Πρώτη και τελευταία;

Πρώτη και τελευταία;
Η Σαρακοστή μόλις άρχισε αλλά η νηστεία για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ επιτέλους ολοκληρώνεται. Η σεζόν που ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις της τελευταίας πενταετίας, είχε απρόσμενη εξέλιξη και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δώσει από τώρα ραντεβού για τους προκριματικούς του Champions League τον Αύγουστο.
Γεωργιάδης, Καφές και Οκκάς ήταν οι πολυτιμότεροι παίκτες της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια και η αποχώρησή τους έβαλε χαμηλότερα το ταβάνι στις προσδοκίες του κόσμου. Ακόμη και η απώλεια του Αμπονσά φαινόταν σημαντική για μία ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει βασικούς ποδοσφαιριστές.
Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε καταδικασμένος να περιοριστεί για μία ακόμη χρονιά στη μίζερη στασιμότητα της 4ης θέσης.

Για καλή του τύχη, ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που πίστευαν στο θαύμα ήταν ο προπονητής του. Πιθανόν και ο ίδιος να υποπτευόταν ότι το υλικό που είχε στη διάθεσή του δεν του έδινε την ευκαιρία να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τους μεγάλους της Αθήνας. Ομως από τη μία η οπαδική ψύχωσή του με τον ΠΑΟΚ και από την άλλη η πίστη του σε έναν Θεό που ασχολείται ακόμη και το ποδόσφαιρο και απονέμει δικαιοσύνη στο αναξιόπιστο και Αθηνοκεντρικό ελληνικό πρωτάθλημα, του έδωσαν τα κίνητρα για να δώσει τη μάχη του.
Να δουλέψει και να αφοσιωθεί μαζί με τους παίκτες του αποκλειστικά στο αγωνιστικό σκέλος, παρά τη διοικητική αστάθεια που αντιμετώπιζε η ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ, που άρχισε τη σεζόν ως φαβορί για τον τίτλο, ασχολείτο με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. Ισως αν η Ενωση είχε ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει το καλοκαίρι, το όνειρο των οπαδών του ΠΑΟΚ να έμενε για μία ακόμη χρονιά ανεκπλήρωτο, αλλά αυτό φυσικά δεν μειώνει το θαύμα του Αναστασιάδη.
Η ομάδα ξεπέρασε τον εαυτό της και κατάφερε να ξορκίσει τα φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος. Ακομπλεξάριστες εμφανίσεις και νίκες στην Αθήνα και κυρίως χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, αφού δεν κατέρρευσε όταν ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα, όπως οι ισοπαλίες στην Τούμπα με ομάδες μικρής δυναμικότητας και οι αποκλεισμοί στην Ευρώπη και στο κύπελλο. Κατάφερε ακόμη και να ξεπεράσει χωρίς ουσιαστικές απώλειες τον "καταραμένο" μήνα Φεβρουάριο και πλέον είναι ασταμάτητος.
Με 2-3 ποιοτικούς παίκτες, άλλους τόσους "τελειωμένους" και κάμποσα φιλόδοξα πιτσιρίκια, ο Αναστασιάδης κατάφερε αυτό που ο Μπάγεβιτς δεν μπόρεσε να πετύχει όταν στον ίδιο πάγκο διέθετε παίκτες που μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους τους από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι η καθιέρωση. Δυστυχώς η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί για τελευταία φορά από τρεις ομάδες στο Champions League και όπως φαίνεται θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ξανακερδίσει την 6η θέση στη βαθμολογία της UEFA.
Ισως μάλιστα ο ΠΑΟΚ να μην προλάβει να γευθεί τους καρπούς της επιτυχίας του, αφού για να κουνηθεί το σεντόνι στην Τούμπα έχει μπροστά του έναν δύσκολο προκριματικό τον οποίο θα δώσει μακριά από τη Θεσσαλονίκη λόγω Ολυμπιακών αγώνων και θα χρειαστεί τη βοήθεια της τύχης για μία βατή κλήρωση.
Το ζητούμενο είναι το θαύμα του Αναστασιάδη να αφυπνίσει τη Θεσσαλονίκη και να βρει οικονομικά στηρίγματα ώστε να μην είναι η πρώτη χρονιά του ΠΑΟΚ στο Champions League και η τελευταία του.



News 24/7

24MEDIA NETWORK