Πλήρες μενού...

Ο Σάκης Γκίνας δεν πέφτει από τα σύννεφα με όσα βίωσε στην Τούμπα, κάνει λόγο για "φαινόμενο τραγελαφικό και προσβλητικό για τον ΠΑΟΚ", δίνει τα εύσημα στον "ψύχραιμο Μάνταλο" και μιλάει για δίκαιη πρόκριση

Πλήρες μενού...
INTIME SPORTS

Αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο φτιάξατε. Το μενού είναι πλήρες. Περιλαμβάνει από γαύρους στον πάγκο της Τούμπας, μέχρι δροσιστική κόκα κόλα στο Καραϊσκάκη στο πρόσωπο του Αναστασίου. Απολαύστε το.

Και ξαφνικά όλοι έπεσαν πάλι από τα σύννεφα… Πρώτη φορά είδαν ρίψη καπνογόνων σε ελληνικό γήπεδο και «μπούκα» χούλιγκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη αγώνα, που παίρνουν στο κυνήγι αντιπάλους παίκτες.

Συνήθως μετά από τέτοια… ντέρμπι, με γεγονότα που δυσφημούν το ποδόσφαιρο, όλοι το παίζουμε μυξοπαρθένες και αρχίζουμε τις ηθικολογίες. Από πότε είναι ευρωπαϊκή και πολιτισμένη η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και δεν το πήρα χαμπάρι; Σε παράλληλο σύμπαν ζω; Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η κατάσταση, αλλά υπάρχει εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα και διαιωνίζεται.

Βλαχομπαρόκ…

Αν μπούμε στον κυκεώνα των αντιπαραθέσεων μεταξύ των δυο ομάδων δεν θα βγάλουμε άκρη. Η συνήθης βλαχομπαρόκ εικόνα, με τους 50-100 χούλιγκαν, που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το σφύριγμα της λήξης παίρνοντας στο κυνήγι παίκτες του Ολυμπιακού, είναι φαινόμενο τραγελαφικό και προσβλητικό για τον ΠΑΟΚ και πρέπει κάποτε να σταματήσει στην Τούμπα.

Οι αστακοί και το χαβιάρι

Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφερθώ στην ανόητη ιδέα της τοποθέτησης στον πάγκο του Ολυμπιακού γαύρων, τους οποίους θα πληρώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως τόνους αστακών ή χαβιάρι πολυτελείας, με το χρηματικό πρόστιμο και την πιθανή τιμωρία της Τούμπας στα πλέι οφ.

Το ξύλο και οι κοκορομαχίες

Το ξύλο που έπεσε, βέβαια, με πρωτοστατούντες παίκτες, ξεπέρασε σε αγριότητα ακόμα και χούλιγκαν της εξέδρας. Η εικόνα του έξαλλου Μανιάτη να τον κρατάνε δέκα για να μην πλακώσει τον Κατσουράνη είναι ενδεικτική. Συνέβησαν κι άλλες κοκορομαχίες παικτών εκατέρωθεν.

Ο ψύχραιμος Μάνταλος

Ο μόνος που παρέμεινε ψύχραιμος, ως ευχάριστη έκπληξη, ήταν ο Μάνταλος. Δεν ήταν άριστος. Περίμενε πάρα πολύ, 77 ολόκληρα λεπτά, μέχρι να φύγει… η μυρωδιά των γαύρων από τον πάγκο του Ολυμπιακού για να ξεκινήσει επιτέλους το ματς! Επίσης, η τρύπα στο πλέξιγκλας του πάγκου του Ολυμπιακού, δεν αποδείχτηκε τελικά κομβικό γεγονός, ανάλογο με την τρύπα του όζοντος…

Κορυφαία λάθη του Μάνταλου στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν η μη αποβολή του Σαλίνο για ανάρμοστη συμπεριφορά στο 5', όταν επέστρεψε την μπανάνα στην κερκίδα και η άδικη κίτρινη στον Κλάους, που του στερεί τον τελικό, σε μια φάση που δεν υπήρχε καν οφσάιντ. Μπροστά, όμως, στη δυσκολία του ματς που είχε να διαχειριστεί ο Μάνταλος, τα πήγε καλά και οφείλουν όλοι να το ομολογήσουν.

Δίκαιη πρόκριση

Εκτός από τον Μάνταλο, καλά διαχειρίστηκε το ματς και ο Γεωργιάδης. Έως πολύ καλά. Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και δίκαια πέρασε στον τελικό. Ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και με σύστημα… Σάντος στο δεύτερο, πήρε αυτό που ήθελε, χωρίς να απειληθεί, εκτός από την τελευταία φάση, από τον αντίπαλο.

Οι Κλάους, Στοχ και Τζαβέλας ήταν μακράν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων. Ο μαραθώνιος… ημιτελικός τελείωσε για τον ΠΑΟΚ με απώλειες, οι οποίες τις περισσότερες φορές σε έναν τελικό δεν παίζουν και πολύ μεγάλη σημασία.

Διαβάστε ακόμα

Σαββίδης στη superBALL: "Έπρεπε να τιμωρήσουμε τον Ολυμπιακό"

Όλα τα ρεπορτάζ από την Τούμπα (VIDEOS+PHOTOS)

Φωτιά στο μαγαζί του Τζαβέλλα!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK