Ξενομανία

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για την... ξενομανία του ΠΑΟΚ, τον πιτσιρικά τον Κουλούρη και το ματς της χρονιάς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Ξενομανία

Σε ομάδες άλλων χωρών, η 11άδα θα άρχιζε και θα τελείωνε, με δικά τους παιδιά, όπως ο Κουλούρης. Σε κάθε ματς που παίζει ο νεαρός σκοράρει. Δυο γκολ έβαλε στη Ριζούπολη για το κύπελλο και ένα, αλλά πολύ σημαντικό, την Κυριακή, στη Τούμπα, όταν τα πόδια των έμπειρων έτρεμαν από το άγχος.

Ο 17χρονος επιθετικός έχει μια συνεπή πορεία εξέλιξης. Ξεκίνησε από μπολ μπόι στη Τούμπα, έγινε πρωταθλητής με την Κ17, είναι, ήδη, ο «βομβιστής» της Κ20 και σκοράρει, όταν του δίνεται η ευκαιρία και στην επαγγελματική ομάδα, ακόμα και σε ολιγόλεπτη συμμετοχή 14 λεπτών, όπως στον χθεσινό αγώνα με την Καλλονή.

Στυλ και άποψη

Τα γκολ στη Ριζούπολη και το χθεσινό, ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Οι κινήσεις του δείχνουν εκτελεστή με στυλ και άποψη. Τι άλλα διαπιστευτήρια χρειάζονται για να επενδύσει ο εκάστοτε προπονητής πάνω του;

Στην Ελλάδα, όμως, η ξενομανία πολλές φορές «εξαφανίζει» γνήσια ταλέντα, όπως ο Κουλούρης. Τα «θάβει» με καιροσκοπική διάθεση. Είτε χάνονται, είτε φεύγουν στο εξωτερικό, γι’ αυτό και το ελληνικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον σε επίπεδο συλλόγων πάσχει από μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη.

Άγνοια κινδύνου

Ο γεμάτος… άγνοια κινδύνου και ποδοσφαιρική αυτοπεποίθηση νεαρός επιθετικός, θα ήταν ίσως ιδανικός για την βασική 11άδα στον αγώνα κυπέλλου στο Καραϊσκάκη. Πρόκειται για προχωρημένη θέση, αρκετά διαδεδομένη από χθες το απόγευμα, που απηχεί σε μεγάλο βαθμό το λαϊκό αίσθημα.

Το ποδόσφαιρο θέλει τόλμη για να έχει γοητεία. Άλλωστε, κανένας δεν θα κατηγορήσει τον Γεωργιάδη για την επιλογή του, ανεξάρτητα από την απόδοση του μικρού. Το αντίθετο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

Ο ΠΑΟΚ του μέλλοντος

Το μόνο, βέβαιο, είναι ότι η δουλειά στις ακαδημίες, που ξεκίνησε το 2007, επί Ζαγοράκη, αποδίδει αποτελέσματα. Σε παιδιά, όπως ο Κίτσιου, ο Κουλούρης και ο Πόζογλου (σκόραρε κι αυτός στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την Άλκμααρ στη Τούμπα), πρέπει να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ του μέλλοντος. Είναι παιδιά τα οποία… νιώθουν που βρίσκονται, έχουν ταλέντο, όρεξη, υποδομή, κίνητρο και φιλοδοξίες.

Το ματς της χρονιάς

Σε ό,τι έχει να κάνει με το κυριακάτικο παιχνίδι, είναι πασιφανές ότι ο αναμενόμενος περίπατος μετατράπηκε σε περιπέτεια και απέσπασε για 90 λεπτά την προσοχή από το ματς της χρονιάς στο Καραϊσκάκη.

Το αμφιλεγόμενο φετινό οικοδόμημα θα κριθεί συνολικά σε έναν αγώνα φτιαγμένο για τύπους που δεν… μασάνε. Εκεί θα δούμε τα κότσια του Στοχ, του Νάτχο, του Λούκας και όλων των υπολοίπων. Σε τέτοια ματς φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες. Στο Καραϊσκάκη θα φανεί πραγματικά εάν είναι γεννημένοι νικητές και εάν αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK