Η πέτρα του σκανδάλου

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, τα δικαιολογημένα παράπονα και το -αυτονόητο- μάθημα.

Η πέτρα του σκανδάλου
epeisodia.jpg INTIME SPORTS

Η βασική διαμαρτυρία του ΠΑΟΚ, που είναι και απόλυτα δικαιολογημένη, αφορά την καταπάτηση της αρχής της αναλογικότητας στην αφαίρεση των τριών βαθμών. Ήταν μια απόφαση ουσιαστικής παραμόρφωσης της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Υπό την έννοια ότι δεν μπορεί σε ένα πρωτάθλημα με μίνιμουμ συγκομιδής τους 18 βαθμούς να αφαιρείται εκ προοιμίου το 1/6 των πόντων. Σημαίνει κατ’ αναλογία ότι σε ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, ισοδυναμεί αυτή η ποινή με αφαίρεση 17 βαθμών! Πρόκειται για το παράλογο του θέματος, στο οποίο δικαίως αντιδρά και νιώθει αδικημένος κατάφορα ο ΠΑΟΚ.

Η πέτρα του σκανδάλου
INTIME SPORTS

Το νομικό πάτημα

Εκεί που δεν πρέπει να αντιδρά είναι στην εισβολή οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο με την λήξη της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Εάν η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ είναι σκάνδαλο, υπάρχει και η πέτρα του σκανδάλου που έδωσε το νομικό πάτημα για την εξοντωτική τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Εάν δεν γινόταν η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με την λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό, δεν θα συζητούσαμε τώρα γι’ όλα αυτά. Δεν θα συνέτρεχε καμία νομική αιτιολογία για αφαίρεση βαθμών. Η ανωτέρα ποινή θα ήταν μια, ή δυο, αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Τόσο ξεκάθαρο είναι.

Εδώ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι η αναφορά της απόφασης για την ύπαρξη σωματικών βλαβών είναι εσφαλμένη, αφού δεν αναφέρονται πουθενά σωματικές βλάβες, ούτε στο φύλλο αγώνα, ούτε στην έκθεση της αστυνομίας, ούτε στην έκθεση του παρατηρητή.

Η πέτρα του σκανδάλου
INTIME SPORTS

Το μάθημα

Η ουσία, όμως, παραμένει και είναι μία. Εάν δεν γίνονταν το «ντου» στον αγωνιστικό χώρο, τίποτα απ’ όλα αυτά τα επώδυνα για τον ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να συμβεί. Η αλληλουχία των γεγονότων συνιστά ένα μεγάλο μάθημα για το μέλλον, εφάμιλλο της ευρωπαϊκής τιμωρίας μετά τον αγώνα με την Ραπίντ.

Πρώτα θωρακίζεις το σπίτι σου και μετά αντιμετωπίζεις τους έξωθεν εχθρούς σου. Αυτονόητα πράγματα, που πρέπει να γίνουν κτήμα των διοικούντων την ΠΑΕ. Μόνο αυτοί μπορούν να προστατέψουν τον ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK