Ο ρήτορας Ιβάν

Ο Σάκης Γκίνας σχολιάζει τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη και όλα όσα κρύβονται πίσω από τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, εξηγώντας πόσο έξυπνη ήταν η τοποθέτησή του να φέρει προ των ευθυνών του τον κόσμο του συλλόγου.

Ο ρήτορας Ιβάν
savvidis.jpg INTIME

Νέο… ατομικό ρεκόρ δηλώσεων έξω από την Τούμπα έκανε ο Ιβάν Σαββίδης. Επί 42 λεπτά, όρθιος και σε προχωρημένη ώρα, αγόρευε ασταμάτητα ως αρχαίος ρήτορας με άνεση και εκφραστικότητα στον λόγο του, δίνοντας υποσχέσεις και καλώντας τους ΠΑΟΚτσήδες να "μαυρίσουν" στις επικείμενες εκλογές όσους παρεμποδίζουν την κατασκευή του αθλητικού κέντρου.

Επανέλαβε αρκετές φορές την λέξη "Μαξίμου" αναφερόμενος στα χρέη και ο νοών… νοείτω. Καθήλωσε τα πλήθη με μια καταιγιστική ομιλία. Εάν δεν του έλεγαν "σας ευχαριστούμε" οι δημοσιογράφοι… ακόμα θα μιλούσε, παραθέτοντας επιχειρήματα για να πείσει για τις θέσεις του. Τύφλα να ‘χει ο Δημοσθένης και ο Ισοκράτης. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε, πολιτικός στη Ρωσία.

Κληρονομιά

Η ικανότητά του να κατευθύνει την κουβέντα εκεί που ο ίδιος επιδίωκε ήταν απαράμιλλη. Αντιλαμβανόμενος την πραγματικότητα και το λαϊκό αίσθημα προανήγγειλε άμεσες διοικητικές αλλαγές.

Απείλησε ξεκάθαρα πως, εάν απαιτηθεί από το κράτος η καταβολή των 30.000.000 ευρώ με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, θα στείλει τον ΠΑΟΚ στη Γ' Εθνική και το ποσό αυτό θα το διαθέσει για τη ριζική ανακατασκευή της Τούμπας. Αναφέρθηκε και στους γιους του, εξαγγέλλοντας ουσιαστικά την επιθυμία του να τους κληροδοτήσει τον ΠΑΟΚ. Η οικογένεια Σαββίδη ήρθε για να μείνει.

Ρήξη

Είπε πάρα πολλά, ακόμα και για τις συντάξεις των παλιννοστούντων, αλλά το σημαντικότερο αφορά στον σχολιασμό της απόφασης για τα δυο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και την αφαίρεση των τριών βαθμών. Προχώρησε στην πρώτη ρήξη, λέγοντας μη ευχάριστα πράγματα στα αυτιά πολλών οπαδών. "Αν αφορά τα πλέι οφ η αφαίρεση βαθμών, τότε η αντίδραση μου θα είναι πολύ σκληρή. Όλα τα άλλα τα αξίζαμε. Εάν δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σωστά, τότε θα πληρώνουμε και θα παίζουμε χωρίς κόσμο".

Δίδαξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό και ήθος μ’ αυτή την τοποθέτησή του. Όσοι τον κατηγόρησαν ότι κάνει τα στραβά μάτια σε επεισόδια πήραν μια ξεκάθαρη απάντηση. Ταυτόχρονα πανέξυπνα κατέστησε συμμέτοχους τους οπαδούς, ανακοινώνοντας ότι δυο εκπρόσωποι των συνδέσμων θα συμπεριληφθούν στο νέο διοικητικό σχήμα. Μια κίνηση που συνιστά τον ορισμό της διπλωματίας.

Είπε κι άλλα, που καλύπτουν όλη την γκάμα των εκκρεμών θεμάτων της ομάδας και της ΠΑΕ. Και τα μισά απ’ αυτά εάν κάνει ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον πρωταγωνιστή.

Διαβάστε ακόμη:

Σαββίδης: "Σε δύο χρόνια έχασα 32 εκ. ευρώ" (VIDEOS)

ΠΑΕ: "Ποινή- επινόηση"

Βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK