

Μιας και ξεκίνησαν όλα τόσο όμορφα αυτή την αγωνιστική περίοδο είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε την καλύτερη συνταγή, αρκετά εύκολη και ιδανική να αποδείξει ο καθένας πόσο μερακλής είναι. Προπονητής στιφάδο!

Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

  1. 1 ομάδα
  2. 1 προπονητή
  3. 2 οπαδικές εφημερίδες
  4. 1 ποτήρι "έγκυρων" άρθρων
  5. 4-5 ώριμους έτοιμους να αποσυρθούν ποδοσφαιριστές
  6. 1-2 μικρούς, ατίθασους και πικάντικους παίκτες
  7. 1 φιλόδοξο βοηθό
  8. 2 παράγοντες
  9. 2 κ.σ. γκρίνια παλαίμαχων

Εκτέλεση:

  1. 1. Από το προηγούμενο βράδυ ανακατεύουμε τους ώριμους ποδοσφαιριστές με τους μικρούς, αφήνοντάς τους μακριά από την ομάδα. Κόβουμε τον προπονητή σε φέτες και τον αφήνουμε ξεσκέπαστο και ακάλυπτο να μαριναριστεί με τις οπαδικές εφημερίδες και διάφορα μπινελίκια.
  2. 2. Την επόμενη πασπαλίζουμε τα κομμάτια του προπονητή με δηλώσεις του φιλόδοξου βοηθού και τον τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Τότε τον σβήνουμε με τη μαρινάδα των αγριεμένων πια ποδοσφαιριστών (ώριμων και μικρών).
  3. 3. Περνάμε από το τηγάνι την ομάδα, την αφήνουμε να χάσει λίγους βαθμούς, τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες και όλα μαζί τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  4. 4. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε πολλές φρέσκιες ανακρίβειες, αδειάζουμε το ποτήρι με τα έγκυρα άρθρα από αδέκαστους εισαγγελείς - δημοσιογράφους και ρίχνουμε τη γκρίνια των παλαιμάχων.
  5. 5. Σπεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις ακούσουμε σφυρίγματα, ο προπονητής θα έχει μαλακώσει και θα έχει "δέσει" με τις σάλτσες μας. Ετοιμος να φαγωθεί!

Υ.Γ. Η αγγλική Γουέστ Χαμ που ιδρύθηκε το 1895 άλλαξε μόλις πέντε (5) προπονητές μέχρι το 1989 και άλλους πέντε (5) στα επόμενα 16 χρόνια. Συνολικά δηλαδή, σε εκατόν δέκα (110) χρόνια ιστορίας έχει αλλάξει όλους κι όλους δέκα (10) προπονητές. Δέκα, δηλαδή έναν περισσότερο απ' όσους έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός από το 1999 μέχρι σήμερα (Σόλιντ, Μπάγεβιτς, Προτάσοφ, Κάτανετς, Κόλιας, Λεμονής, Ματζουράκης, Μπιγκόν, Μπάγεβιτς) και έναν λιγότερο απ' όσους έχει αλλάξει το ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός (Μαλεζάνι, Φυλακούρης, Σκάσνι, Σουμ, Μαρκαριάν, Σάντος, Μαρκαριάν, Κυράστας, Αποστολάκης, Αναστασιάδης, Κυράστας). Α, και για όσους σκέφτονται το κλασικό "έλα μωρέ, ποια Γουέστ Χαμ, τι ιστορία έχει τώρα το Αιγάλεω του Λονδίνου" θα πρέπει να θυμήσουμε ότι το 1965 η Γουεστ Χαμ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ένα τρόπαιο που δεν έχει καμία ελληνική ομάδα...

Υ. Γ 2. Τόσο ο Μαλεζάνι που βρέθηκε πρώτος στο στόχαστρο, όσο και ο Σόλιντ του οποίου έφτασε η... ώρα, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας τους έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το υλικό με το οποίο δουλεύουν είναι προβληματικό. Κακομαθημένοι παίκτες που δεν έχουν ποδοσφαιρική παιδεία και άλλα τέτοια όμορφα. Μήπως τελικά έχουν δίκιο;

Μήπως πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν 1-2 χρόνια με ΗΣΥΧΙΑ ώστε τουλάχιστον να βγάλουν το... δημοτικό οι παιχταράδες μας και να καταλάβουν πως παίζεται το 4-3-3, το 4-5-1 και το 3-4-3; Μήπως πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ' όλους μας; Με κριτική, ναι, αλλά όχι με τον... φούρνο να προθερμαίνεται στους 180...

News 24/7

24MEDIA NETWORK