Έσπασε…

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για το ξέσπασμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη που δεν ήταν προσχεδιασμένο και για τη λύση που πρέπει να βρεθεί για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα.

Έσπασε…
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αμείβεται με 600.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά παραμένει άνθρωπος με νευρικό σύστημα και συναισθήματα. Τα 600.000 ευρώ δεν τον καθιστούν ταυτόχρονα ρομπότ για να λειτουργεί μηχανικά και ανεπηρέαστος από το περιβάλλον…

Μετά απ’ όλα όσα άκουσε επί τέσσερα χρόνια κάποια στιγμή ήταν λογικό ότι θα… έσπαγε και θα αντιδρούσε με τρόπο, που δεν συνάδει με τον ήπιο και συγκρατημένο χαρακτήρα του. Αυτό έγινε χθες.

Το φτύσιμο…

Όταν σε εξυβρίζουν κατ’ επανάληψη και φτάνουν στο σημείο ακόμα και να σε φτύνουν στο πρόσωπο (όπως έγινε στο "ντου" των οπαδών στην προπόνηση της Νέας Μεσημβρίας μετά τον τελικό), είναι δυνατόν να μην χάσεις τον έλεγχο; Το περιστατικό του φτυσίματος, το επικαλέστηκε ο Ζήσης Βρύζας για να δικαιολογήσει την απρεπή χειρονομία του Σαλπιγγίδη, μιλώντας στους διαμαρτυρόμενους φίλους της ομάδας που περίμεναν εξαγριωμένοι τον διεθνή επιθετικό έξω από τα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι.

Κούρασε

Η υπόθεση Σαλπιγγίδη κούρασε και τον ίδιο, αλλά και γενικότερα τον κόσμο, πλην όσων τον βρίζουν φυσικά. Έχει προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα στην ηρεμία της ομάδας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Είτε μείνει, είτε φύγει. Η διοίκηση, εάν τον θέλει στην ομάδα, πρέπει να τον προστατέψει με δηλώσεις και κινήσεις που θα καταστήσουν σαφές πως αυτός θα είναι ο αρχηγός του νέου ΠΑΟΚ, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους.

Δεν ήταν προσχεδιασμένο

Ο διεθνής επιθετικός με την δημόσια συγνώμη του μετά το ατυχές περιστατικό, απέδειξε ότι η απρεπή χειρονομία του προς την κερκίδα ήταν μια έκρηξη της στιγμής, όχι κάτι προσχεδιασμένο. Υπό την έννοια ότι δεν έχει αποφασίσει να φύγει και άρα, δεν τον ενδιαφέρει, πλέον, τίποτα, στα πρότυπα του Νίκου Καραγεωργίου, που, όπως όλοι θυμούνται, είχε βγάλει την φανέλα του ως συμβολική ενέργεια εκνευρισμού και αποχώρησης στο τελευταίο του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ.

Ο ρόλος της διοίκησης

Ο Σαλπιγγίδης παντρεύεται σήμερα, είναι βέρος Θεσσαλονικιός και αναμφισβήτητα ΠΑΟΚτσής και το μόνο που δεν θα επιθυμούσε θα ήταν να φύγει. Εάν, όμως, η διοίκηση δεν δώσει λύση στο πρόβλημά του, θα το πράξει. Δεν έχει άλλη επιλογή. Αυτή η ιστορία δεν βοηθάει κανέναν. Πρέπει μετά το Μουντιάλ να δοθεί ένα τέλος. Ό,τι κι αν κάνει ο Σαλπιγγίδης για κάποιους παραμένει ο φταίχτης για όλα. Είναι θέμα το πώς το βλέπει ο καθένας. Το μόνο βέβαιο είναι, όμως, πως η διοίκηση οφείλει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Σαλπιγγίδη ενόψει της νέας χρονιάς.

Δεν μπορεί άλλο να σέρνεται αυτή η ιστορία. Ή να μεσολαβήσει η διοίκηση με τρόπο κατηγορηματικό και δραστικό, εφάμιλλο της δήλωσης του Θόδωρου Ζαγοράκη κάποτε για τον Φερνάντο Σάντος (αυτός είναι ο προπονητής και όποιοι δεν τον γουστάρουν ας μην έρχονται στο γήπεδο), ή να τον αφήσει να φύγει για να γλιτώσει κι αυτός και η ομάδα από ένα διαρκές σημείο τριβής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK