O ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη

Ο Σάκης Γκίνας σχολιάζει τον "άλλον ΠΑΟΚ", εκείνον του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος είναι "άρρωστος" με την πειθαρχία και προτιμά Έλληνες μαχητές για να απαρτίσουν το ρόστερ της νέας σεζόν.

O ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη

Έχει πολύ κουπί ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα καλείται να τα αλλάξει όλα, δομώντας μια ομάδα ανταγωνιστική για την νέα σεζόν, από την αρχή και με την δική του σφραγίδα.

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Πάνω από 20 είναι οι ποδοσφαιριστές, των οποίων είτε λήγουν τα συμβόλαια, είτε οι δανεισμοί, είτε επιστρέφουν από δανεισμό, χωρίς να υπολογίζονται οι υπό προώθηση νεαροί από την δεύτερη ομάδα. Πολύ δουλειά για έναν προπονητή τελειομανή, που έχει την φήμη πως δεν θέλει να αδικεί κανέναν ποδοσφαιριστή.

"Άρρωστος" με την πειθαρχία

Η αποστολή του γίνεται ακόμα δυσκολότερη, αφού γνωρίζει προσωπικά ελάχιστους από το σημερινό ρόστερ και είναι γνωστό πως στο πλαίσιο της αξιολόγησης δίνει τεράστια σημασία στον χαρακτήρα του κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι "άρρωστος" με την πειθαρχία και βάζει ικανότητες και συμπεριφορά στην ίδια ζυγαριά.

Κι αφού ολοκληρώσει αυτό το κεφάλαιο, έπονται οι μεταγραφικές επιλογές. Εδώ η δουλειά του θα είναι σαφώς ευκολότερη, σε σύγκριση με τις προηγούμενες θητείες του στον ΠΑΟΚ. Λεφτά υπάρχουν, λόγω Ιβάν Σαββίδη, άρα θεωρητικά μπορεί να πάρει όποιον επιλέξει.

O ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη

Η ευθύνη επιλογής

Η ευθύνη της επιλογής, όμως, και σ’ αυτή την περίπτωση παραμένει μεγάλη για τον Αναστασιάδη. Εξαιτίας των πολλών και εξόφθαλμων αστοχιών στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους και τον αγωνιστικό σχεδιασμό αχταρμά του περασμένου καλοκαιριού, ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει επιτέλους σωστές και στοχευμένες κινήσεις και θα είναι αυστηρός στις κρίσεις του.

Μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, όταν και θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα χρονιά, ο κύκλος των ανανεώσεων, των αποδεσμεύσεων και των μεταγραφών πρέπει να έχει κλείσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Αυτή είναι η επιδίωξη του Αναστασιάδη και η προϋπόθεση για το ανεμπόδιστο ρολάρισμα της νέας ομάδας του στην προετοιμασία.

O ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη

Οι προτιμήσεις του

Ουδείς γνωρίζει σε ποιο ποσοστό θα αλλάξει το ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά. Πιθανότατα ακόμα τον ακριβή αριθμό δεν γνωρίζει ούτε ο Αναστασιάδης. Ανέλαβε πριν από μια εβδομάδα και έχει πολλά να κάνει.

Είναι άγνωστο το ποιοι θα μείνουν και το ποιοι θα αποχωρήσουν, αλλά είναι αναμενόμενο το ποιοι θα έρθουν. Είναι δεδομένο πως προτιμά κυρίως τους Έλληνες, μαχητές, πειθαρχημένους και παθιασμένους παίκτες. Άρα, περιμένουμε μια νέα ομάδα με περισσότερη ελληνική ταυτότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK