Τα έχασε όλα…

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος κατάφερε να μείνει εκτός από όλα τα σημαντικά γεγονότα της χρονιάς και συγκρίνει την περίπτωσή του με αυτή του Άκη Ζήκου το 2004.

Τα έχασε όλα…

Ο Κλάους Αθανασιάδης φέτος τα έχασε όλα, λόγω τιμωρίας. Έχασε τον τελικό του κυπέλλου, λόγω τιμωρίας από κάρτες, έχασε το τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα για τα πλέι οφ, πάλι λόγω τιμωρίας από κάρτες, έχασε και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, λόγω… τιμωρίας αυτή την φορά από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τον σνόμπαρε πάντα.

Εάν ο Σάντος συνέχιζε στον ΠΑΟΚ πιθανότατα ο Κλάους δεν θα εξελισσόταν σε έναν από τους κορυφαίους φορ της χώρας. Επί του Πορτογάλου είχε πάει δανεικός στις Σέρρες. Ποτέ δεν είχε σε εκτίμηση ο Σάντος τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Αθανασιάδη. Γενικότερα δεν είχε έφεση στην προώθηση νέων παικτών. Ευτυχώς για το Κλάους έφυγε ο Πορτογάλος από την Τούμπα και αναδείχτηκε το ταλέντο του από τον Λάζλο Μπόλονι.

Τουλάχιστον θα ξεκουραστεί

Ο Σάντος υποτιμούσε τον Κλάους ανέκαθεν. Τόσο πολύ που προτίμησε τον εντελώς ανέτοιμο Κώστα Μήτρογλου, που προέρχεται ουσιαστικά από εξάμηνη αποχή, από τον αποδεδειγμένα φορμαρισμένο τους τελευταίους μήνες φορ του ΠΑΟΚ, ο οποίος πέτυχε 11 γκολ εντός του 2014 σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Είναι φως φανάρι ότι πρόκειται για αδικία.

Το μόνο θετικό για τον Αθανασιάδη (και τον ΠΑΟΚ) από τον μουντιαλικό αποκλεισμό του, είναι ότι θα ξεκουραστεί μετά από μια πολύ επίπονη σεζόν και θα πάει «φρέσκος» στην εξίσου επίπονη προετοιμασία που τον περιμένει με τον Αναστασιάδη. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Περίπτωση Ζήκου

Σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά φορμαρισμένοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Αθανασιάδης, πέφτουν θύμα εμμονών από ομοσπονδιακούς προπονητές. Κορυφαίο παράδειγμα ήταν η μη συμμετοχή του συμμετέχοντα, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της χρονιάς με την Μονακό, Άκη Ζήκου, στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ο Κλάους και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει. Βέβαια, ένα Μουντιάλ και ιδίως στην χώρα του ποδοσφαίρου, την Βραζιλία, αποτελεί μοναδική εμπειρία καριέρας, αλλά η ζωή είναι γνωστό πως δεν είναι δίκαιη.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 64 γκολ δεν στάθηκαν αρκετά

Η ελληνική 23άδα που πάει Βραζιλία

Πόσο άλλαξες; Η Εθνική του Euro και η Εθνική του Μουντιάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK