ΓΝΩΜΕΣ

Πρώτο βήμα στους… αέρηδες και στα σκοτάδια

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το διπλό της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, την ουσία και τα… σκοτάδια που κάλυψαν το γραφικό γήπεδο του Λεβαδειακού μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Πρώτο βήμα στους… αέρηδες και στα σκοτάδια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η ΑΕΚ πήρε την ουσία σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην επικράτεια για όλους τους θεσμούς. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να σκοράρει εκτός έδρας γκολ κρατώντας το μηδέν παθητικό και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αν η “Ένωση” δεν είναι σοβαρή την ερχόμενη Τετάρτη στην Καλογρέζα, αλλά όπως και να το δει κανείς οι βάσεις έχουν ήδη μπει.

Με πέντε αλλαγές στην 11άδα

O Πογέτ παρέταξε την ΑΕΚ με πέντε αλλαγές στην αρχική της 11άδα σε σχέση με τον τελευταίο της αγώνα για το πρωτάθλημα στα Χανιά, απέναντι στον Πλατανιά την περασμένη Κυριακή. Με δεδομένο πως Αραβίδης, Μάνταλος και Σιμόες είναι καθοριστικοί ως προς το πρέσινγκ που θέλει να παίξει ο Ουρουγουανός από τη σέντρα και κάτω, δεν μπορεί να πει κάποιος πως ήταν και λίγες οι αλλαγές, κάτι που σημαίνει πως ήταν λογικό η ομάδα να αλλάξει κάπως.

Στη διαφοροποίηση του τρόπου που πρεσάρει η ΑΕΚ συνυπολογίζεται και η πτώση του Γιάκομπ Γιόχανσον για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ειδικά επειδή μιλάμε για τον Σουηδό, το να κάνει δύο συνεχόμενα μέτρια ματς αποτελεί είδηση αλλά τα πάντα έχουν εξήγηση αφού δεν έχει πάρει ανάσα και παίζει 90λεπτο σε όλα τα ματς.

Επίσης από την ΑΕΚ έλειψαν και οι δύο ακραίοι μπακ οι οποίοι είναι καθοριστικοί τόσο στην ανάπτυξή της (Γκάλο) όσο και στην ανασταλτική της λειτουργία (Ντίντακ). Κι αν στο δεξί άκρο υπάρχει η αξιόπιστη λύση του Μπακάκη, δε συμβαίνει το ίδιο με τον Σοϊλέδη.

Με σύμμαχο τον αέρα

Στο πρώτο μέρος οι “κιτρινόμαυροι” είχαν σύμμαχο τον αέρα, ωστόσο δεν μπήκαν καλά στο ματς. Για την ακρίβεια μπήκαν αρκετά άσχημα αλλά στην πρώτη φάση που οι παίκτες του Πογιέτ κατάφεραν να συνεργαστούν και να βγάλουν ποιότητα άνοιξαν και το σκορ με τον Βάργκας που εκμεταλλεύτηκε και τον αέρα, αλλάζοντας τέμπο στο ματς.

Ξέρει να παίρνει την ουσία αλλά…

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως δείχνει πως γίνεται μια ομάδα που κουτσά-στραβά παίρνει αυτό που θέλει, αφού πρώτα έχει εντοπίσει τι είναι αυτό: Η ουσία. Ακόμα και όταν δεν πιάνει μεγάλα στάνταρ απόδοσης κερδίζει, γεγονός που την αρκεί τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η χρονιά και να μπουν οι βάσεις για την επόμενη.

Αν η ΑΕΚ καλύπτεται σε πρώτη φάση με το να παίρνει αποτελέσματα (πολύ καλά κάνει, αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό και το φετινό της ταβάνι) τότε στην παρούσα φάση βρίσκεται σε καλό σημείο. Το διαχρονικό της ταβάνι είναι αρκετά πάνω από το να δίνει χώρο σε ομάδες όπως ο Λεβαδειακός και ο Πλατανιάς, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μπορεί να λύσει από τη νέα χρονιά, με ένα καλύτερο και πάνω από όλα πιο ορθολογικό σχεδιασμό και ρόστερ.

Έσβησαν τα φώτα για… κάποιον λόγο

Όταν τελείωσε το ματς στη Λιβαδειά για κάποιο λόγο έσβησαν τα φώτα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο κόσμος στο απόλυτο σκοτάδι και να υπάρξει κίνδυνος τραυματισμών. Ας ελπίσουμε ότι αν αυτός ο “κάποιος λόγος” έχει χέρια, πόδια και κεφάλι, θα τον μαζέψει κάποιος γιατί δεν είναι τίποτα άλλο πέραν από ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τη δημόσια ασφάλεια. Υπάρχουν πάντως αναφορές για -ελαφρώς- τραυματίες φιλάθλους που χτύπησαν (επιπόλαια ευτυχώς) κατά την αποχώρησή τους.

Το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τραυματίστηκαν φίλαθλοι στη Λιβαδειά λόγω του σκότους

Έσβησαν τα φώτα την ώρα που μιλούσε ο Πογέτ!

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ