Ο ορισμός του… ντεζαβού

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για την επίσημη μετάβαση στην εποχή Αναστασιάδη, την αίσθηση του ντεζαβού και τα παρασκηνιακά πάθη που αναζωπυρώνονται.

Ο ορισμός του… ντεζαβού
anastasiadis.jpg INTIME SPORTS

Η παρουσίαση του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν ο ορισμός του… ντεζαβού. Είχες την έντονη αίσθηση ότι βίωσες ξανά μία παρόμοια κατάσταση. Δεν άλλαξε καθόλου. Εξακολουθεί να έχει ένα… θέμα με τον Τύπο, γενικότερα, ή ειδικότερα, γι’ αυτό και επανέφερε ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος.

Κατ’ εμέ, δίνει υπερβολική διάσταση στην επιρροή του Τύπου στο φίλαθλο κοινό. Εάν το κοινό είναι αποβλακωμένο, του αρμόζει και ένας αποβλακωμένος Τύπος. Δεν παίρνει κανείς συγχωροχάρτι, λόγω βλακείας. Κάθε λαός έχει την εξουσία που του αξίζει. Το επίπεδο της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας, καθορίζεται από τον κόσμο και όχι το αντίστροφο. Οποιαδήποτε περαιτέρω κουβέντα επί του θέματος, είναι εκ του περισσού και αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό στόχο.

Εκ του αποτελέσματος

Η επιστροφή του Αναστασιάδη αναζωπύρωσε παρασκηνιακά πάθη. Η ουσία, όμως, είναι αλλού. Ένας προπονητής δεν κρίνεται από το εάν είναι ψηλός, κοντός, ξανθός, μελαχρινός, μπερδεμένος, ή συνειδητοποιημένος, ευγενικός, ή άξεστος, συμπαθής, ή αντιπαθής. Κρίνεται εκ του αποτελέσματος, όπως όλοι μας. Πιο απλό δεν γίνεται.

Ο Αναστασιάδης, αναλόγως συνθηκών και βάσει αποτελεσμάτων, ήταν επιτυχημένος στις προηγούμενες τρεις θητείες του στον ΠΑΟΚ. Τώρα, πλέον, έχει τις ιδανικότερες προϋποθέσεις από ποτέ στην διάθεσή του. Όπως, λέει και ο ίδιος, τον Μάιο θα δείξει εάν θα είμαστε καλά. Ούτε τον Νοέμβριο, ούτε τον Ιανουάριο. Επιτέλους, ας αξιολογηθεί, επί Ιβάν Σαββίδη, κι ένας προπονητής στο τέλος της σεζόν, όπως απαιτούν οι νόμοι του ποδοσφαίρου.

Η διχόνοια και τα στρατόπεδα

Εάν ο ΠΑΟΚ χωριστεί σε στρατόπεδα Αγγελικών και αντι-Αγγελικών, χάθηκε το παιχνίδι… πριν καν αρχίσει. Εάν ο ένας, μέσα και έξω από την ομάδα, βλέπει τον άλλο καχύποπτα, ο φαύλος κύκλος της αποτυχίας είναι δεδομένος. Εάν οι Αγγελικοί σκέφτονται όλη την ώρα, μήπως την «φέρει» ο Ζήσης Βρύζας στον Αναστασιάδη, ή εάν οι αντι-Αγγελικοί είναι προκατειλημμένοι αρνητικά εναντίον του, άλλη μια χρονιά θα πάει χαμένη.

Η διχόνοια οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή. Ας αφήσουν όλοι κατά μέρους τα μίση και τα πάθη και ας κάνει ο καθένας όσο καλύτερα μπορεί την δουλειά του στο πόστο που έχει ταχθεί. Ο Αναστασιάδης στο πόστο του προπονητή και όχι του επικοινωνιολόγου. Η διοίκηση στο ρόλο του συντονιστή και όχι του αποσυντονιστή. Και ο κόσμος στον ρόλο του υποστηρικτή της ομάδας και όχι του υπερασπιστή προσώπων ή αντιλήψεων.

Οι διακριτοί ρόλοι και οι μελλοντολόγοι

Ο ΠΑΟΚ, όπως κάθε μεγάλη και ιστορική ομάδα, δεν είναι ούτε ο Σαββίδης, ούτε Αναστασιάδης, ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία, ούτε κανείς άλλος. Είναι ένας σύλλογος, ο οποίος εκ του ρόλου του, όπως σωστά είπε και ο Αναστασιάδης, πρέπει να πρωταγωνιστεί. Και για να γίνει αυτό, χρειάζονται δουλειά, μεθοδικότητα, ικανότητα, ενότητα, ψυχραιμία και διακριτοί ρόλοι.

Ο Αναστασιάδης αναμφισβήτητα είναι ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Γκαρσία. Η παρουσία τους στον πάγκο, θα έχει ευεργετική επίδραση, εάν λειτουργήσει ως πόλος συσπείρωσης και όχι το αντίθετο.

Οι κανόνες του ποδοσφαίρου υπαγορεύουν την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, για την τέταρτη θητεία Αναστασιάδη στον πάγκο της Τούμπας, στο τέλος της σεζόν, για να μην πω καλύτερα, στο τέλος του διετούς συμβολαίου του. Όποιος διεκδικεί δάφνες μελλοντολόγου, μπορεί από τώρα ελεύθερα να τον αποθεώσει, ή να τον αποκαθηλώσει…

Διαβάστε ακόμη:

Πάντεφ για ΠΑΟΚ! (VIDEOS)

Συμφώνησαν Αναστασιάδης - Γκαρσία

Η παρουσίαση του Αναστασιάδη από τον ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK